Misstolkning!

Sist jag gjorde ett inlägg var jag otroligt kluven...ja känslan sitter förvisso i, men det verkar som om mitt inlägg kunde missförsås å det var verkligen inte min tanke. Jag ville få förlängt där jag är, men då tiden dragit iväg utan att jag hört nåe (rektorn har förvisso fortfarande inte hört av sig trots att jag skickat två mail) så hade jag ställt in mig på att det inte skulle bli nåe. Å jo jag vet, tankarna hade lika gärna kunnat gå åt andra hållet, men nu gjorde de inte det. Därför blev jag jätteglad när en av ställena jag sökt jobb på erbjuder mig en tjänst...å några timmar senare ringer de från min arbetsplats o frågar om hur jag vill vara ledig under jullovet, de hade ju försprånget av att vetat om min förlängning i flera dagar medan jag inget visste.

Fick ett sms sent i måndags kväll. I o för sig inte jättesent, men i min värld just nu då jag oftast däckar redan vid 20 framför tvn första gången så är 22 sent :) En hel roman sa R att det var, men tanken bakom det var nog en kluven person det oxå, utifrån mitt inlägg...tror jag! Jag har inget att klaga på angående semester eller att få förlängt, men jag blev ganska chockad av sättet jag fick reda på det, ihop med det andra. Jag var redan upprörd över att vara sjuk, så det blev nog mest kaos i mina tankar. Jag menade inget illa o var det någon mer som tog illa upp eller blev fundersam så var det inte min mening!!!

Annars börjar livet kännas okej. Febern kommer o går, men det var inget jag skulle var förvånad över?! Har ännu inget hört om mina odlingar o jag hoppas inte det är nåe med dem. Pencillin är bra, men jag kan inte säga att jag har de bästa erfarenhetrna av dem, har jag väl fått en kur så brukar jag bli sjuk igen alldeles för lätt... Hostan dras jag med o R säger att jag behöver byta luftfilter, trevligt att jag kan roa nån med min hosta :)

Vovvarna är snälla, men alldeles för rastlösa. Får se om jag kan sysselsätta dem med nåe bra, kanske senare ikväll eller imorgon. Ronja tycker det här är skit tror jag, hon vill ju gå långpromenader, vara ute o busa, ja helt enkelt röra på sig o det blir inte mycke av den varan nu inte.

Hade nåe annat jag tänkt skriva om oxå, men det försvann. Jaja kommer jag på det så äre ju bara att skriva igen :) Idag är sista dagen på näst sista månaden det här året, hmmm med andra ord är det bara 31 dagar kvar på det här året, jisses!!!

Kluven :(

Just idag känner jag inte någon ro längre. Uppgivenheten över att var sjuk förbyttes till glädje över ett positivt besked - JAG BLEV ERBJUDEN JOBB...till att gå över i sorgsen kluvenhet, då jag genom personal på min arbetsplats får höra att jag fått förlängt och att de i samma veva vill veta hur jag vill vara ledig på jullovet.

Jag har inte fått chans till någon betänketid, till nåt av det!! Jag hann inte fundera över om jag ville ta förlängningen, vilket jag på sitt vis givetvis vill men chansen att få fortsätta efter sommaren känns som ganska liten vilket känns jobbigt...jag hann inte fundera på, och prata med R, om hur jag önskade ledigt på jullovet. Spontant hade jag inga problem att jobba mellan jul o nyår, men ville ha veckan efter helledig...menmen, några jobbdagar o några lediga dagar blandat om varann hela jullovet - ja så fick väl allihopa då antar jag!

Jag har heller inte fått någon chans att fundera på den tjänst jag blivit erbjuden, om det är något jag vill ha eller inte. Jag känner mig bara kluven, ledsen...ja jag kan inte förklara! Jag ville ju ha förlängt, jag ville det och vill givetvis fortfarande ...men jag hade inte tänkt mig att få reda på det på det här sättet. Jag är bara kluven o inte det minsta glad över nåe längre...

