Tropiskt väder??

Ja, det har varit kanonväder...i flera dar nu!! Såååå härligt, fast jag jobbar ju så många av de fina dagarna kan jag inte njuta av....men idag kan jag =D Ville till sjön, men fick ingen med mig, så jag ligger på gräsmattan o tar till duschen sen...inte samma sak (fast jag är ju en badkruka oxå)!!

Livet efter sjukhusvistelse o fest?? Ja vi försöker ju fortsätta leva...givetvis!!! Vi var till läkaren på tisdan efter (23/6) o då fick A bli utskriven, med ett inbokat återbesök...Inga prover visar nåt o de misstänker inte borelia, då alldeles för många tester o odlingar gjorts o inget visar nåt...Däremot fick han fortsätta med medicinerna för att på så sätt utesluta vissa saker, undrar vad de hjälpte mot egentligen?? Har det inte gett med sig tills vi ska in igen så ska mer prover tas...på vad?!?! De började även prata om att man får åka in o träna, kunde de inte tagit den informationen lite senare...kändes lite för jobbigt att se det ur det perspektivet nu! Jaja det visar sig, är en tid kvar tills vi ska in.

A själv upplever en viss bättring å det känns skönt. Det rör lite på sig på sidan...mot tidigare då INGET hände!! Så vi är hoppfulla =) Medicinerna är avslutade o de var oxå ett kapitel för sig...extra solkänslig (passar bra på ett barn som annars lätt bränner sig o denna hetta), hetsigare humör, sömnstörning, undvika mejeriprodukter i samband med medicinintag o några timmar efter (ställer till problem men ett barn som vill ha/äter o'boy o yoghurt)....ja han lyckades oxå få de biverkningarna som var vanligast...allihopa! Roligt med en hormonstinn tonåring, som blir extra hetsig....or not!!!

Ne nu tar jag solen en stund till, sen ska vi bege oss mot stora staden!!
Ha en underbar dag i det strålande vädret =)

Festen

Eftersom jag inte skrivit på ett tag så får jag försöka sammanfatta mitt liv i olika inlägg...

Festförberedelserna blev lite kaosartade, men tack vare en underbar familj med alla som går att räkna in, så fick vi det dukat, maten uppskuren, musiken ordnad o till o med hann "lokalen" bli pyntad o vi hade björkar vid entrén....
Tack alla ni som hjälpte till, för utan er så hade vi INTE varit klara till klockan 18.00....

Festen blev lyckad, tråkigt dock att vi inte hade möjlighet att bjuda alla vi ville. En begränsning på 50 personer hade vi, så det var alldeles för många vi fick avstår....Tre små bebisar hade vi oxå, den yngsta var min systers som bara var ett dygn gammalt =)

Jo min pappa o hans flickvän ville vara toastmaster, så det fick de, å hade lite lekar o fräckisar... Blev lite av den bröllopsbjudningen vi lovade våra vänner att ha förra året (å aldrig hade). Först fick R ögonbindel o så var vi ett gäng som fick ställa oss barfota på stolar...ja lite klurande men tur att maken hittade rätt =) Sen blev det min tur o jag fick känna på händer...det var inte svårt, var bara min käre make som hade sååå sträva händer!!!

Vi hade kallat festen för samkväm, för att slippa presenter....men ändå så fick vi en del. Sist vi hade fest (5 år sen) så fick vi massor med presenter o otroligt mycke pengar...Vi kände att det var inte därför vi ville bjuda folk, utan vi tyckte att presenten var att så många vill dela kvällen med oss...totalt var det bara 5 stycken av 51 bjudna som tackade nej...

Sen höll de på till framåt småtimmarna, jag gav upp före R o några andra gäster...Otroligt med tanke på att det var många som kände att de inte kände några andra som var bjudna, men vi kände att det var lite det som var grejjen...inte BARA arbetskamrater, eller gamla barndomsvänner, eller ja ett helt gäng som redan känner varandra. Vi har så bred umgängeskrets så vi försökte plocka lite av varje =)

TACK ALLA NI SOM GJORDE KVÄLLEN SÅ TREVLIG!!!!

Midsommaraftonen!!

