Helg...

Nu är det officiellt helg, men då vi bägge var lediga igår så fick vi en lååånghelg som startade på torsdag kväll kan man säga...

Har varit skönt att haft denna "extradag" dels att umgås på o dels fick vi en hel del uträttat som behövdes =) Kvällen tillbringades i soffan o vi hann med flera filmer. Inte riktigt våran stil, men kändes att det kunde vara skönt - vi gick ju ändå upp tidigt o var aktiva hela dan...

Nu är det en resa till Åkersstycke bruk (stavning?) för att köpa en kylare? Ja att jag inte lär mig detta med bildelar...fast jag har inget intresse o det är inte mina pengar. Något till Buicken iallafall...

Dollar är hos äldsta sonen så slipper han vara själv o Ronja får följa med oss. Å jisses vad hon tjurade igår när Dollar fick gå o inte hon. Sen var hon moloken hela kvällen...lilla vän! Men bra träning för en dag finns inte Dollar o då MÅSTE hon klara sig utan honom.

Ne nu måste jag sätta fart innan maken undrar om jag fastnat i datorn :-D
Ha en bra dag!!

Underbart

Att livet kan vara så underbart trots alla motgångar...å att man kan ha så bra med den man är ihop med - trots ALLA dessa år ihop, ja helt otroligt. Haft en otrolig dag o hunnit massor ihop idag då vi startade morgonen redan före 8...tur man är pigg nån gång....Jag är såååå lycklig!!!!!

Ha en trevlig kväll, för det ska jag ha med min käre make =)

Fredag

Nu är det slut på veckan, men kan inte säga att det känns som den ens börjat - var ju ledig de flesta dagarna... Idag är maken jourledig så vi ska uträtta en hel del ärenden med start i Hallsberg lite senare.

Å det var ju tur att jag var ledig i dag så jag kunde vakna 5.07 o vara klarvaken - hur kul är det??? Tänk om jag kunde vara så pigg de dagar jag måste upp tidigt oxå..=)

Kvällen består av lan för sonen med två kompisar, inte riktigt vad jag tänkt o jag vet att jag kan säga nej....men tycket inte jag hade någon bra ursäkt till att säga nej. De har ju inte varit här sen lovet o A har inte lanat på flera veckorheller. Fast det brukar vara ganska lugnt trots att det är ungdomar hemma, så vi får väl ha en lugn hemmakväll...kanske =)

Nu ska jag kissa vovvar, fixa tvättstugan o baka bröd...kanske - om jag hinner. Maken ska foga lite, för det finns inte så mycket som är öppet så här dax så då kan vi lika gärna vara flitiga en stund...

Ha det tills vi ses igen!!

Vila

Inte min dag idag...helt död! När R åkte till jobbet vaknade jag med ett ryck o insåg att tid att morna sig inte fanns, bara att hoppa upp på en gång. Jaja så kan det vara vissa dar...Men ska faktiskt lägga mig en stund sen så jag orkar vara pigg på min praktikplats ikväll - för dit ska jag idag.

Kissat vovvarna o så fick de springa av sig lite. Jag känner mig lite lagom stel i benen efter promenaden igår, men det är bara att ligga i. Tänkte att nu är ju Ronja så stor så jag kan inte skylla på henne längre för att jag varken går långpromenaderna eller springer numera, fast å andra sidan så är inte vädret det bästa heller....men senare i vår - ja då kanske vi till o med ska prova cykla med henne, det kan ju bli en upplevelse =)

Hade en seg kille med att mota upp i morse...Å han som vill lana i helgen! Fast det var tur att han inte åkte förra helgen o lanade då han var lite hängig, för han har piggnat till nu utan att blivit riktigt sjuk =)

Ha det tills vi ses igen!!

Eftermiddan

Inte kan jag säga att jag varit så flitig som jag var igår, men lite har blivit uträttat iallafall. Bakat nu på eftermiddan, bland annat en chokladkaka som jag får prova på maken sen då jag inte har nån aning om hur den smakar =)

Ska försöka sätta ihop toamöblerna idag o se hur det ser ut...fast det är en vägg kvar att foga så de ska inte ställas in än. Vi är bara nyfikna... Känns som det inte är sååå långt kvar nu =)

Har sytt ihop några av vovvarnas leksaker så Ronja har sprungit med en groda hela eftermiddan o varit sååå busig. Fast hon kunde faktiskt leka själv mycket - skönt för hon vill, vill, vill hela tiden leka o jagar ofta oss med sina leksaker. Fast är det inte oss hon bråkar med så brukar Dollar vara den som blir utsatt, så det är nån mest hela tiden...Just nu däremot ligger de helt utslagna på golvet, men gissar att bara husse kommer hem så har de ny energi (nån "ny" att leka med). Att de orkar...

Ha det tills vi ses igen!!

Flitig

Har varit ute med vovvarna på en lååångpromend. Varit ute i över en timma ungefär o nu är jag helt färdig...i benen framför allt. En dusch på det här o sen skulle jag gärna sätta mig framför en film o bara ta det lugnt, men lär göra någe mer vettigt!!

Om man hade Ronjas energi!! Pigg i morse o ville busa klockan 6, men det kan jag säga att det ville inte matte.... Sen nu när vi gått så har hon sprungit minst dubbelt så långt som jag gått, å då är jag helt slut av att bara promenerat. Nu vill hon leka o busa - ändå!! Trodde hon ville ta det lite lugnt iallafall...om man bara hade den energin =)

Baka lite tror jag på att jag ska göra iallafall. Inte så jobbigt men familjen blir glad. Sen måste jag ner i tvättstugan o ta reda på lite tvätt, men det tar emot! Tänkte jag skulle få bort sånna saker (vardagssaker) som behöver göras så kan vi få helgen "ledig" då vi har lite andra planer än att bara vara hemma =)

Ha det tills vi ses igen!!

Onsdagmorgon

Ytterligare en dag hemma...Känns lite tråkigt att göra så lite tid på praktikplatsen denna vecka, men blev så då min handledare har semester. Gör min tid totalt sett iallafall...

Har inte sååå kaotiskt mycket att göra idag. Gårdagen var det fullt upp nästan hela tiden...Kändes skönt när kvällen kom o jag satte mig vid tvn, å så kändes det skönt att fått så mycket gjort. Men visst finns det en hel del att göra idag oxå...

