Ny vecka

Ledig hela veckan..som det ser ut nu iallafall. Men för den skull känns det inte som nån ledighet alls, då de flesta dagarna är fullbokade =( Jaja det kan ju oxå behövas...alltså att det blir en hel del uträttat. Skulle dock önska mer ledig tid att komma ikapp här hemma.

Helgen har gått fort. Jobbade fredagkväll o kom hem till ett tomt hem. Kändes annorlunda!! A lanade o R hjälpte en kompis..vilket inte skulle ta så lång tid =( Så är det när R säger nåe....Lagom när han kom hem ringde syster o skulle ha barnvakt, så där satt vi i två timmar mitt i natten. Hade barnen varit snälla o sovit så hade vi säkert kunnat slumra oxå...eller ja jag åtminstone. R han slumrade för fullt när jag försökte få barnen att sova =) Lördagen tillbringades med maken. Kändes skönt att få en hel dag ihop... Å så söndagen bestod av jobb igen. Hade en bra kollega, så tiden bara susade förbi - iallafall i fantasin!

Ronja gjorde ett MH igår, men hon måste vara familjens psykfall. Ja jag vet inte vad man ska göra med henne. Nu är hon förvisso ur balans sen Dollar togs bort, men hon fixade ju inte MHt i höstas heller. Hade för avsikt att para henne...men jag vet inte. R tycker vi ska ta valpar på Ira, som är färdig för det...men det är ju inte samma sak =( Men ska vi leva med ett busigt psykfall så får vi väl göra det utan valpar...jag vet inte!!

Det är snart dax att bege sig iväg på dagens strapats. Vet inte vad jag tycker, men ibland bara måste man göra vissa saker - tyvärr!!

Nyss hemkommen

Bidde en förmiddag med syster. Var kanske inte riktigt planerat så, men varför ska man åka bil fram o tillbaka hela tiin?? Inge roligt å kostar pengar...Så efter att jag passat L en stund när syster träffade läkaren så åkte vi till R med grejer. Ja fråga mig inte vad det var för nåe för det har jag iiingen aning om, tror dock att det är till en motorcykel. R skulle stanna kvar o hjälpa en kompis med..ja vad det nu var. Själv jobbar jag ikväll så jag har inte brytt mig...

Försöka uträtta lite vettigt innan jobb, men känns svårt att ta tag i nåe...Hundarna är döa, hur nu det kan komma sig?! De har varit själva hemma o inte ser det tillställt ut som om de kunde gjort bus när jag var borta. Men jag ska börja med lite mat, trots fikat syster o jag tog när vi var iväg...

Sol ute...

...sol inne, sol i sinnet!! Måste ju passa på att vara positiv när solen skiner, även om inte jag har så stor nytta av det då jag åker o jobbar om drygt två timmar. Men det kanske finns hopp om att vara fint imorron oxå....eller lördag, vem vet =)

Hade en trevlig kväll på jobbet igår, det blir alltid nåe särskilt när de har nåe jippo =) Så efter lite kaos så fick jag färdigt maten o kunde njuta av den ihop med ett gäng glada brukare =) Missen för dagen var att diskmaskinen gått sönder så efter att vi ätit så fick jag diska å diska å diska. Kan säga att det bidde mycke disk efter maten SAMT att diskmaskinen var fullproppad med disk som inte var ren. Så jag har eftermiddan idag räddad oxå då det bara är att fortsätta diska.

Känner inte att det kommer bli nåe vettigt uträttat idag då vi tog oss lite sovmorron. A hade sovmorron i skolan så givetvis passade jag på att sova oxå =)

Jobba

Snart är det dax för jobb, ska bara till A:s skola o pratat lite först.
Hela dan har gått utan att jag gjort nåe känns det som. Det är mycke lättare att greja om man ser ett resultat. Att fixa med papper är inge som syns, bara ett nödvändigt måste =( Å jag har mååånga timmar kvar innan jag är färdig. Ska ta hjälp av R, men det får bli en annan dag...eller ja en annan vecka då min enda lediga dag den här veckan är lördag å då tänker jag verkligen inte hållas med papper. Men sen har jag 2½ vecka som är lugna på jobbfronten (hittills), så då kan jag passa på att fixa med R. Å ja vet att jag ska ha lilla L en hel del av dagarna, så du behöver inte tro att jag glömt det...bäst att säga det själv, haha =)