Måste säga att jag beundrar min läsarkrets. Antalet besökare har minskat lite, men inte särskilt mycke...ville ni veta vad som hänt??  Kan vara en anledning, för jag har ju bara en prenumerant har jag sett =) Jaja ska väl komma till orsaken att jag inte skrivit på ett tag....

 

Midsommaraftonen 2009 lär jag alltid minnas. Började dagen med att bli moster till en liten Lexie tidigt på morronen. En pik till min syster o svåger som hade liiite svårt att meddela mig, menmen nu har jag sett underverket o hon är sååå go o söt!!! Jobbade sen hela dan o kom hem till ett hem där det rådde full aktivitet inför kommande lördag då vi hade fest.

 

Sen det jobbiga.... På torsdagen (dan före midsommar) hade A sagt att han han inte kunde blinka o jag lyssnade inte riktigt. Trodde det han syftade på att flirta med tjejer, alltså en sån typ av blinkning. Sen blev det inte så mycke mera sagt då jag gick o la mig o sen jobbade hela dan efter (fredag). När jag kommer hem till denna aktivitet som rådde här så frågade jag A hur det var med ögat o han svamlade mest...

 

Lite senare gick jag in o pratade med honom, varav han försökte förklara hur det kändes o medan han pratade såg jag att hans ena halva i ansiktet inte följde med, ingen ansiktsmimik.... Ringde då till sjukvårdsupplysningen. Lite lagom stressad inför lördagen så trodde jag att hon skulle säga ”avvakta” medan hon istället sa ”akuten”. Så det var bara att bege sig dit....

 

Väl där fick vi träffa doktorn snabbt o vi såg fram emot att få åka hem snart. Men tji fick vi...35 minuter efter att vi ankom till akuten var han inlagd. Orsak: facialis pares (med reservation för stavningen) o vardagssagt halvsides ansiktsförlamning. Först pratades det om fästing o borelia....Men andra alternativ kom upp som jag inte ens i min vildaste fanatsi tänkt på... Läkaren hade lika gärna kunnat slå till mig, kändes ungefär så. Fanns inte med i mitt tänk att en snart 14-åring skulle kunna ha något allvarligt som kommit så snabbt.

 

De skulle ta en hel del prover allafall för att hitta nån orsak, eller utesluta något iallafall, bland annat ryggmärgsprov. Det som skulle gå snabbt tog tid på sig...halv tolv på natten fick vi veta att proverna hittills inte visade nåt. Vi fick ögonsalva o en sak att sätta över ögat då han inte kunde stänga det.

 

Dagen efter fortsatte undersökningarna...Efter kontroll sa de att hjärnan iallafall fungerade som den skulle, vilket gjorde att hjärnblödning uteslöts. Det blev ett besök på öron-näsa-hals då nåt i mellanörat kunde orsaka detta....men även där såg allt bra ut.

 

Framåt eftermiddan, när läkarna hade resonerat med varandra, fick A medicin utskrivet – kortison samt antibiotika (mot borelia)...bara för att försöka med någon behandling. Inga undersökningar, prover o allt de gjort visade på någa fel eller infektioner....

 

Vi tillbringade resten tiden hemma, då det inte ansågs vara någon fara för A:s liv, han fick permission... Att åka hem o slå om till fest var inte drömläget, men vad gör man när man bjudit goa vänner o köpt MASSOR av mat?!?!

 

En händelserik o annorlunda midsommarafton blev det med andra ord!!!

Svärfar

Idag skulle svärfar fyllt 70 år. Tyvärr så gick han bort för snart 6 år sen i cancer...så vi går till graven o hedrar honom med lite blommor =)
I vårt minne lever du alltid kvar!!

Händelserik...

...helg det här!!! Både bra/roliga o dåliga/tråkiga saker. Kommer antagligen vara frånvarande härifrån ett tag till.....men återkommer när jag känner för att börja skriva igen!!!

GRATTIS LILLASYSTER TILL DOTTERN LEXIE!!!

Ha det bra tills vi ses igen!!

Moster

Jaha...är det så här det känns när man väntar på att bebisar ska komma ut???? Har inget minne av att jag gick o funderade så här när det var dax själv, men nu...ja nu väntar jag bara!!! Hoppas på att det går bra, enkelt o inte för smärtsamt....