Har en (nästan) ständigt pipande Dollar så han går mig på nerverna. Alltid synd om honom på nåt vis...Måste ha att göra med hans liv innan han kom till oss då han alltid varit sån hos oss. Fast kanske inte pipig hela tiden då, men ofta...Nu verkar det vara vattnet - han har kommit in i en period (igen) då vattenskålen ska var tom, han ska dricka upp allt vatten så fort han får det o när det inget finns där i så piper han....Bläää just nu!!!!

Planer för dagen har jag inga o det känns skönt.
Ha det tills vi ses igen!!

Gamla "Bettan"

Fast egentligen har inte bilen något namn, men vi har haft en "Bettan-bil"...en gång i tiden. Har aldrig blivit så att vi kallat denne bil för något, men hur som helst så gick den igenom besiktiningen så nu får den stå ut med oss ett tag till - å tvärtom!! Ingen ny bil, men å andra sidan inga lån på den =)

Ledig dag

Blir inte så mycket skrivet här å framför allt inte om så mycket. Hinner inte hända så mycket när jag är borta så mycket tid...

Hade en bra dag på praktikplatsen, personalgruppen verkar vara väldigt bra så det känns skönt. Läste på lite om hygienansvar i olika situationer samt lite om ADHD o autism....inte för att begreppen är något nytt men är alltid bra att läsa in sig på det....

Ska åka iväg o besikta bilen alldeles strax, undra hur det kommer gå...antingen mera jobb för maken eller så kan han slappna av ett år till =)

Å så det här med att bli moster, vilket tydligen blev till en tjej. Har haft så roligt med att retas med min syster att det är tvillingar, men precis innan jag fick reda på hur det var sa jag att det var bara en o en tjej...men det har varit roligt att retas med lillasyster - varför har man annars privilegiet att vara storasyster?? Måste vara för att få retas....

Ne nu är det dax att dra till besiktiningen om jag ska hinna, blääää!!!
Ha det tills vi hörs igen!!

Mulet

Inte känner jag för att gå upp när vädret ute är mulet o kulet, samt att jag sovit dåligt på grund av magknip. Ingen annan som blivit dålig så jag vet inte vad det var, men ont i magen har jag haft hela natten. Usch!!!

Varit ute med vovvarna o skulle egentligen behövt gå så de fick springa av sig, men kände inte för det. "Jobbar" kväll idag, lite tråkigt för det blir ingen familjetid men så är det när man går på schema.

Syster ska på ultraljud idag så sen får vi se om det är en eller två i magen, o vilket kön det är =) Ja det blir ju spännande! Riktig bebismage har det blivit nu o större ska det bli....

Annars har det varit "lugnt". Vi sa igår när vi åt mat att sån här fart skulle vi ha oftare som vi haft i helgen, R skruvade bil hela lördan för att få klart så jag kan besikta i veckan o igår höll han på inne på toan. Själv har jag inte riktigt haft den farten han haft, men har bland annat fixat alla julsaker, massor av tvätt o bakat. Sen gör jag mycket småsaker som dammsugar, borstar hundarna...ja sånt som maken inte gör så ofta (fast han diskar å andra sidan - vilket jag inte gör!!).



Jag undrar hur det kommer sig att Ronja oftast sitter framför Dollar....Annars brukar hon kunna ligga framför Dollar o han håller om henne....

Ne nu ska jag försöka få lite uträttat innan det är dax att bege sig.
Ha det tills vi ses igen!!

Maginfluensa?!

Tänk vad snabbt saker o ting kan ändras. Innan jag var färdig med bullarna stod jag inför det att maginfluensa slagit till...bara så där. Vilken tur att jag har en underbar make som hjälpte till... Så nu mår jag inte så bra, men bättre om jag är helt stilla. Möte på klubben men maken fick åka dit själv, dels orkar jag inte dels så vill jag inte smitta ner de andra.

Bullar blev det massor av, så det känns skönt för då slipper jag baka på ett tag. Har inte smakat på dem, men de andra sa att de var goda o jag får hoppas på det. Skulle behöva baka en hel del mera så får hoppas att den lusten infinner sig oftare....=)

Bakar

Den lediga tiden som jag tänkte tillbringa merdelen av framför tvn blev inte så lugn. Bakar bullar o gör en köttfärslimpa - samtidigt! R kom ut i köket o sa att det luktade MYCKET nu...både bak o mat =) Får passa på när lusten är stor, bullar blir det ju inte allt för ofta numera. Ett tag var jag flitig att baka, men nu tycker jag inte jag har vare sig tid eller lust...

Toan är på G, R jobbar för fullt. En unge därinne o en håller på att bli...sjuk?? Jag tror han har feber o är snorig, vill inte ha nåt sånt nu =( Får ju bara ha 5 sjukdagar från praktikens 20 veckor o kan ju inte börja med att var sjuk för vem vet hur det blir i fortsättningen...

Varmt har vi....säker minst 30 grader. Kaminen eldas det i, ugnen är på samt en bygglampa på toan....känns på tok för varmt. Får nog lägga ner eldningen ett tag, annars kommer vi bli slöa o risk för ont i huvudet...

Bäst att kolla degen, samt hur det går i ugnen med maten....
Ha det tills vi ses igen!!

Njuter

Jag njuter av att vara ledig, å det känns skönt att fått lite distans till praktikplatsen o smälta alla intryck. Så jag kan ju till o med känna att det ska blir roligt att gå dit imorron. Så det är skönt att det har ändrats, kändes väldigt tungt i måndags...

Maken ska hållas på toan idag o foga, hoppas det blir färdigt snart. Fast å andra sidan är det lite snålt med pengar till det som är kvar, toastol o till duschhörnan... Menmen det löser sig, lite lön på detta hjälper till. Själv ska jag hållas med min studieplan, det är inte enkelt att komma på vad man vill lära sig o framför allt detta med en tidsplan, men det löser sig o om inte annat så fåt jag ta hjälp av handledaren.... Ja den stackarn har stressat denna vecka så jag med fick ont i magen, är glad att det inte var jag som hade ansvaret - måste vara jobbigt att ha massor att göra, vara själv på arbetsplatsen o sen ha en praktikant i hasorna....men hon hade sååånt tålamod!!