Agility

Åkte till agilitybanan nu på morronen. Kan säga att jag var ganska ensam där, men inge förvånande då det regnade för fullt när jag åkte å klockan inte var mer än halv 8. Tycker det är ganska skönt att vara där ensam, även om det var trevligt den period då vi ofta tränade ihop med Inger. Däremot var ju inte jag den piggaste med rinnande näsa, värkande bihålor o dunkande huvud =( Men både Ira å Ronja tyckte det var roligt o Ronja hade såå mycke energi så hon hade nog önskat stanna en låång stund till utöver det vi var där. Mitt dåliga samvete gjorde sig påmind att jag inte varit där sen sista kurstillfället med henne (3 maj) - USCH Å FY PÅ MIG!!! Brukar ju vara flitig o åka till klubben 1-2 gånger i veckan normalt sett å visst har jag varit borta en vecka, men det är ju över tre veckor sen vi tränade sist.

Tänkte på det här med tävlande i agility...å jag vet nån som bidde glad om jag fick tummen ur på den fronten (ingen nämnd o ingen glömd!!). Känner att jag inte har den tiden att tävla, bättre kanske det kunde kännas om man fick ett vettigt jobb så jag slapp vareviga kväll o helg. Just känns den lediga tiden så värdefull...men för den skull har jag inte sagt att jag skulle börja tävla med annat schema =) Jag bara känner att just nu är inte motivationen på topp inom det området...men för den skull ska jag fortsätta träna å på banan idag insåg jag att jag får nog skaffa en bok inom ämnet för jag är nåe fruktansvärt dålig på att hitta på banor. Å inte blir det bättre av at jag inte vet hur långt avstånd det ska vara mellan olika hinder...ne en bok får det nog bli. Synd att jag inte kommit på det tidigare då jag hade kunnat önska mig det i present. I morsdagspresent är nog ingen idé, får vara glad om jag får en blomma av nån =)

Nu tror jag att jag ska göra som mina vovvar - lägga mig o sova en stund...eller iallafall slappa, men först ska jag ta en huvudvärkstablett. Måste ladda inför kvällens arbete som innebär tacokväll =)

Bihålor å huvud

Regn o ruskväder är det idag, med andra ord en bra dag för jobb....om det inte vore så att jag har så ont i huvudet å bihålorna. Hoppas det ger sig annars är det jag som får åka till vårdcentralen. Gör absolut ingen skillnad med nässpray!! Rethosta har jag oxå, vilket fick mig att skämmas när vi var på banken under förmiddan...hosta å hosta å hosta så till slut sa hon vi var hos att jag kunde få halstablett o se om det gav sig =(

Huset vi hoppats på heeela vintern har antagligen blitt sålt. Jaja det var inte meningen att ha det =( På sitt vis gör det inge då ägarn ville ha för mycke i förhållande till allt jobb som måste göras...Det var ju bara ett skal kan man säga... Menmen, rätt var det är så hittar vi vårt drömhus där både pengar o hus känns heeelt rätt!!

Jag ska greja lite här hemma innan jobb o A ville åka till tjejen. Han är väl inte riktigt ok än, men det blir inte bättre av att gå hemma o vara rastlös heller. De har ju hemstudiedag idag, men imorron blir det nog skola för honom som vanligt...

Ska åka till R:s jobb när han slutar, så får han skjutsa mig till jobbet, sen åka på agilityn med Ira för att till slut hämta mig när det slutar. Nackdel med att bara ha en bil, men funkar ju ändå bra då han slutar 16 o jag börjar 16.30 =) Både jag o agilitykursen slutar 21 så just idag går det bra att pussla ihop det....

Varför planera??

Ja varför gör man nåe sånt - EGENTLIGEN?? Hade för mig att jag planerat helgen ganska bra, inte fullproppat, men ändå hinna med allt så det skulle finnas utrymme för annat oxå... Jojo i praktiken iallafall!! På fredan släpade maken med mig på vår planerad middag, för vi hade ju varit förlovade i 11 år för några helger sen...å det bidde mysigt trots att jag inte var på det piggaste humöret <3 Lördan var tänkt att fixa lite, följa med när R skulle hjälpa barnen med bil/traktor å sen grilla med syster...å syster med familj...å mamma kanske?? Jaja hur som helst så spräcktes planerna då R blev inringd på akut jobb mitt på lördag dag. Sen hade vi ingen planering längre =( Tillbringade en stund hos min syster så jag fick träffa min andra syster en stund...men i slutänden tillbringades kvällen hemma med maken. Så var ju inte tanken från början, men varför planera när det ändå inte blir som tänkt?!