Sen är jag en gammal moster, säger R...iallafall är jag moster till det första barnet =) Hoppas dock på att få bli moster till fler, jag har ju ändock fyra systrar så några borde kunna få till ett par stycken....

Jaja får gå här i väntans tider....hoppas på nån rapport snart =)
Lycka till syster =D

Bloggandet

Brukar försöka skriva en gång om dan, ibland blir det fler gånger o ibland blir det mindre. Det beror på vad som händer runt omkring. Ibland händer det inget att skriva om o ibland hinner jag helt enkelt inte skriva, fast jag kanske skulle kunna ha massor att skriva om....det är som det är.

Hade en dag av full aktivitet igår. Kändes när jag gick o la mig att det knappt varit någon lugn stund. Bakade tårta då R skulle bjuda på det på jobbet, fixade med pasorsexpeditionen då jag lånade möbler därifrån (till lördag), hälsade på en god vän, var tvungen att hämta kärran på R:s jobb för att kunna hämta möblerna. Dessa möbler var tvungna att hämtas innan R slutat jobbet då det inte skulle finnas nån där senare, vilket gjorde att jag o A fixade det....men såååå oootroligt tungt!!! Stackars A fick släpa o ta det tyngsta lasset, jag orkade helt enkelt inte. Men han var kanon o ställde upp utan att bli arg eller irriterad på sin mamma =)

Sen tillbringade vi kvällen på crossbanan. Vi har varit sena med premiärturen, men nu har A kört iallafall. Han var helt död efter en tid o det förstår jag. Han har inte gjort nåt på hela vintern förutom att ätit godis o spelat dator, så kondisen är därefter....men han körde bra, å fort!!! Herrejösses sicken fart, trodde det skulle gå "sakta" första turen åtminstone...fast det var riktiga fartdårar där så jämfört med dem var A långsam. Ja nu ska vi försöka komma iväg åtminstone en gång i veckan. Fast han hoppas att de andra får igång sin cross oxå, roligare att ha sällskap.....

Ska försöka fixa lite på förmiddan här, sen är det dax att åka till jobbet. Trots att det är kaos där, så fick jag bara en extra tur, skönt på sitt vis, men tråkigt att jag fått så många kvällar jämfört med den andre vikarien. Ska fråga om det finns en orsak till det...familjen blir lidande av att det är kvällsjobb då R jobbar dagtid o A sover ju ändå så pass länge så den hinner man knappt träffa när det är dax att åka halv tolv på dagarna...Jaja vi får se...

Solen lyser o egentligen känner jag mest för att åka till stranden idag. Imorron ska vi handla (å jag tänker åka tidigt) sen hoppas jag på fint väder så jag kan sola, kanske bada...eller ne jag är nog lite badkruka!!

Ha det tills vi ses igen!!

Dagen

Trots att jag hade sovmorron o svårt att komma igång har mycke uträttats, vilket känns skönt. Planterat alla blommor o rensat dem jag har kvar...samt ställt ut dem där de ska stå. A o jag städade altanen o sen har jag ställt iordning allt o rensat utanför altanen, så det känns skönt att det åtminstone finns en trevlig plats som är iordning på vår tomt. Å det är ju den plats som används mest.

A o jag var o uträttade ärenden...eller ja inköp av olika slag kan man säga. Något till moppen, något till crossarna o sen något till...ja jag tror det är til Buicken. R sa bara en massa saker som skulle handlas men vet inte vad han skulle använda det till. Skulle haft med ritningen till carporten, men glömska jag hade ingen tanke på det förrän försent!!

Sen var vi på husvisning. Ett jättecharmigt gammalt hus...aningens för mycke pengar med tanke på allt jobb. Det fanns några element, men huvuduppvärmningen bestod av kaminer, i köket var det vedspis som gällde o bara kallvatten. Mycket att göra med andra ord, men sååå mysigt o många uthus o ganska stor tomt, eller ja mark till huset. Men...ja vi måste ju se oss om. R blev eld o lågor o ville ha det, men det beror ju lite på intresset från andra. Vid budgivning är det bara att ge upp o är ingen intresserad så kan man ge ett lågt bud....

Vi, eller rättare sagt jag, har sagt att datorn ska vara avstängd några dar nu i slutet av veckan. R kallar mig för datanörd o att jag lägger för mycke tid på datorn, medan jag kan tycka att han inte är bättre....så då sa vi att vi lär ha att göra ändå inför kalaset o kan ha datorn avstängd. Kommer kännas konstigt, beroende??? Ne det tror jag inte men det har blitt en vana....