Jag o A packade undan julen igår. Det var inställt på ett annat rum (bra med stort hus) men inte nedpackat då jag ville gå igenom allting för att rensa ut sånt vi inte vill ha... Har ju haft hela julhelgen på mig att fixa det =)

Nu har vi två blöta vovvar här inne - å det luktar så illa!!!! Men inget att var förvånad över då det mest är mulet o regnrusk ute....var är vintern??

Nu ska vi ta lite kaffe,
Ha det tills vi ses igen!!

Haha

Jag gav upp, men tydligen behövs det lååång tid att ändra sig i designen... Jaja hur som helst så ser det ut som det jag gjorde, bara att fortsätta nån annan dag =)

Har hållits i tvättstugan o tagit reda på cirka hälften av tvätten som var där. Känns skönt....Sen har jag varit ute med vovvarna o kissat dem. Fy attans vilket väder det är idag - två gånger har jag gått i regn o blåst BLÄÄ!!

Väntar mest på att det ska komma hem lite folk, eller ja på familjemedlemarna åtminstone. Å just nu kom det en som spelat match (får se hur humöret är då de tydligen förlorat), den andre kom för en liten stund sen o maken håller på med bilen - som krånglar....kan det nånsin vara enkelt??

Ha det tills vi ses igen!!

Å nu blir jag galen!!!!

Varför har jag en stil på min sida när jag förhandsgranskar o en helt annan (original) på nätet????
Skit samma, skulle tydligen inte funka för mig...bara är så!!!!!

Bläää

Nu har jag suttit med designen o inte blev jag nöjd, men orkar inte mera nu. Lite vettigt behöver göras, kan inte bara sitta vid datorn. Får fundera lite hur jag vill ha det så får vi se.

Packa om julsakerna nästa, sen tvättstugan. Bör kissa vovvarna oxå då det bara är jag hemma =)
Ha det tills vi ses igen!!

Lördag =)

Å jag är på bra humör. Sov så länge gjorde jag inte i o för sig, men ingen telefon som ringde ut maken iallafall =)

Maken ska åka o fixa bilen idag så jag hoppas innerligt att han inte måste ut åka på jour. Nog för att han är nära i så fall då han redan är på jobbet o fixar, men behöver verkligen bilen på måndag så jag vill att den blir klar.

Ska sätta mig en stund sen o fixa designen å se vad som händer idag...
För övrigt blir det en eftermiddag i ensamheten då en skruvar bil, en spelar match o den sista är med en kompis...

Ha det tills vi ses igen!!

Jo just det...

..imorron ska jag sätta mig med denna blogg o få till - hoppas jag!! Nu har jag grejat o fixat o när jag gav upp så ändrades det men det var ju inte så här jag ville att det skulle så ut =(

Fredag å ledig!

Å så underbart, bara vara hemma några dagar. Maken har dock jour så vad som helst kan hända...tex så blir det ingen sovmorron imorron eller nåt annat. Fast annars hoppas jag på att få sova....lääänge!! Men det blir säkert som det brukar, jag vaknar jättetidigt o är pigg!!

Jaja inga planer för helgen, så jag ska hinna med lite här hemma. Har massor att göra, men inget som är viktigare än något annat o måste prioriteras - tror jag....ja det är det där med minnet då =)

Fredag o barnen har fullt upp med annat än att umgås med oss. Inte för att det gör mig något då jag tycker det är skönt att krypa ner i soffan med maken, ha tända ljus, godis o en bra film o bara myyysa....

Fullt upp på min praktikplats. Det har varit en kaotisk vecka att komma in i, men känns rätt så ok. Har försökt hitta fördelarna med stället o vissa bitar gillar jag inte men det är mycket "yngre" brukare i vår grupp o jag tror inte medelåldern är mer än 40 år kanske...alldeles för många i mitt tycke mellan 20-30 år, men så är det. Ja å så får jag GOD kunskap om alla dessa neurologiska sjukdomar som finns, kan vara fördel för kommande yrkesroll =)

Nu ska jag se vad kvällens tv-utbud har att erbjuda, smita till affären o köpa godis o sen bosätta mig i soffan resten av kvällen...
Ha det tils vi ses igen!!

Något händer...

Gav upp med den stilmall jag provade o tog den jag hade fast i original - å tänk att nu ändrades det!! Ja det kanske finns hopp för mig oxå =)

Hela dan har bestått av praktik, vilket hela dan i morron oxå ska göra...pust!! Kommer vara helt död när helgen kommer, menmen så är det.... Blir säkert en vana att ha så långa dagar.

Städning står på tapeten idag, mindre roligt men sådant som måste göras... Maken ska fixå bilen i helgen - det går före allt annat då det snart är körförbud på den. Vilken tur att jag har en bilmekaniker till man så jag har en välservad bil =P....skomakarens barn ni vet...

Annars hinner inget roligt hända, eller jo visst händer det mycket - men det skyddas av sekretessen!! Så tyvärr folks så har jag inte så mycket att berätta för er andra.....

Ha det tills vi ses igen!!

En ny dag

Har en lång arbetsdag framför mig. Men det går nog bra, min handledare är själv så det är massor att göra - hur kan man få till så man blir själv? Tycker iallafall att man borde vara minst två....vad som helst kan ju dyka upp, eller något kan hända!

Hinner inte hända så mycket mer än denna praktikplats. Slutade klockan 21 igår o börjar klockan 8 idag o slutar inte förrän 17 så som sagt, det hiner inte hända så mycket mer än det...Men snittarbetstiden blir i slutänden 3½ dag så jag borde hinna annat de lediga dagarna...har ju helgen ledig o då ska jag ta det lugnt. Gissar jag kommer vara jättetrött efter dessa tre arbetsdagar i följd, det går i ett med information - blir helt fullmatad!! Men de är snälla o informerar gärna o svarar på frågor så det känns skönt - har ju inte de bästa erfarenheternaav praktikplats...Samt får jag se det som att jag kommer få kunskap om många neurologiska sjukdomar som ADHD o autism - måste vända det till någe positivt =)

Nu måste jag sätta fart,
Ha det tills vi ses igen!!

Vad gör man...

...när stilmallen vägrar ändra sig?? Inga problem med det som görs under kodmallar - men det andra!!! Blir sååååå irriterad, vill jag ändra så vill jag - då vill jag ju inte ha det som det ser ut.....

Å blir galen på detta...tips???