Igår skulle killarna köra cross, men jag var absolut inte pigg utan bestämde mig för att stanna hemma. Men innan de kom iväg så tyckte jag att jag skulle väl ändå orka, om jag fick med mig en stol så jag slapp stå. Så vi begav oss till den tilltänkta banan...varav det visade sig vara KM där så efter lite omstrukturering så hamnade vi på en helt annan bana. Efter mycke trassel å många skratt avslutades dagen med en omkullkörning av A, till följd av att han fick åka bakpå R till depån. Snart beger vi oss till vårdcentralen för att undersöka om hjärnskakningen är allvarlig, vilket jag inte tror men de ville kolla upp det. Jag anser mig inte särskilt kunnig i ämnet utan följer det de säger...

Ronja är ett kapitel för sig, men vi har insett att med Dollar så dog hennes självförtroende. Hon ser monster o faror i saker hon tidigare inte varit rädd för. Jag hoppas för hennes skull att det är övergående, för just nu är Ira våran klippa å ni som känner hundarna...ja det säger en del =(

Sjuk?

Ja systers förkylning tog jag med mig till Sverige, smittade ner maken o nu undrar jag om den inte slår till på mig igen. Vaknat helt ur form, ont i huvudet, täppt i näsan o feberkänsla...inte bra =(

Så jag ska ta det lugnt tills vidare o hoppas på att det är övergående...

Kan undra

Ibland undrar jag om folk gör det mer komplicerat än vad det är. Har väntat på mitt uppsats-betyg, men inget hänt. Mailade till slut min examinator som sa att hon meddelat administrationen för länge sen...väntade ett tag till, men inget hände. Maiade till slut till den person som ansvarar på administrationen - å vips så fick jag ett betyg inskrivet i systemet. Hmm, ibland så undrar jag.... Däremot står det fortfarande inte att kursen är avslutad, så jag får väl vänta några dagar till men sen så får jag väl höra av mig igen till kvinnan jag tidigare mailat. Att det inte bara kan flyta på =(

Annars idag så har jag svårt att hitta motivationen till nåe. Gått elljusspåret så jag har iallafall varit lite hurtig, men sen har inte mycke blitt gjort. Att man blir så lat av att bara gå hemma o skrota. Menmen, sysslorna fixar sig inte av sig självt så det är väl bara att ta tag i nåe som verkar roligt att göra, även om det jag behöver göra mest är att tvätta fönster.

Vovvarna är helt döda idag. Hårt att vara med husse på agilityn =) Trots att husse gnäller varje gång han måste åka på agilityn så pratar han o bubblar för fullt när han kommer hem =) Undrar vad han tycker egentligen...men det lär vi inte få reda på för han säger alldeles säkert att han bara gör det för min skull. Hahaha älskar den mannen =)

Resan

Ja vad ska man säga?! Det var skönt att komma iväg, få lite avkoppling o bara vara...trots att vi hade med oss en liten =) Det var ju inga vardagsmåsten som behövdes göras, eller andra måsten förutom ta hand om lilla L, fixa mat o liknande - men det blir ju inte som hemma.

Temperaturen låg mellan 25-30 grader o solen sken från en klarblå himmel förutom på lördan, men då var det lika varmt som de andra dagarna iallafall. Gick o kollade på den närmaste omgivningen o handlade en del saker (främst till familjen). Levde mycke på pasta, men vi var ute o åt några gånger oxå =) En dag begav vi oss till Rhodos stad, där vi gick mest i "gamla stan" vilket var väldigt mysigt med ruinerna, de små butikerna o smala "vägar" =)

Syster drog på sig en förkylning, varav hon smittade alla oss andra oxå... Jag hade mest huvudvärk o var tjock i näsan ett par dar, men sen kändes det ok - jag vill verkligen inte bli sjuk!! Flygresan till Rhodos gick bra, men hem tror jag att jag fick de där öronpropparna fel för vid landningen gjorde det lika ont som vanligt. Om jag "bara" fick lock i öronen skulle det kännas ok, men för min del innebär landningen att det på en viss höjd känns som om huvudet ska sprängas...värre än migrän =( Fördelen är att det inte pågår under hela landningen utan just på en viss höjd o släpper sen, men den där stunden det håller på...ja då vill jaga bara dö!!!