En vecka till

Ja så länge tyckte läkaren att jag skulle vara hemma o kurera mig, blääää!! Hade inte så mycke feber idag, men hostan är kvar. Jag lät rosslig när han lyssnade på mig, men sänkan visade inte på nåe så den misstänkta lunginflammationen var inte det...tur på sitt vis, men jag hade kanske blitt snabbare frisk med pencillin... De har iallafall tagit ett gäng prover, kan inte rekommendera näsprovet för det var nog bland det värsta jag gjort...sköterskan sa att det blev precis vid tårkanalen o ja det märkte jag väl!! Tårarna bara sprutade...

Så nu blire en vecka till med tvn, jag som betat av alla program av "Drömmen om ett barn", kan nån ge förslag på nån annan serie jag kan kika på på play-kanalerna?? Har dessutom gått igenom de flesta gratisfilmerna som jag tycker verkar vettig, tänkte inte jag skulle hyra nåe men snart får jag göra det iallafall...

Julstädningen som jag tänkt påbörja få ligga på is ett tag till, jag har helt enkelt inte ork o jul blir det vare sig det är städat eller ej :) Inte ens alla ljusstakar har jag fått upp...för att inte tala om att inga lussebullar blitt gjorda. Jaja det är bara att gilla läget!! Får vara glad att inget julpyssel var inplanerat iallafall, nåe positivt...

Visar bilden på mitt alster, med detta resultat kan det bara bli bättre :) Då detta var helt på fri hand tycker jag inte att kravet kan ligga högre än det här, men tills jag är van så ska jag åtmisntone måtta ut vart mitten är så jag har det att utgå ifrån allafall för just nu är det inte mycke som är rätt men det bjuder jag på, haha...

Förbannad!!

Ja jag är så arg, besviken o ledsen på min kropp. Hade så glada förväntningar i slutet av veckan, innan helgen...men igårkväll var det bara att inse att febern var tillbaka :( Så inatt har jag sovit dåligt o nu är jag ganska däckad, det här har tagit på orken!!

Igår var jag o en kompis på pinstriping-kurs...sååå intressant å givande!! Kände dock att orken brast, men trodde just att det vara enbart orken...ingen tanke på att det kunde bero på feber. Jag hoppas innerligt att jag inte smittade någon ur sällskapet, för jag hostade o snorade ganska rejält dessutom :( Så nu är min nya hobby att träna pinstriping, å mitt första alster...ja det ska nog inte klagas på då det är helt på fri hand utan någon hjälp (inte ens hjälplinjer som de flesta andra hade) å träning ger färdighet. Ska lägga ut en bild vid tillfälle :)

Idag skulle jag egentligen vara på del två i föreläsningen om hundars mentalitet, men med orken o febern var det ingen idé...sååå besviken!!! Jag som sett fram emot detta o avsagt mig träffen som vi var bjudna till med Ronjas uppfödare. Jaja hälsan går först o hade jag vetat det här så hade jag inte ens gått på kursen igår...lätt att vara efterklok!!

R är redan iväg o skruvar med nån traktor. Inget han var så sugen på, men det är lite av att tjänster o gentjänster o vi behöver hjälp av traktorns ägare när vi ska göra dräneringen. Sen skulle han iväg o hjälpa en av sönerna med bilen, det har nog gått troll i den bilen så nu hoppas vi att de får rätsida på det. Inte rätt säsong, men om den blir klar nu så är han redo att ge sig ut med sin raggarbil till våren :)

A har kommit hem från DH. Han såg ganska sliten ut, men jag måste berömma honom för att han kan handskas med pengar:) Finns nog mycke att köpa där nere, men han har hållt hårt i sina pengar o gjort av med mindre än vad jag räknat med, BRA GJORT!!