Seg

Tror både jag o blogg.se är sega idag. Tänkte jag skulle ta det lugnt idag då jag praktiserar 12-21...är ju bra om jag är pigg hela kvällen - vilket inte är min starka sida! Har ändrat o fixat med min design, eller igår gjorde jag det, men ännu syns inget på min sida - mycket märkligt!! Jaja, det är väl jag i ett nötskal..någe fel har jag väl gjort =)

Ska kissa vovvarna, Ronja ligger här o pratar med sig själv...eller om hon håller i nån leksak (ser inte riktigt). Hon var väldigt gosig strax före två inatt, men accepterade att jag sa att hon fick lägga sig o sova igen. Vilka vanor hon börjat få - väcker mig nästan varje natt, fast mest för att få lite gos....knasiga hund!!

Nehe nu får jag vara lite aktiv!
Ha det tills vi ses igen!!

Irriterande!

Många har jag läst om som klagar på att det inte funkar att skriva blogginlägg osv... Har inte haft några problem förrän nu!! Ändrade design o det skulle jag tydligen inte ha gjort =D Nu verkar inget funka - men det kanske löser sig.....

Ja jag ger upp, känner att orken inte räcker o inte tålamodet heller för den delen. Blir inte bättre av att bli irriterad på saker o ting....jag struntar helt enkelt i det!!

Ha det bra tills nästa gång vi ses!!

Kväller...

Å inte har jag varit så aktiv som jag tänkt, men lite har blivit uträttat o nu lääängtar jag bara efter att få sova. Maten är inte färdig ännu...så jag kan inte skvallra hur det smakade - men duger det inte till familjen kan de göra sin egen mat!!

Fick ytterligare ett MMS senare, som mitt ex oxå hade skickat...inte snabbt men det kom fram iallafall =)

Imorron är det kvällsarbete som gäller på min praktikplats, då ska jag se lite av en annan verksamhet - intressant! Maken säger att jag ska göra det så positivt jag kan med praktikplatsen...det blir låååånga 20 veckor annars - å tyvärr har han rätt!! Så nya tag i morron o det kanske känns bättre nästa vecka.

Ha det tills vi ses igen!!

Mobiltelefoner!!

Eller åtminstone min! Ja nu har vi suttit, eller rättare sagt mitt ex K har suttit (å gråtit över min mobil), i en timme o inte har vi fått det att funka iallafall. Han kan Ericsson å jag har ju Nokia (givetvis, allt för att vara besvärlig) så inte blev han klok över vad som skulle göras...ändrat o grejat har han gjort, men inte verkar det ha hjälp helt. Nu kan jag skicka MMS, men inte ta emot - vore ju bra om det funkade åt bägge hållen!! Det är ju snällt att försöka hjälpa till så det är jag VÄLDIGT tacksam för =)

Å medan jag suttit här o skrivit så har jag fått ett MMS, ja det gick inte snabbt men kanske funkar nu?? Vi skickade MMS mellan varandra, jag o K, o mitt kom fram mycket snabbare till honom än tvärtom. Ja nu hoppas jag innerligt att det funkar - blir galen på detta krångel!!!

Tvättstugan, ved, vovvarnas ompyssling o städning gäller i eftermiddag. Samt har jag tänkt ge mig på att göra en stek...intressant! Familjen kanske gråter när det är matdax...

Ha det tills vi ses igen!!

Go morron?

Borde vara det iallafall...ledig o ingen hemma o tjatar. Men har ett "strålande" huvud idag med, tror jag spänt mig heeeela natten om jag ska känna efter hur det känns i kroppen. Jag hoppas att det har med praktikplatsen att göra så jag inte ska bli sjuk av alla nya baciller jag träffar på =)

Annars har jag inget bestämt för dagen förutom att mitt ex ska komma o hjälpa mig med mobilen. Blä för den rent ut sagt...MMS inställningarna krånglar - mest hela tiden. Han fick hjälpa mig före jul o så har det funkat tills vi var i Sälen, å hur roligt var det då när flera skickade MMS?! Ja jag hoppas på ett mirakel tror jag, annars får jag väl köpa en ny mobil trots att det tar emot. Det är inte någon ny, har ju haft den i snart 2 ½ år men tycker inte jag nyttjar den mer än att den duger åt mig. Menmen, får se om jag blir med galen på den....

Hade jag haft boken som vi ska läsa till slutet på februari så hade jag kunnat börja på den, men nu har jag inte det - så då slapp jag det :-D. Just för tillfället iallafall....

Men jag tvättar efter vår resa o det behöver ju vikas, strykas o tas reda på så sysslolös är jag ju inte...egentligen! Vovvarna ska borstas, klor ska klippas o jag behöver packa in julsakerna. Det slarvade jag med innan resan, julgranen står kvar uppe o det andra står kvar framme (men nertaget). Tiden räckte inte riktigt till då jag skulle tänka på det mesta som skulle med. Tänk om någon annan tog det ansvaret på nästa resa...å fick med allt oxå =)

Snöar för fullt gör det ute så vovvarna är blöta (å luktar illa). Hoppas de torkar snart....
Ha det tills vi ses igen!!

Huvudvärk

Nu är första dan avklarad på praktiken. Ja herre jösses vad det är massor att lära in...känns som hemtjänsten med delegeringar, desinfektionsmedel o rapportskrivande men det blir säkert en vanesak det oxå. Just nu känns det bara VÄLDIGT mycket!!!

Följde med sonen till tandläkaren efter o när vi åkte hem kände jag en huvudvärk som inte var av dess like - skönt att vara ledig imorron o smälta alla intryck!! Fått ett förhållandevis bra schema, det är långa dagar men å andra sidan blir det fler lediga dar å det är skönt!! Vi har hittills skrivit ett schema för januari o februari o jag har lite timmar tillgodo på dessa veckor trots att jag i snitt gör cirka 3,5 dar i veckan. Jaja det visar sig hur det blir o går....

Ha det tills vi ses igen!!

Första dan

Nu är den här - Första dan på praktiken!! Det blir intressant att se hur det går...lagom pirrig är jag då jag inte träffat min handledare, inte vet riktigt vart jag ska o heller inte vart jag ska ställa bilen. Det blir att åka tidigt så jag hinner i tid, inte så roligt att komma för sent första dan. Sen måste jag komma ihåg mitt block så jag har med mig portkoden o telefonnummer om jag skulle hamna vilse - vore ju typiskt mig =)

Ja det är bara att sätta fart då...men det är ju så motigt. Jag är ingen morronmänniska!!
Ha det tills vi ses igen!!