För mer detaljer kan ni läsa systers blogg som berättar vad vi gjort varje dag....om hon får färdigt slutet =)

Ordningen återställd

Ja jag jobbar ikväll...som vanligt. Fast den här veckan är det hittills den enda dagen jag ska jobba. Nästa vecka ser inte så rolig ut däremot - ti+on+to+fr kväll samt hela söndan, åh vad jag önskar att det gick att fördela arbetspassen lite jämnare mellan veckorna....

Har inte uträttat  mycke vettigt idag inte. Undrar vart all motivation som bubblade fram under söndan å måndan tog vägen?! Har skjutsat A till tjejen o tagit mig en fika hos syster. Känns annorlunda att inte få en daglig dos av gos med lilla L =)

Åker snart o jobbar, eller ja snart...det är ju drygt två timmar kvar iallafall. Tänkte jag skulle uträtta lite på den stunden iallafall. Hundarna ligger helt utslagna här hemma, måste var påfrestande att umgås med bebis o kaxiga kattungar =)

Ne uträtta nåe var det, å det sker inte framför datorn iallafall..

Trodde inte...

...det skulle göra så ont att hämta en låda med aska. Tårarna kom på en gång, usch!!! Veterinären var sen så det stod två till hundägare o väntade, båda känner jag dessutom. Den ena av dem ville prata då jag inte sett henne på flera år, men jag orkade inte. Hon måste undrat vad det var för fel när jag bara hopapde in i bilen, men jag får väl förklara nästa gång vi ses...om hundra år =) Är dock glad att jag inte tog mig i kragen (under förmiddan) för att se om jag kunde hälsa på grannen till veterinären...för det hade jag verkligen inte orkat med.

Nu är ordningen återställd o just nu har jag Dollar i sorummet, på vårt skåp. Där får han stå tills vi vet en permanent plats åt honom...

Hemma igen!!

Så var semestern slut!! Det har varit en härlig vecka med underbart väder, vilket innebär att det mest blivit solande o badande på dagarna. Till o med jag har varit i poolen flertalet gånger, jag som annars brukar skippa badandet =) Vi valde att inte gå till stranden för att sola o bada...för det var minsann ingen härlig sandstrand utan stenstrand, vilket inte gav nån känsla av att det skulle vara mysigt att ligga där.

Det finns massa andra saker att berätta...å det ska jag - en annan gång. Nu är det bara att ta tag i alla vardagssysslor som inte sköter sig självt. Har börjat dagen med att gå en promenad med vovvarna, elljusspåret =) Var verkligen nåe jag saknat på semestern - promenaderna. För visst har vi gått, men det var mest i ett lugnt tempo.

Å så ska jag åka o hämta Dollar oxå. I en låda, så får jag se vart vi gör av honom nånstans.....
Kommer att kännas märkligt, o trots att det var 1½ vecka innan jag åkte som han fick somna in så var det den hund jag saknade när jag kom hem...undrade hur han skulle reagera. Att det ska vara så förbannat svårt att vänja sig, det finns ju ändå två vovvar kvar som pockar på uppmärksamheten =)

Nu drar vi =)

Nu har jag jobbat klart...å har egentligen iiingen tid att sitta här, men vad gör man inte =) Läst igenom mailen, för nu stänger jag ner datorn o kommer inte att kika på den förrän jag kommer hem igen - om en vecka!!

Jobbat idag, vilket gick bra. Kände dock paniken komma av att inget är packat, menmen inget att gör åt!! Ha det såå bra den kommande veckan, det ska vi =)

Pussgurka

Så har jag varit hos syster å fått pussar av goaste L, mosters pussgurka med andra ord =) Kollat schema....eller ja jag skrev upp vilka som kunde passa o sen får J den stora äran att få det att fungera med ett "barnvaktsschema".