Nu lär jag krypa till sängs....är supertött. Ska försöka hinna en hel del imorron med, å sen jobbar jag på onsdag. Torsdag ska vi handla o det lär ta sin tid då alla ska handla inför storhelgen. fredag jobbar jag oxå o sen är det lördag....Ja det var min vecka det....söndag lär bestå av att vara trött o städa, bakis brukar jag klara mig ifrån =)

Stryka

Ibland undrar jag hur jag tänkter...var glad igår åt att tvättstugan var färdig, å det är den på sitt sätt...allt är städat, ordningplockat, omflyttat osv....men jag har inte tagit reda på tvätten som ska strykas. Så det är bara att sätta fart med det nu då.

Tagit sovmorron o det var sååå skönt!! Hade tänkt gå upp med R, men då jag sov dåligt inatt så passade jag på att sova när jag kunde. Det är ofta som jag har svårt att somna om på morronen, särskilt när R gått upp....

Mulet o kulet idag med, fast det är inte så jättekallt när man väl är ute. Ska fixa lite med papper, sen ska jag ut o plantera blommor...går det bra kanske jag tar md några av blommorna inne o fixar på en gång, några behöver ny jord....

A sover...får se hur länge =) Tonåringar är inte de piggaste....
Ha det tills vi se igen!!

Måsten

För en gångs skull är vi inte ute i sista stund inför kommande helg, men då har vi ju kommit på en hel massa andra saker som bör göras innan...Jaja det löser sig säkert, jobbar ju bara två dar denna vecka (som det ser ut nu) o tänkte gå upp med maken på morron för att få undan en hel del på dagarna. Tvättstugan är nu helt klar, har till o med fixat torktumlaren....usch att en sån kan bli så äcklig!! Däremot behöver jag ta itu med tvättmaskinen oxå, men den står ju inte riktigt i tvättstugan utan inne på tillhörande toa (för er som inte vet)....det här med vatten å sånt...Tänkte köpa lite blommor att ha där, hade det förr men sen av nån orsak ville nån av barnen ha dem o sen kom det inte dit nåra nya....

Vi har köpt nya däck...eller nya är fel att säga, bättre begagnade är bättre, till V70:n. De andra gick ju inte att köra med o jag är glad att min svåger tog mig på allvar o kollade på däcken, för R trodde jag överdrev....Så eftermiddan har tillbringats i bilen för att hämta dessa däck.

Ja det har varit full fart o jag är supertrött. Skulle inte ha nåt emot att lägga mig o sova redan, men tänkte försöka vara lite social med maken oxå...Dagarna går så fort o vi har hunnit mycke, det är inte det, men önskade att man hade en semester att se fram emot, ingen lång men en vecka eller två vore inga fel. Men får hoppas att det inte är alltför mycke i skolan till hösten för vi har sagt att då i sånna fall blir det en resa....annars får det väl bli till våren när jag slutat....Men det känns sååå lååångt dit!!!

A har varit o lanat hela helgen o hämtades hem idag då de inte skulle sitta längre. Lite lagom trött verkar han vara o har lovat att han får sova tills han vaknar imorron...får se när det blir... Själv ska jag ta itu med att plantera alla mina uteblommor medan han sover. Har haft en snäll make som fixat en hel del blommar åt mig, bäst att plantera dem innan de dör =)

Ja sysselsättning finns det ingen brist på här. Efter en lång vår då inte så mycke hunnits med här hemma, å inte lusten varit så stor heller för den delen, så har vi nu fått en väldans fart med allt möjligt....känns skönt då vi har en hel del projekt som är påbörjade men inte avslutade. Får se vad vi hinner under sommaren =)

Rubrik?!

Avskyr detta med rubrik...det är så svårt att hitta på en lämplig rubrik. Jaja huvudsaken är textens innehåll.

Vi har hållt igång idag. Jag inne o R ute. Nu är det färdigrensat på övervåningen i uthuset, men tänker inte säga att vi rensat färdigt för jag vill att vi går igenom resten av våra utrymmen oxå =) R har fyllt upp ännu en kärra med bröte så nu är det fyra stycken fulla släpkärror som vi kastat, känns skönt!!!