Sälen

Jaha nu har vi kommit hem, det mesta uppackat bara en massa tvätt att fixa. Första dan körde A omkull, vilket resulterade i att jackan gick sönder...sen funkade den dan. Lagom stel o så efter en dag i backen blir man ju - inte så konstigt då jag inte åkt sen förra året (v 4) då vi var till Sälen förra gången. Dag två kraschade maken - REJÄLT!!! Fast det räckte med en skoterfärd o lite omplåstring....sen var han lagom blåslagen o öm men han åkte lite ändå.

På kvällarna har vi bastat eller badat badtunna ute....sååå skönt!! Fast det har varit kallt, torsdan hade vi ungefär 15 minus vid stugan men på toppen av backen var det 32 minus, för att på fredan vara 42 minus på toppen. Igår vågade jag inte ens kolla, men var bara upp en gång till toppen då det var alldeles för isigt för att vara roligt att åka.

Det har varit mysigt, men jag tror att jag ska börja driva helpension för det tråkiga är när man måste härja med fyra "barn" som bara vill lata sig - vilket jag oxå allra helst skulle vilja göra!! Menmen, inga bråk på nån (vad jag vet).

Fast haft en resa utan att ta vare sig kort eller filmat, måste vara första gången. Vile inte filma i backen då det var sååå kallt!!
Nu ska jag fixa, praktik imorron!
Ha det tills vi ses igen!!

Stänger ner

Bara att inse att jag nu ska stänga ner datorn. Behöver klura ut hur jag får över det jag har i videokameran till datorn först...enkelt säger ni - LÄS INSTRUKTIONERNA!!! Men se där har ni fel...för när jag följer instruktionerna så säger datorn att basenheten (namn?) jag har inte hör ihop med videokameran...så det är INTE enkelt. Å jag som har filmat ett helt år nu utan att få över något till datorn. Är rädd att den snart är full o jag vill ha med den till Sälen. Filmade förra året i backen oxå o det är roligt att ha..

Ja lite att klura med mitt i allt det andra...å så kom jag på att kameran kanske behöver tömmas? Ja en koll på det med då... Annars känns det som jag har koll på det mesta, måste dock åka iväg en sväng nu - skulle egentligen vilja vara hemma hela dan o plocka o packa...

Ha det så trevligt allihopa över helgen för det ska vi ha. Förhoppningsvis inga brutna armar eller ben o inget läkarbesök - det har vi ju gjort tidigare =) Tar inte med datorn då jag inget mobilt bredaband har o kommer heller inte att prioritera att säka upp något Internet under resan om det inte blir något med vår artikel.
Ha det tills vi ses igen!!!

Koll?

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/458062/camilla?claim=4tu9zj94fvr">Följ min blogg med bloglovin</a>

Jaha..

Nu sitter man här igen - ny dag o jag är helt slut!! Ronja var nödig i natt så hon väckte mig klockan 2. Inte förstod jag vad hon ville men hon har inte väckt mig förr (om det inte är nåt särskilt) så jag förstod att det var nåt o det enda jag kom på mitt i natten var att hon ville ut. Så vi var ute o gick som sagt mitt i natten o nu känner jag mig överkörd av tåget =)

Å jag som egentligen har massor att göra idag. Tiden finns nog - men orken?? Kanske piggnar till lite senare, efter morronpromenaden med vovvarna kanske, just nu äter de. Har en del att packa o sen skulle jag vilja hinna städa klart, trappen o tvättstugan är nästan färdiga. Känns alltid skönt att komma hem till rent hus, rena lakan i sängen o framför allt inte ha julsakerna framme. Kan vara skönt att få söndan att slappa, den tid som finns den dan (breror ju på när vi kommer hem). Måndan sen är det praktik så då blir det full fart.

Fast mycket är gjort, jag höll på som en tok igår. Mycket av våra kläder o sånt, förutom tandborste o lite blöta kläder, är packade o all mat som inte ska vara i kylskåpet likaså. Hundarnas grejer är packade en del oxå - vet inte om det hänger ihop med Ronjas nattvandring. Hon sprang här fram o tillbaka igår när jag höll på....nervös o stirrig. Dollar höll koll på mig o sen kom han fram o det var precis som om han undrade för när jag sa att han fick följa med som vanligt så gick han o la sig...lustiga hund! Men vi har ju inte varit iväg med Ronja nångång förut....

Lite fart så kanske jag hinner vila en stund oxå...
på eftermiddan - kanske?
Ha det tills vi ses igen!!

Tankar


I denna kyla som trots eldningen finns kvar så drömde jag mig bort...till vår bröllopsresa. Då var det minsann varmt o skönt å ja dit skulle jag vilja åka igen - eller till vilken semesterort som helst =)





Kallt

Har glömt känslan av vedeldning, med kylan på morron. Inte för att vi eldar med ved, utan har bergsvärme, men då maken fogade på toan igår så fick fönstret stå öppet lite...i denna blåst! Så nu måste jag hämta ved för det är bara 17 grader här inne...å kalla golv. Blir bra med värmen från kaminen sen...nångång.

Sovit jättedåligt i natt så skulle vilja gå o lägga mig igen...men behöver skriva nota o handla inför resan i morron så jag kan tillbringa morrondan med att vara hysterisk över allt som ska med =)

Dagen för övrigt tror jag blir lugn. Jobbade med ändringar på artikeln igårkväll o skickade iväg så jag kanske får tillbaka den med några ändringar - får se. Men annars tror jag inte det är något särskilt som ska göras. Skönt då jag är såå trött!!

Kissa vovvarna o ved ska fixas iallafall, sen är det nog tvättstugan lite...blir så mycket tvätt när vi är iväg - alla svettiga kläder - så det kan vara skönt att vara i kapp lite där nere..
Ha det tills vi ses igen!!

Dagen slut å jag likaså

Det har varit en bra dag trots spänningen...ingen rolig spänning utan bara över vad som ska kritiseras osv...Nu är det över o färdigt - iallafall önskar jag det. Har suttit på eftermiddan o kvällen o funderat o ändrat på en del o nu har jag skickat det vidare till de andra i gruppen. Visst behövdes det ändras, men inte så mycket. Det tråkiga var att det blev VÄLDIGT lite positivt sagt om vårt arbete. Ska det sägas något negativt så ska det oxå efterföljas av "så här kan man göra" men ..ja jag upplevde det som lite av den varan. Hur som helst är det över o nu ska vi bara "putsa" på vårt arbete (som handledaren sa).