Det blåser storm idag, å minst lika mycke nederbörd - i form av regn!! Visst vill jag ha snö, men inte snöstorm... Blir en dag inne idag oxå, se om jag kan komma iväg till jobbet imorron även om jag just nu känner att det är ganska kört!! Skönt att vovvarna är lugna idag oxå, de har varit lite rastlösa de senaste dagarna :(

Sen håller jag tummarna för lilla Pippi som är nyoperared, en tumör är borttagen o nu väntas beskedet om den är ond eller god... Givetvis hoppas vi den är god!!!!

Nu ska jag gå tillbaka till soffan o hoppas att Viaplay funkar, för jag vill se på film!!

Snart en vecka

Jajemensan, den här veckan går mot sitt slut den oxå å på söndag är det första advent...med andra ord snart jul!! Fast med dagens väder, +8 kändes det bakvänt med jul. Det var ett gäng som åkte på Dream Hack i Jönköping å vi diskuterade att förra året, den dan de skulle hem, var det snöstorm...svårt att tänka sig idag :)

Ja som sagt, har ett gäng som är i väg på DH, eller ja jag är bara skuld till en av dem i sällskapet :) men för den skull hoppas jag att de alla får roligt!! Måste vara en särskild känsla att åka iväg fyra killar o vara borta i flera dar på nåe så stort!!

Själv börjar jag iallafall känna hopp om livet. Har börjat få tillbaka rösten, även om den inte låter som den ska :) Febern är borta, men förövrigt är läget likadant...men alltid nåe å jag har ännu några dagar på mig att piggna till innan måndan kommer å jag åter ska till arbetet :) Fast på vårdcentralen trodde de inte att jag skulle vara redo för jobb nästa vecka, men de kanske inte har mött på en sån som mig...som inte gäna är hemma!! För jag fick snällt krypa till korset igår o söka läkarhjälp, eller ja första kontakten med dem var redan i tisdags... Jag hade tydligen fått den elaka bacillen som cirkulerar bland en del...å likt de flesta andra som drabbats så har den slagit ut mig totalt, vilket inte tillhör vanligheten att baciller gör...vilket andra tydligen oxå sagt. Asch, nu borde det bara bli bättre, för om jag piggnar till så blir det iallafall inte lunginflammation som de misstänkte att jag kunde få...

Hade en föreläsning ikväll på klubben om träning för vovvar. Hade så gärna gått, men jag orkar inte!! Får fjäska för nån av dem så kanske jag kan få lite privatundervisning?? Vore trevligt för det verkade roligt att trixa med hemma :) Särskilt nu när vintern kommer då man gärna inte vill vara ute!!

Nu ska jag återgå till soffan, min kompis den här veckan...:)

Hemma!

Ja nu är jag hemma, sjuk!! Jag som oftast klarar mig bra, attans att jag var så kaxig om det... Trycket i bröstet har inte släppt o känns det likadant imorgon får jag ringa vårdcentralen...å det lär bli en upplevlese för jag har knappt någon röst. Har sjukanmält mig till jobbet via sms, för det är ingen idé att försäka prata då jag bara hostar när jag försöker. Snuvan rinner o febern har kommit inatt :( Ja det är bara skit med tanten :)

Hundarna undrade nog hur det var ställt med deras matte när vi gick ut förut. De tittade som om jag pratade ett annat språk, men de är snälla o följde med. I det här läget är det bra att vi tränat tecken så vovvarna förstår vart de ska (om de ser mig)...något vi började med Dollar då alla sa att det var bra, för på ålderns höst kanske vovven skulle förlora hörseln o då var det bra att ha tecken som komplement. Fast många av tecknen faller sig automatiskt, ex stanna/stopp... Ja promenaden var allt annat än trevlig o på eftermiddan får A fixa dem för jag orkar nog inte ut med vovvarna igen :(

Vovvarna är iallafall snälla. De väntade tills jag orkade masa mig ut med dem o nu har de gått o lagt sig igen. Inga energikippen där inte... Försökte kommunicera med R förut...han bara skrattade o sa att jag kunde skicka sms istället :) Han sa åt mig att krypa ner i soffan eller sängen o titta på tv så jag bidde frisk snart...