Efter att varit där längre än vad jag hade tid med så är det bara att jobba undan det som behövs här hemma. Fortfarande har jag inte fått till någon lista om vad som ska med, men det löser sig...hoppas jag. Måste klippa klorna på vovvarna iallafall. Det är en syssla som R inte vill göra. Usch, med Dollar fick vi vara två men tjejerna är snälla så det går att göra själv...men R har så dåliga erfarenheter av kloklippning så det har jag lovat att han slipper.

Ne att sätta lite fart då om jag ska hinna nåe innan jag åker vid 4-tiden...

Trötter

Jobbat idag mellan 8-17, ovanligt att jobba ett vardagspass på dagtid... Hade med mig tjejerna då vi insåg att det skulle bli en lååång dag för dem själva. Tanken var att de skulle vara med små stunder, men med sin charm fick de vara med i stort sett hela dan. Själv har jag suttit i solen mest hela tiden, sååå skönt!!!

Har inte hunnit så mycke vettigt nu på kvällen. Kom hem o fixade mat, sen var det sen kväll känns det som. Imorron förmiddag är sista lediga stunden innan vi åker. Skulle behöva fixa en hel del då, men får väl hålla ett högt tempo så jag hinner nåe....å så kommer jag vara stendöd när jag går på arbetspasset sen =) Asch då, det löser sig...

Nu hoppas jag på att maken kommer in snart då jag hade hoppats på en myskväll då detta är min sista lediga kväll innan jag åker....

Inte planerat

Vi skulle handla, veckohandla o R skulle först komma hem från jobbet... Men när går det nånsin som planerat?! Så det slutade med att jag hämtade honom, å A, varav vi börjar med Biltema...vidare till Marieberg, där skor skulle inhandlas till A o jag behövde växla pengar. Men det kan ju inte gå enkelt till för oss så det bidde en del åkande fram o tillbaka =( Å så kom vi på att tiden var ganska mycke så det var lika bra att äta på en gång....SEN blev det handling. Så nu är vi nyss hemkomna från vår shopping, som egentligen bara skulle bestå av veckohandlingen, jaja inte som planert med andra ord....

Duschat Ronja idag, å jag undrar starkt på hur mycke päls hon ska släppa. Imorron ska jag ringa till veterinären o fråga....för även om hon har päls kvar så rasar det bokstavligt av henne o jag ska vara borta en vecka...R lär inte ha så stor koll då =) Bättre att kolla en gång för mycke, än att avvakta om det skulle vara nåe...

Nu ska jag försöka umgås med maken, för imorron är sista kvällen med honom o jag vill bara myyyysa =)

Motivationsbrist

Känner att jag har massor at göra innan vi åker, men får prioritera vad som verkligen behöver fixas innan, vad R o A kan göra o vad som kan vänta tills jag kommer hem. Om jag bara hade lite energi o motivation så skulle det inte vara så besvärligt...men det här =( Vill bara sätta mig i soffan med min bok, slumra lite å ja...bara vara.

Hade ett svårt val igår att åka på agilityn med Ira eller följa med killarna till crossen. Med tanke på att jag åker bort en vecka så valde jag killarna. Inte för att det var det roligaste, utan mest för att visa lite engagemang....Synd om Ira som fick hoppa över kursen, men hon fick allt arbeta med hjärnan iallafall då hon ville ha koll på ALLA crossarna som körde. Inte lätt att vara vallhund, hehe.....

Ska iallafall ta tag i dagen o fixa lite, så några punkter kan plockas bort från "att-göra-listan"....Måste skriva en packlista oxå, usch!! Blir alltid så att nånting saknas o man har med för mycke av nånting annat. Batterier skulle behövas köpas då våra uppladdningsbara gett sig. Var inge roligt när vi var i Spanien för batterierna var ständigt tomma =(

Tisdag

Vill ha en lååång vecka!! Känns som den redan är slut o jag har massor att göra, vilket innebär att jag tror det mesta kommer bli ogjort. Har egentligen inte tid att jobba de här dagarna, men det är bara att göra det bästa av situationen....