Maken håller på inne på toan o fogar. Ja det blir väl bara ikväll för imorron vill jag ha hjälp med takbox o så vidare...Förberedelser inför vår resa på onsdag. Jag vill ju komma iväg så snabbt som möjligt på onsdag så då behöver vi fixa under dan. Får se om jag kan få lite hjälp, alla kan ju inte komma hem vid halv fem-fem på kvällen...

Ha det tills vi ses igen!!

Opponentskap

Jaha då var det den dagen!! Inget jag sett fram emot - men tyvärr oundvikligt... Nu ska jag göra mig iordning o åka till skolan så får vi se hur lång dagen blir. Vårt arbete startar...klockan 9 får vi "domen", för att sen 12.30 (har jag för mig) opponera själva på den andra gruppens arbete. Vi måste även sitta med på minst en annan opponering så det blir väl den mellan våra två tillfällen, sen får vi se...Är det mycket att göra om - ja då blir väl dagen lång :S

Men det ska bli såååå skönt när det är klart...bara nästa arbete att hugga in på - praktiken! Hade önskat att det vore lite mera klart, men måste nog ta det ställe där jag minst ville vara på för det andra ville bara ha mig där i 10 veckor o då måste jag ju hitta nåt annat i 10 veckor o det har jag inte gjort. Det här stället som det antagligen blir vill ha mig i 20 veckor i sträck....att man inte kan få bli nöjd!

Ja jag har min skitdag så tänk på mig...
Ha det tills vi ses igen!!

Toan på G

ÄNTLIGEN!!! Ja merdelen av den låångdragna tiden av arbetet på toan är mitt fel - det vet jag..men tycker på sitt vis att det inte bara är mitt fel ändå. För jag målade klart allt enligt de instruktioner jag fick...sen fick jag göra om det två gånger - först då snickaren primade (stavning?) utan maskering o sen för att R fick för sig att byta tröskel o sågade upp dörrkarmen nertill.... Nu är det iallafall klart o jag är färdig med målningen =) Just nu har vi hjälp med att foga...blir bra hoppas jag. Kommer att kännas konstigt att ha en toa sen igen...lite grejer till som ska inhandlas till toan - en toastol, blandare till dusch o handfat samt glasblock till duschhörnan....resten har vi redan köpt.




Ytterligare en oplanerad dag

Sista dan denna vecka...sen kommer det nya tag - hahaha. Imorron är det opponering o känner inte alls för det, men det blir nog bra när man väl sitter där. Får se vad som blir sagt om både vårt o de andras arbeten, alltid intressant för det kan ju hända att man lär sig nåt =)

Har inte en enda plan för denna dag heller, ganska skönt måste jag säga. Inget av det jag tänkte göra igår blev gjort. Jag hamnade framför datorn o letade blommors betydelse för min framtida tatuering. Hittade många bra sidor o det tog flera timmar...Men inget av det jag tänkt göra igår görs av sig själv så det finns kvar idag - bara att sätta fart. Har även idag bara ett barn hemma, den andre åkte till flickvännen igårkväll....ja se den kärleken =)

Tänkte göra nån kaka sen tvättstugan lite, men har inga jätteplaner för dagen - tar den som det kommer. Den kommer ta slut denna dag den med...Ska försöka planera lite mat för vår kommande Sälen-resa nästa helg, måste handla under veckan. Där uppe är maten himla dyr så vi har faktiskt alltid haft med oss mat dit...Blir roligt att åka, men jag har ju tappat bort kondisen o glömt vart jag tappade den - så det blir nog en fiiiin träningsvärk jag kommer få efter flera dagar i backen. Fast det kanske är starten på mitt nya liv? Motion alltså..

Nu ska jag vara aktiv, mer än igår...
Ha det tills vi ses igen!!

En oplanerad dag

Ja som ett helt vitt papper...inte riktigt som jag tänkt mig dagen då den egentligen skulle varit fullplanerad....menmen =) Ja vad gör man med en dag som är tom?? Jo jag ska iallafall gå ner i tvättstugan en stund, börja städa bort julen o kanske baka lite...Dagen tar nog slut ändå - med något att göra hela tiden...

Nu är jag själv hemma, två mekar motor i Buicken o en lanar...bara vovvarna som gör mig sällskap. Fick mig ett gott skratt i morse när jag blir väckt av "Go morron älskling", varav Ronja flyger upp o blir jätteglad...hon är tydligen husses älskling nu =) Hon vet att när ordet "Go morron" sägs så är det dax att gå upp o hon brukar vara sugen på det på morron - om det inte är för tidigt för hon är en morrontrött tjej..

Menmen får väl sätta lite fart med det som inte är planerat, men som kan få mig att känna mig lite nyttig. Jo har ju lovat maken att boka tid för fogning av toan med...måste komma ihåg det =)
Ha det tills vi ses igen!!

Snart helg..

Har varit o handlat...välbehövligt!! Inte så roligt, men då jag sällan springer o småhandlar så behövs veckohandlingen... Nu ska varorna packas upp o in i skåpen = ännu mera tråkigt!! Men när det är färdigt ska jag bara ha helg =)

Vi har suttit o pratat ihop oss i vår grupp på förmiddan...inte så mycket att kommentera tyckte vi. Pratade med den gruppen som ska opponera på oss o de hade suttit hela dan igår o en stund idag för att det var så mycket att gå igenom...ja det blir intressant att se vad alla våra fel är... Däremot har jag klarat min tenta som vi lämnade in innan jul - såååå SKÖNT!!! Ett problem mindre...tråkigt dock att det bara saknades några poäng för att bli VG men vad gör det - huvudsaken det är ett G! Kommit fram till att det är såååå mycket svårare att få VG på univeristetet jämfört med höga betyg på komvux. Läste ett antal kurser (mååånga) på komvux o majoriteten är MVG, några VG o ett G tror jag det var...på denna utbildning har jag bara fått ett VG resten G. Men bättre att vara praktisk än teoretisk, särskilt när jag i slutänden ska jobba med människor =)

Solen skiner från en klarblå himmel o det är underbart ute...minusgraderna har släppt vårt land (för tillfället iallafall). Är sugen på en långpromenad, men har en del att göra o sen ska jag ha ett tråkigt samtal/besök så det är ingen idé att bege sig ut nu - får hoppas på bra väder i helgen så jag kan släpa med mig maken ut =)

Ha det tills vi ses igen!!

