Glömde...

Mycke fick jag med på mitt andra inlägg men ändå glömde jag en av de viktigare sakerna att berätta. Jag har provat sumobrottning!! Av lillasyster fick vi i julas en julklapp som var hemlig...å förra måndan var det dax att få den. Tror inte jag har skrattat så mycke på länge, jag fick möta mamma å mina syskon. Hade turen att vinna å det berodde mest på ren envishet mot mina syskon, för jag är faktiskt äldst!! Mot mor vann jag eftersom hon gav upp den tredje ronden annars tror jag hon hade tagit det, ack vad jobbigt det var men precis lika roligt oxå.

När vi var klara så fick killarna en omgång med, men inte med sumobrottning utan med felstyrda cartbilar. Vi fick oxå prova å den som bjöd på mest show var mamma som missade merdelen av banan, jag missade hennes körning då vi körde samtidigt men har sett det på film efteråt :) Vann gjorde A å R kunde stolt ta andraplatsen, gick bra för vår lilla familj med andra ord!!

En kanoneftermiddag, både med aktiviteter å att få umgås allihopa. Alltihopa avslutades med god mat som mamsen bjöd på....en dag att minnas!!!!

Livet rullar på

Ja dagarna de går å nu är det semestertider. R hade sin sista dag i onsdags å ska vara hemma i 4½ vecka...å just den där halva veckan säger han gärna, ungefär som småbarn som är xx å ½ cm... Själv jobbar jag sex dagar till innan jag kan säga att jag har semester, men å andra sidan så jobbar jag bara 11 dagar av R:s 32 semesterdagar så det känns ganska ok :)

Midsommar har varit, en väldigt trevlig dag men alldeles för mycke regn. Allt var bra förutom att den där kubbturneringen bidde inställd, just på grund av regnet. Vi var fem vuxna, två småmonster å fyra stycken fyrbenta monster. Full fart i vår stuga med andra ord. Tror att barna hade det bäst :) Vi åt å åt å åt konstant kändes det som å ändå hade vi massor med rester kvar dagen efter.

Maken har fyllt år, igår närmare bestämt. I söndags var kära mor här med svåger å två småmonster :) Ingen tårta för den skulle vi spara tills igår, men rulltårta med grädde å jordgubbar fick agera tårta istället å  det verkade uppskattat. När mor åkt hem med en av de små gjorde vi mat å lilla L spexade i vanlig ordning - soffa bil är det nya!! R har lärt henne att säga att man ska ha soffa i bilen (=raggarbil) å en HD i garaget...undras hur glad min syster blir i hans påhitt, haha!!

Igår hade vi alla barna hemma med nästan alla respektive...totalt åtta stycken å familjens dotter har meddelat att hon å pojkvännen ska skaffa många barn då vi på sikt kommer bli 25 runt bordet, nu är vi 10 om alla har en partner vilket innebär 15 barn fördelat på fyra par, hmmm på de andra syskonen lät det inte som om de tänkt skaffa så många så då måste det falla på den som sagt det :D Men visst, jag saknar ett stort bord. Vi är alldeles för ofta så många så det blir trångt. Hmmm, dax för köket att göras där nere kanske med en stor matsalsmöbel...ja det tål att tänkas på!

Annars känns livet helt okej just nu. Saknar mina gamla arbetskamrater, ingen nämnd å ingen glömd men allra mest mina gamla handledare. Tiden räcker inte till att hålla kontakten känns det som, menmen vecka 29 ska jag terra den ena av dem iallafall I FLERA DAR I RAD!!!! Har lärt mig många nya saker på mina nya jobb, känns bra att få andra perspektiv på saker å ting...på både ny å gammal kunskap.

Inte ens särskilt mycke agility har vi hunnit med. Jobb eller nåe annat tar sin tid, dessutom vila däremellan. Vi gav oss i väg till klubben däremot på midsommardagens förmiddag, ganska lugnt där då...vad gör hundmänniskor på midsommar som annars inte har nåe emot att gå upp sååå tidigt för att hållas med agility, hihi... Vovvarna bidde glada om än lite tröga att få igång. Efter att pass som innebar att matte bidde helt dö åkte vi till svärfars grav å till svärmor å fika. Kändes bra att hinna med de närmaste iallafall...

A ska på kurs imorron, om det hade varit jag så hade det hetat handledarutbildning...eller ja nu heter det ju så fast det är bara han som ska gå. Drar ihop sig för hans 16-årsdag, vilket betyder övningskörning! Ja det är ju bara vi ger oss ut på vägarna med honom annars lär han inte bli nån bra förare, men ack vad jag ska nyttja honom som chaufför...sen om hundra år, eller förhoppningsvis två då han är 18.

Nu ska jag njuta av värmen som kommit å mina två lediga dagar tillsammans med familjen :) Ta vara på nära å kära, stunden kommer aldrig åter....

Några själar

Tydligen är det några som är här å läser, eller ja det finns ju inget att läsa...
Började på ytterligare ett nytt ställe igår, svårt att säga hur det är efter en dag, men de är snälla o omtänksamma så det är iallafall en bra början :) Fick dessutom lära mig nåe nytt igår...om bemötande!! En nyttig genomgång som jag gärna skulle vilja ha mer av...

Det nya går ut på att göra tvärtemot vad man normalt sätt säger att man ska göra, vilket är - behandla andra som man själv vill bli behandlad. Det nya var att behandla andra som DE vill bli behandlade... Att behandla andra som man själv vill bli behandlad innebär att man själv sätter normen, men vad är det som säger att det är rätt?? Alla är vi ju olika... Tycker det var mycke vettigt som blev sagt, men har otroligt svårt att få ner det i ord. Ville bara delge lite :)

Idag är dagen då A slutar grundskolan - GRATTIS!! Den obligatoriska skolgången är avklarad å med mycke jobb så är slutbetyget komplett :) Du är värd allt gott efter att mött många motgångar å fler kommer det bli, sånt är livet!! Innerst inne är du världens goaste unge, med en tonårings temperament....jag önskar dig allt gott i livet!!!

Tungt beslut!

Det är några eldsjälar som är inne å läser...förhoppning om uppdatering?? Ja nu får ni det iallafall =)

Har haft ett svårt beslut att ta...det har tagit mycke kraft å ork, men nu är det beslutat å klart. Hade varit lättare om jag känt mig nöjd med mitt beslut, men vilket jag än valde så visste jag att jag skulle tycka det var tungt. Efter mycke krångel o ovisshet så har jag beslutat mig för att gräset kan vara grönare på andra sidan, jag gör en chansning för det kan inte bli sämre än det här. Många kommer att påverkas, framför allt jag själv...men som sagt, det borde inte kunna bli värre än det här!! Vi har pratat, vänt o vridit på allt. Känns bra att veta att vi är två, att jag har R bakom ryggen...som alltid!!

Ånej....vi ska inte skilja oss!!! Lurade jag er?? Ja det var tanken, hihi....
Allt är jobbrelaterat, men kommer fortfarande att påverka det ställe jag varit på, all personal...mig, ja alla...Har informerat min "chef" om detta, försökt att vara tillmötesgående å tagit på mig några pass för att hjälpa till i kaoset jag lämnar efter mig. Jag gör en chansning, det får bära eller brista!!

Det känns bara sååå tungt. Ska man inte vara glad när man får en ny chans, prova ett nytt ställe?? Kommer sakna mina bästa I & T, å även A...ja det är många jag kommer sakna, men fritiden finns kvar å jag kommer vara en pina att umgås med, haha...

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0