Så nu ska jag vara helt lat...fast det är har inte blitt så mycke uträttat i helgen heller. Bara ett av tre skyltfönster är klart å de tar egentligen inte så lång tid...färgat håret var oxå tanken, men jag har inte ens orkat det...asch, allt finns kvar sen, när orken är tillbaka!!

Sjuk?

Frös i torsdags kväll, frös hela natten...på fredan hade jag en tung känsla i bröstet, men masade mig till jobbet. Helgen, ja den har varit sisådär...vaknade utan röst igår, fick dock tillbaka den (till makens sorg kanske, haha) men var hes hela dan, svårt att få luft...skit helt enkelt! Hoppades på att piggna till tills idag, men känslan i bröstet är bara värre, har så mycke slem som inte flyttar på sig :( Jaja jag har hela dan på mig att piggna till innan en ny vecka av jobb, annars är det ju bara att inse att jag blivit sjuk!!

Igår försökte jag mig på att tvätta fönster, ett enda orkade jag med. Bra i det här huset med hur många fönster som helst!! Jaja det är knappast nån som tar det ifrån mig å om fönstren vore i bättre skick skulle jag faktiskt leja ut det... Ska dock försöka mig på skyltfönstren idag, det är det enda arbete jag tänkt försöka få igenom på hela dan, borde gå?? Kändes dock lite bakvänt att ta fram ljusstaken när det var +8 å sol, finns ingen julkänsla här inte!! Jo jag vet att det är nästa helg, men om jag tvättar köksfönstret, så kommer givetvis både julgardinen å staken upp :)

Helgen har gått i en rasande fart trots att jag knappt nåe gjort. Ja hela veckan har gått fort!! Denna dag känns som den redan är slut, men den har ju egentligen bara börjat :) R o A har varit varenda kväll i garaget o kämpat. Nu börjar det likna en traktor även om det är lång väg kvar tills de är färdiga...
Så här såg det ut i torsdags när de grejade :)



I fredags fick jag till en träff med I å vovvarna. Kan inte säga att det bidde så där jätteseriös träning, men det var trevligt att ses för det blir sååå sällan numera. Saknar mitt gamla jobb, eller ja jag saknar arbetskamraterna...inte alla men, ja som jag tidigare sagt så är det en bra grupp jag är i nu med men vi känner inte varandra så väl (än) då jag bara varit där sen augusti. Trodde inte jag skulle tappa kontakten med de gamla arbetskamraterna så fort...eller nja vi har ju inte tappat kontakten, det är ju träffarna som blir för sällan!! Men det är ju oxå så att mycke av kontakten man har är under arbetstid...

Vi hade vår årliga farsdag-middag i söndags. Var bara två av barna med respektive med, men nästa gång kanske det är fler...trevligt var det o en ny bekantskap har det blivit då en av sönerna skaffat sig ny tjej :)

Sen var det nåe mer jag skulle skriva, men det är inte lätt att vara senil :) Får väl skriva det senare när jag kommer på vad det var...


Restriktioner!

Jag har blivit tillsagd att inte uttrycka mina åsikter här på bloggen. Ingen specifik har blivit omnämnd, men ändå har jag sagt för mycket?! Men eftersom det blivit så jobbigt för motparten att blivit så utpekad så...ja jag ska följa dessa restriktioner! Men om jag här inte nämnt någon vid namn, så utgår jag från att skitpratet jag utstått i alla år oxå är borta...för rätt ska väl vara rätt?? Att jag inte får uttrycka mina känslor, tankar eller handlingar borde innebära detsamma för motparten...som dessutom alltid nämnt vem det gäller - alltså mig!!