Tidig morgon

Det här är jag inte van vid - gå upp klockan 6!! Men det kommer att bli en vana, det är jag helt säker på. Ska jag göra praktik kommer jag säkert att börja vid 8 på morron o ska jag hinna med mig själv o vovvarna så kommer det att bli tidiga mornar...fast å andra sidan så brukar jag ju gå upp med A, fast jag kanske inte stressar mig att bli färdig så snabbt...

Frukost är på G men A har ännu inte kommit upp från sitt rum. Han är duschad o säkert nervös inför "första dan"...det är ju trots allt flera veckor sen han gick i skolan. Bara att utgå från hur man själv var första dan efter lov =)

Har en artikel att gå igenom...vet inte hur lång tid det tar. Det ska sammanfattas o hitta bra o "dåliga" saker. Ibland är det enkelt att hitta saker att opponera på, men ibland...ja då går det bara inte. Får se vad dagen tycker...har inte läst artikeln ännu, bara dragit ut den från nätet. En bra uppfinning det där nätet - sparar tid när man går iskolan...å även annars oxå i o för sig. Lätt att hämta saker o hålla sig informerad....

Frukost till en början...
Ha det tills vi ses igen!!

Det här med praktik...

Ja att det inte bara är enkelt löst...Har dock fått en plats - fast inte mitt drömställe då det är med vuxna o jag ville ha barn eller ungdomar! Nu på morgonen ringde de från ett annat ställe o skulle kolla upp lite om jag kanske kunde var där, kunde de inte gjort det före jul när jag ringde istället? Är hellre på det här andra stället, där det handlar om barn o ungdomar...Jaja nu känns det mer virrigt än tidigare...ett ställe har inte ens hört av sig - mycket märkligt tycker jag. Det är ju bara att svara att de inte vill ha praktikanter, det har många gjort. Jag provade ringa dit flera gånger, utan svar, vilket gjorde att jag mailade...tycker det är märkligt att man inte svarar iallafall..

För övrigt blir det nog en lat dag känns det som...vi har ännu inte kommit igång - trots att jag suttit i telefon i flera timmar redan. Men det här är ju sista dan på lovet...sen blir det praktik för mig å det innebär lååånga dagar o veckor innan det är sommar. Fast å andra sidan så har jag förhoppningsvis blivit en hel del klokare av att arbeta praktiskt oxå, inte bara läsa teoretiskt =)

Ha det tills vi ses igen!!

Helt slut...

Tillbringade några timmar på sjön fast jag åkte inga skridskor. Tanken var så o jag tog med mig skridskorna - ända ner till isen. Men sen kom de inte på ändå!! A åkte inte heller, men alla andra. Maken åkte bara en liten stund då han var snäll mot barnen o lånade ut skridskor så det passade dem så de som fanns kvar var för små.

Efter trippen till sjön var vi i väg o hämtade den "nyinköpta" bilen...buicken. Den skulle köras hem från vinterförvaringen... Motorn ska bytas på den - annars hade jag vägrat att det kördes med den under vintern. Inte var bilen lättstartad heller...en lååång stund fick de hålla på innan den gick igång. Alla som var med till isen var med upp till bilen då det fanns risk att det behövdes putta då det är en brant back från huset till "allmänna" vägen. Så det blev några timmar till ute i friska luften. Fast jag var inte avundsjuk när de åkte hem...det blev en kill- (buicken) o en tjejbil (volvon) o killarna hade ingen fläkt så de hade öppna rutor hela vägen hem...en mil eller vad det är - samtidigt som det snöade....ja som sagt jag var inte avundsjuk!!

När vi väl kom hem var vi helt slut...Så en film kom på o vi kurade ner oss i soffan..fast bara jag, R o A. De andra åkte hem till " de andra" föräldrarna. Lite fika o sen tyckte vi att vi gjort oss förtjänta av pizza....=)

Ha det tills nästa gång vi ses!!

Motionera?

Ja vi ska ut på isen...idag oxå! Fast denna gång har vi med oss barnen o skridskor - herre jösses, jag har inte stått på skridskor på 20 år tror jag. Vi var iväg o åkte mycket när barnen var små, men då hade jag inga skridskor o ville inga köpa heller. Nu har jag "ärvt" av min son =). Jag är nog den i familjen numera med minst fötter...

Meddelar sen, kanske, hur det gått :-D
Ha en bra dag o tänk på mig på isen!!

Ätit för mycket...

Efter att bakat en kaka, lagat mat o sen tagit kakan som efterrätt känner jag att det blivit för mycket. Vi bjöd A-S med pojkvän på mat o fika o gav en förlovningspresent. De är nyförlovade, en bra start på det nya året =). Nu letar de andra skridskor då vi sagt att vi ska ut på sjön imorron igen, om vädret tillåter! Isen var jättefin när vi var där igår o inte så knölig som den oftast varit på sjön vi brukade åka på... Ja vi får väl se vad morgondagen har i sin planering =)

Nu ska vi roa oss med nån bra film, uppkrupna i soffan....alltid mysig med maken min :-D
Ha det tills vi ses igen!!

Äntligen färdiga

Nu har vi suttit med artikeln på förmiddan så nu är den ivägskickad till läraren = nu kan vi inget mera göra, ska bara få iväg den till vår opponetgrupp. Känns bra o på onsdag får vi en annan artikel som vi ska opponera på...så fredag ska tillbringa med gruppande oxå då vi ska prata ihop oss inför opponentskapet på måndag. Efter det har vi väl en del att ändra - något annat är inte att tro. Sen kan vi lägga denna artikel till historien, den oxå =)

Lillasyster kom förbi en sväng igår. Hon ska till Sydafrika imorron o vara borta i 3 månader...ja det är ju inte så ofta man ser till henne annars heller då hon bott i Norge i över ett år...

Nu ska jag elda lite för det känns rått o inte är det särskilt varmt ute heller...ligger på ca 10 grader kallt. Riktig vinter kan man säga...fast lite för lite snö!!

Ha det tills vi ses igen!!