Varit iväg o ätit mat med maken o ett barn. Sen ville R kolla på ett motorcykelbygge å det gjorde vi...eller jag var aldrig ut i garaget o kollade ens.

Annars kan jag inte säga att vi gjort så mycke...Dan har gått o vi har inte latat oss mer än nu framåt kvällen. Känns skönt att få undan o jag tycker inte vi är ute i sista stund som vi ofta är. Även om vi gjorde en arbetslista som ska göras innan lördag så handlar mycke om sånt som inte behöver göras utan sånt vi mest vill göra för egen del.

Till veckan jobbar jag några pass, sen är det mest att få ordning till på lördag. R är hemma torsdag o fredag så handling gäller på torsdag...hääärligt inför storhelgen. Jenny ska du med i kaoset????

Ha en trevlig kväll!!

Kaos!

Vicken dag!!! Så kan det enkelt förklaras...Började med hällregn, hur roligt är det en studentdag???? Sen hade jag ju heela förmiddan på mig att fixa o greja...men om inte telefonen gått varm så hade jag nog faktiskt hunnit det jag tänkt iallafall, såsom måla naglarna o göra klart blommorna. Nu fick det bli ett snabbtorkade lack i helt fel färg (bättre än inget) o blomorna fick jag fixa medan jag fick kaffe....Sen skulle vi då ut  med Valiant....iallafall var det tanken. Killarna fick gå ut o varmköra den, varav den började koka...snabbkoll - fläktremmen av. Ja vad gör man med hällregn o ballonger, ris o serpentiner på fel bil??? Snabbt fick vi över allt på A-S egen bil, packa om alla grejer o så bar det iväg. Så jag fick köra Golf, funkade bra det med, men ballongerna ville inte med så när vi kom fram var det snabbt in i affären o handla nya o få fast på bilen....kändes ett tag som jag bara styrde o ställde, men det fanns inte utrymme att tveka o fundera =) Det löste sig, dottern tog sin student o hon fick åka bil....

Hällregn var det hela tiden, så efter att stått o väntat på henne åkte vi hem, dyngsura!!! Fick byta byxor när vi kom hem...ja en minnesvärd dag. Vi sa det att när förra ungen tog studenten var det varmt, supervarmt med klarblå himmel, ja så varmt så många fick värmslag o idag var det blött så många blev nog förkylda. Nästa år är det dax igen för en student o då sa vi att det vore lagom med ett väder som är däremellan dessa två vi tidigare haft =)

Nu har vi mest haft en myskväll. Det ska vara barnhelg, men en kom inte o den andre är o lanar...ja så kan det bli med stora barn. Fast han som lanar ville ha sin dator fixad (å fick det) med de nya grejerna, varav han inte kollar först om det funkar som det ska utan bara är sugen på att komma iväg. Till saken hör att de andra killarna satte sig redan på förmiddan o A var tvungen att följa med oss på studenten innan (så han hade ju väntat hela em på detta)....många turer har det blitt dit de sitter o mycke besvikelse på A....ja det är inte lätt att vara en tonåring ibland trots att man själv mest har lust att strypa honom när han beter sig som han gjort ikväll....

Ha en trevlig kväll!!

Regn!!!!

Vaknar av hällregn o det ser inte ut att kunna ändra sig....usch vikke väder!!! Blir inte roligt att vara ute o vänta på studenterna o det blir inte roligt för dem att springa ut om det ska vara detta väder. Om det bara torkar upp o är mulet så kan jag tycka att det är ok. Ja man kan inte påverka vädret utan bara att accepetera läget......

Har till o med dragit mig för att gå ut med vovvarna, men nu är det ju bara att ta tag i dettta innan de pinkar inne... Än har vädret lite tid på sig att ändra sig. Har fixat med R:s kläder, han ville inte vara klädd som jag ville men med rätt övertalning så funkade det med...ingen idé att försöka ändra en envis finska (som R säger). A ville ha skjorta på studenten men inte sin egen avslutning så den måste jag komma ihåg att ta med.... plus R:s kläder, blir mycke att hålla ordning för en gammal tant, försa vad jag kommer glömma...??