Jag är inte arg, inte irriterad...mest besviken!! Varför ska jag hålla band på mig, när det inte funkar åt andra hållet?? Ålder, relation osv är inte av betydelse för det handlar inte om nåe barn!! Men utifrån min nyvunna kunskap så utgår jag från att det som hänt tills nu ska vara glömt å allt ska ses framåt, med nya tag å utan all form av dåligt uppförande - prat, handling eller annat sätt att uttrycka sig...för jag vidhåller - rätt ska vara rätt åt båda hållen!!!

Så fort, så fort!!

Ja som vanligt så säger jag att tiden går fort...men den gör ju det!! Det har redan gått en tredjedel av månaden å snart är det första advent, vilket i sin tur innebär att det snart är jul, nytt år osv.

Hade några alldeles underbara dagar av ledighet förra veckan. Ack så välbehövda!! Fick frågan om julledighet idag, hmmm...jag har ju bara anställning till den 21 december :) Så det innebär att jag inte tänkt på jul å nyår på det viset...fast förhoppningsvis är vi inte i detta land då, men allt beror på hur saker å ting utvecklas :)

Annars då? Jo min syster har varit här å vänt...som vanligt haha. Nedå, hon var här ett tag - till o med hos mig! Vi hade en flipperkväll med det som tillhör, hur det gick?? Ja det vet väl alla involverade, synd bara att inte videokameran var i farten. Ja nu kanske jag ska förtydliga mig, min syster som vanligtvis bor i Norge, som nu dragit till Indien för ett tag. Jag önskar henne allt gott på resan!!

Ja det där med systrar... Jag har fått fyra tilldelat i min kvot, i en sån där modern familj vilket innebär två på mammas sida å två på pappas sida. Hur gärna jag än skulle önskat att de stod mig lika nära, eller på nåe annat vis var en snarlik gemenskap, så är det inte det. Jag har två systrar som jag egentligen inte känner...å det är ju då på pappas sida. Att han bor ca 20 mil bort har säkert gjort sitt, men ändå... Vi har kontakt via FB å om de läser min blogg har jag ingen aning om...men egentligen är det ju tråkigt att man inte har mer kontakt med varandra. Jaja så är det med det :)

Den här veckan har vi varit barnlediga, kan man kalla det så?? Hur som så har inte A varit hemma på hela veckan. På sitt vis inge ovanligt då han flänger å far med kompisar å flickvän, men ändå...ja det kändes märkligt iallafall. Det är bara att vänja sig sa de på jobbet...jovisst, jag har inga bekymmer med det, det blir en vanesak när han väl flyttar :) Snart ska jag iväg å möta upp R då vi ska simma idag istället eftersom A ville bli hämtad imorgon, ungefär vid den tiden då vi vanligtvis simmar. Han har ju lite packning med sig så det är inte så roligt att ta buss/tåg hem...

Det viktigaste som hänt den här veckan är nog vår bröllopsdag! Igår var det fyra år sen vi släpade fyra förvånade barn till kyrkan för att vi skulle gifta oss, under vår vecka på Tenneriffa med alla barn. Ack vad jag hade önskat att vara där igen :) Å ack vad jag hade önskat ha med en vidoekamera när vi berättade våra planer, barnens miner/reaktioner gjorde hela resan!! Jaja igår bjöd maken på middag, trerätters...fast han hade fuskat så han bjöd på restaurang, haha!! Men det är tanken som räknas, för han brukar vanligtvis komma ihåg sånt trots att han kan verka helt borta med datum å så där. På söndag tar vi våran vanligt tur med barnen å äter mat, vet egentligen inte vilket vi firar mest - fars dag eller våran bröllopsdag - eller om vi egentligen firar nåe över huvudtaget! Det har mest blivit en trevlig tradition att äta ute på fars dag :) Fast i år blir vi inte så många, två av sönerna med respektive...alltså sex personer totalt, förra året var vi nio å om alla deltog skulle vi kunna bli tio, ujujuj när det blir barnbarn oxå...:) Å då var det ju dax för familjens dotter att sätta fart om hon ska klämma till med nio barn, eller hur var det?? För djuren kan inte räknas då de inte sitter med till bords...