Vardag

Trots att detta är en klämdag är det skolarbete som gäller, å till o med en resa till skolan då vi ska gruppa. Känner inte för det, men vi måste ju bli färdiga...å egentligen handlar det mest om att jag blivit bekväm av att gå upp när jag vill - å mindre om lusten!

Har en terroriserande Ronja här när jag skriver...vet inte vad hon vill, men närgången är hon iallafall. Försökte få A i säng tidigare inatt då det är dax att få ordning på vad som är natt o dag...svårt med skolan annars. Tror han skötte sig, men svårt att kolla....

Är kallt idag med, så kylan verkar hålla i sig.....Lagt in en bild från gårdagens utflykt på isen =)
Ha en bra dag tills vi ses igen!!


Till sjöss

Efter en långromenad till sjöss så är jag på bättre fot med min hund! Vi gick hela Gallabergsjön runt, nästan...hundarna sprang o Ronja hade full fart mest hela tiden. Dollar hade lite svårare att få in att springa "försiktigt"..han ska ta i så så han fick sladd mest hela tiden. Han ville inte riktigt lyssna mellan varven så det märks att han vill visa vem som bestämmer - lustigt för han får ju inte vara lös när han inte vill lyssna...menmen på isen kunde han inte försvinna då det var öppen yta =)

Nu är de mest döda våra hundar...å vi oxå. Soffan, en bra film o godis satsar vi på nu - UNDERBART!!
Ha det tills vi ses igen!!

Billig hund!

Ja nu är jag trött på skiten!! Kommer hem i natt efter att ha umgåtts med kompisar o vad hittar vi? Jo en Dollar som rivit ner i stort sett allt som låg på bänken bredvid micron..ska tilläggas att det ingen mat fanns där - i någon form!! Men vår Dollar han kan han..i jakten på mat har han käkat på täcklocket till micron (lite osäker på vad det heter), påsen med alla gamla batterier å ja allt han hittade som var mjukt nog att gå sänder av att bita i...Ilsken blev jag o nu känner jag att snart har jag fått nog. Det dröjer inte länge förrän han visar Ronja hur man ska göra så har vi två tjuvar hemma. Hon är ju kanon - vi kan ha godis framme o hon tar inte...sen har hon oxå sina svagheter =)

Magarna på dem är bra nu...fast Dollar äter inte sin egen mat ännu....men ris o fisk blir det. Ronja äter en blandning av ris, fisk o sin mat...nu hoppas jag på att de komemr fortsätta så här så vi slipper detta....VÄLDIGT trött på detta krångel är jag!!

Har varit skönt med flera dagar ledigt ihop med maken - tar gärna några fler! Men i morron är det vardag igen...R jobbar o jag ska till skolan. Det går bra bara man kommer in i rutinen, men nu har det varit stor brist på rutiner o jag ska försöka få sonen att vända på dygnet de här sista dagarna på lovet...

På eftermiddan ska vi ut med vovvarna en stund...klarblå himmel men skitkallt, ca 15 grader när vi gick upp (nu är termometern i solen så den litar jag inte på).
Ha det tills vi ses igen!!

Snö...

Nu har vi haft minusgrader i över en vecka o jag sa senast igår att det är synd att det inte varit snö oxå...för alla som gillar det - särskilt småbarn! Å när jag vaknar nu på morgonen så snöar det...jaja får väl hoppas att det kalla vädret håller i sig för snöfantasterna då =)

Här har vi fortfarande lan...två av killarna kom upp o åt frukost med oss - de har ännu inte lagt sig!! Men de har haft roligt o denna gång har de inte varit så många i taget, tre tror jag...en stund igårkväll var de fyra. Förstår inte det roliga, men om min svåger kan sitta som är 24 år så...ja man måste nog vara en datanöd för att förstå =)
Lider med dig lillasyster....

Maken är iväg o kollar med nån motor...blir inte klok på honom!! Men jag visste ju vad jag blev ihop med så det är bara att gilla läget! Fast ibland undrar jag vad som rör sig i hans huvudet.

Torsdagen gick R av sin jour o han hade bestämt tidigare under veckan att DÅ skulle han ta en öl...prick klockan 16.00. Nu blev det inte så men vi hade våra ex här på kvällen o hade en trevlig stund tillsammmans - å vi åt pizza på årets stora pizzadag. Visste jag dock inte att det var det den dagen förrän jag läste tidningen efter att vi betämt pizza som mat. Ja där ser man...=)

Fick besök av ett par igårkväll som vi inte träffat sen i somras. Det var trevligt, men jag satt med artiklen o skrev så jag fick spara ner det snabbt o skicka till en annan i gruppen då hon oxå satt...blev inte riktigt som jag tänkt - men det var trevligt!!

Nu är det vovvarna som vill kissas (å de är ganska bra nu i magen), sen har jag inga planer för hela dan. Tror heller inte heller att maken har några - det är faktiskt skönt att bara vara =)

Ha det tills vi ses igen!!

Årets första dag!

Jaha det här med rubriker är ju som tidigare sagt inte min starka sida, så nu har det blivit många snarlika!
Men så är det ju - detta är årets första dag 2009..helt otroligt. Tyckte nyss det var nyår 2008 o jag hade massa förhoppningar om kommande året...inte för att året blev dåligt, men inte som jag trodde för ett år sen.

Nyårslöften? Ne har inte lovat något, kan ju inte hålla dem i allafall...man kan alltid bättra sig, motionera mer osv...under hela året, så varför just på nyåret? Vi har fortfarande alldeles för mycket godis efter julen hemma, så lova något som har med vikt eller godis är ju uteslutet...då har jag misslyckats innan dagen är slut =)

Nu är det däremot mitt sista år på universitetet så jag ska satsa denna tid som är kvar...trots alla motgångar som hela tiden dyker upp. Så det är väl mitt "löfte" då...

A har lanat inatt...till 7 i morse. Hur orkar man? De var tre killar där nere o vid halv sju så trodde vi de var osams då de var så högljudda, men de var bara så trötta så det var mest flams o trams =). Nu sover de väl i flera timmar till o jag har suttit med skolarbete....bläää men inget att göra åt. Det måste ju bli färdigt!

Strålande dag med klarblå himmel....å skitkallt, ungefär -10 har det legat på men tror det håller på att bli lite varmare.
Ha det tills vi ses igen!!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0