Suttit med sånna där roliga saker som ekonomin på förmiddan, bläää... Ett måste, men jag kan inte säga att jag tycker det är roligt =( Nu är det bara att ta tag i praktiska saker, såsom dammsugning o målning. Insett att jag behöver duscha Ronja, men frågan är om tiden räcker till det?? Alltså inte just idag, utan innan jag åker... Det kommer bli som sist vi åkte utomlands - låååånga dygn innan resan...å det blev det gången innan vi åkte oxå. Tänk vad man kan göra för lite ledighet =)

Hoppas semestern ger lite bättre hälsa, för just nu är jag mest trött, snurrig o lågt blodtryck...med andra ord - ungefär som vanligt (den sista tiden) =)

Ska inte

Ska inte, ska inte, ska inte..vara ute i solen så klart =D Ser en blå himmel, hittar en solstol, hänger tvätt o tycker jag gjort mig lite förtjänt av att sitta i solen en stund....men vad händer inte?!?! Jo givetvis det största moln man kan tänka sig på himlen täcker solen å den vill inte flytta på sig. Så jag får hålla mig här inne då, å se om solen vill komma fram igen. Tyckte det var en bra idé att sola lite, för kommande utlandsresa =)

Menmen, om jag håller mig inne så kanske solen lyser igen. Antar den kommer när jag hiitar på nåe här inne så jag inte kan gå ut...dååå kommer den!!

Måndag morgon

Tänk att veckorna går så fort. Redan inne i maj o om 6 veckor är det sommarlov...tycker nyss det var vinter o massa snö. Undrar vart tiden tar vägen?? Å de säger att tiden bara går fortare ju äldre man blir, ujujuj hur ska man hinna nåe då???

Jobbade hela gårdagen. Gick bra, som vanligt .... Ganska lugnt o solen sken ju så vi tog en fika i det vackra vädret =) Jobbar till helgen igen, eller ja hela torsdan, fredan o lördan....Ger ju pengar men skulle vilja vara hemma istället när det blir helg =(

Har absolut inga planer för dagen, men jag betvivlar inte att den kommer ta slut iallafall...så blir det alltid av nån orsak haha!! Tänkte ta min tvättdag idag som jag ville ha i lördags när inte vädret var så bra som jag önskat... Idag lyser solen från klarblå himmel o det kanske kan bli lite varmare än igår...

Ne en morronsväng med vovvarna nu när de ätit klart...

Undrar

Man säger att man uppfattar människor på olika vis - vissa som starka o andra som svaga, vissa som ledare o andra som jönsar som bara hänger med....ja helt enkelt på olika vis, det gäller alla. Å jag undrar vad jag utstrålar då jag tydligen uppfattas som så stark, självgående...ja helt enkelt sånna egenskaper. Men även jag brister, även jag är vek i olika situationer, även jag orkar inte allt, även jag...ja vad ska jag säga?? Jag är bara människa; någons mamma, någons dotter, någons partner, någons vän, någons stöd, någons.....Även jag söker råd o hjälp, men jag vet en brist jag har - att fråga om hjälp, att visa mig vek.... Det är en stor brist o livet har lärt mig att ta hand om mig själv, att klara ut saker o ting på egen hand....

Att vara tonårsförälder är inte lätt (det vet alla som är/varit det), att ha dina o mina barn skapar ibland speciella situationer (alla som har det så vet det), att ha en partner är en ständigt förändrad relation med en annan människa - det finns bra o dåliga perioder (alla som varit ihop med nån vet det)....samhället är uppbyggt utifrån att man i en familj ska vara två arbetande vuxna, men när det inte är så ja då får familjen ekonomiska problem (alla som inte har två arbetande i familjen vet hur det är) - det går att fortsätta i oändlighet.... Som alla andra har jag kriser i förhållandet med partnern, även jag är hatad av tonåringen (ex när alla andra får utom min...), jag har studerat, R varit sjukskriven till o från under 11 års tid, hur ser en sån ekonomi ut tror ni??

Så vad är det som avgör att man uppfattas på särskilda sätt?? Jag undrar vad det är.... För jag känner inte att jag uppfattas som det faktiskt är. Livet är tungt, även för mig - många gånger. Jag saknar nära o kära, men om inte jag har tid för dem så kan jag inte kräva att de ska ha tid för mig - å tvärtom...

Jag vet att livet känns som skit för att vi tagit bort Dollar, jag vet att när det här har stillat sig är det lättare att se allt från en positivare sida...men jag är så förbannat trött på att uppfattas som en självgående individ utan närmare känslor för annat o andra o utan problem!!!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0