Nu behöver jag ta mig en tur med vovvarna, sen ska jag fixa lite innan avfärd. Känns skönt att det är fredag imorgon, jag har känt mig trött o hängig hela veckan så jag trodde jag skulle få en ordentlig förkylning. Peppar, peppar så klarade jag ju mig när R var dålig, men rätt var det är så slår det väl till på mig oxå...I helgen har jag inga utsvävningar planerat mer än söndagens mat. R tänkte se om A vill hållas med sin traktor då de svetsar för fullt på den. Inte lätt när man haft fem år på sig att fixa den, men han är ju en björn som sover för länge säger R...

Annorlunda middag

Är nyss hemkommen efter en otroligt god middag hos syster tillsammans med maken, A å hans flickvän samt lilla L :) Det som enbart skulle bli en enkel middag, började för stackars syster med trassel. Hon ringde hit o hade dåligt med ström, själv är jag skitkass på sånt där så A fick rycka in. Efter att bytt lite säkringar, varav en del sprakade samt skruvat o kollat vilka som är hela eller möjligen sönder så fick vi ordning på det. Alltihopa bjöd ju på sina skratt...

SEN kunde vi avnjuta middagen, men då ugnen hade varit strömlös så bidde det potatisgratäng istället för den planerade Hasselbackspotatis som syster slitit med att fixa. Jaja det blev en väldigt trevlig middag med många skratt å nu är jag supermätt å minst lika trött :) Ett gott skratt förlänger livet så nu blir jag över hundra år tror jag...:)

Annars idag så tränades vovvarna på förmiddagen. Väldigt lyckliga var de o efter två timmars träning ville de ändå inte åka hem, men då matte var trött så var det bara för vovvarna att gilla läget.

Nu har vi fått besök så först får jag fortsätta vara social, men sen tänker jag däcka i sängen TIDIGT!!

LOV!!

Eftre en hård dag igår på jobbet, haha...å en utbildning i miljö idag så tar jag nu ledigt resten av veckan!! Att vara ledig, ja det är nåe ovanligt i min värld :) Hade förvisso två veckors semester i somras, men å andra sidan så jobbade jag desto mer därefter så det hade nog varit bättre att hållt en jämn fart hela sommaren än som jag gjorde. Men asch...det är ju flera månader sen :) NU är jag ledig, just NU!!! Å det ska bli sååå skönt...

Började min ledighet med besök hos svärmor, hann även träffa svägerskan med dotter som är i Sverige just nu. Vi ska försöka få till en lite längre träff en annan dag, men när jag ändå åkte förbi så tyckte jag att jag kunde gå in o säga hej! Nu ska jag bege mig ut o måla det sista på uthuset, eller ja det sista kan ju diskuteras då halva uthusväggen är kvar men iallafall det jag hade tänkt innan vintern :) Ska se om jag kan få R att fixa in fönstret så ska jag måla det oxå innan vintern, men det kan jag göra inomhus...

Planerna vi hade för den här veckan blev inte riktigt som tänkt, men jag har massor att göra ändå. Imorron har vi sagt att vi ska ha en mamma-son dag, hmmm...kanske inte blir så mycke roligt, men välbehövligt. Det märks :) På fredag ska R vara ledig med mig, ska bli så skönt att få en långhelg utan att vi har en massa måsten. Nog för att jag haft lite lediga stunder/dagar, men på dessa har det alltid varit en massa saker som ska göras så det har inte blitt så mycke av tid med min man...

Vovvarna vill säkert ha en del träning nu när jag är hemma på dagarna, får allt se till att stoppa in lite vovvetid i planeringen :) Nu äre iallafall dax för uthuset!
Ha det gott allihopa, njut av dagen för den kommer aldrig åter!!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0