Kaos på jobbet med sjukskrivning (?) vilket gjorde att jag fick frågan om att jobba hela midsommarhelgen. Å det hade jag kunnat göra om vi inte skulle ha en massa gäster... Men lovade att jag kunde ta fler tider fram till personens planerade semester...inte roligt att vara chef när det blir så här i semestertider.... =(

Nu ska jag iallafall ut o bli blöt, sen kan jag lika gärna duscha på en gång når jag kommer in....Sen ska jag ju försöka hinna en del med innan avfärd =)
Ha det bra denna regniga dag, å önska mig lycka till med bilkörandet!!!

Shopping

Åkte före nio imorse o var inte hemma förrän efter fyra...att det kan ta sån tid at shoppa, å jag blev nog helt fattig nu oxå. Fast vi har handlat datasaker (till A givetvis), skor, badtofflor, badshorts o en fläkt åt honom, sen solstolar o mat åt oss...ja sen var det säkert en hel del mera för heeeela bilen var full med grejer. Ringde o frågade R om han ville åka med hem men när han sa att han hade lite grejer som skulle med så sa jag nej...det fick helt enkelt inte plats. Menmen, A är jätteglad o jag är mest glad över att ha fixat veckohandlingen =)

Hade tänkt hinna lite mera idag, men som vanligt när jag o A shoppar så tar det tiiiid!! Så nu behöver jag inte ha dåligt samvete över det (att handla) på ett tag, mer än mat då för det tar alltid slut av nån orsak....undrar vilken =P

Imorron lär heeela dan försvinna oxå. Vi ska på student o då hon går ut klockan 12 så hinns inte så mycke med innan. Å jag ska ju tydligen åka raggarbil dit...eller kallar man Valiant för raggarbil?!?! Får väl skylla mig själv för jag erbjöd mig, men vad gör man när det kniper ibland. Så det innebär att vi behöver åka extra tidigt för att vara på den säkra sidan att jag får bilen dit jag vill. Inte ska man ha förtroende för mig inte...ne tror det löser sig men jag har inte kört bilen nån gång o det finns inte många kunniga karlar att tillfråga vid eventuella problem. Får återkomma om hur det gick =)

Nu ska jag försöka umgås med min familj, om det går. Den ena städar o den andre sitter bänkad framför nåt finskt program...tror det är generna som säger att han ska lyssna på finska för det gör han ganska ofta =)
Ha det tills vi ses igen!!

Sova?!

Varför tror jag ens att jag ska få sovmorron???? Förstår inte att jag inte gett upp...Är inte särskilt trött, men hade varit skönt att få sova 1-2 timmar längre när jag väl fick. Jaja nångång får jag säkert oxå sova....

Var o hälsade på Sandra i deras nya hus, alltid trevligt att göra "husinspektion". Blir nog bra bara det blir färdigt för just nu var det saker högt o lågt....som det alltid är mitt i en flytt. Minns när vi flyttade hit o fick klättra på/över sakerna en tid då R hade ryggskott o det var svårt att få nån ordning....

A hade jippo med klassen igår o meningen var att barn o föräldrar skulle åkt till en sjö o grillat o frivilliga kunde ha badat, men på grund av vädret så tittade de på film i klassrummet i stället o föräldrar skulle då inte vara med. Så nu fick han denna dag ledigt istället, fast han ska till tandläkaren o så ska han klippa sig inför morrondan så det blir inget latande. Sen har han lovat följa med o veckohandla...å så har jag sagt att vi kan åka o shoppa lite annat....

Sen får jag se vad jag gör under eftermiddan. Har inga planer, men vet att dagen tar slut fortare än jag anar ändå....Imorron har vi student o sen vet jag inget mer för hela helgen. A ville lana fredag-söndag hos kompis o det är ju okej eftersom vi ändå inte har några planer...

Nu tror jag att jag ska vara lite lat en stund till...framför tvn. Ingen idé att starta upp nåt när det snart är dax att sätta fart med dagen =)
Ha en bra dag (trots regnet)!!

Gråtrist

Gav mig ut i elljusspåret på morronen, för att inse ganska snabbt att jag hade huvudvärk. Istället för att springa, gick jag raskt..kanske nåe för syster så vi kan ta förlossningen på en gång sen?? Tog huvudvärkstablett o drack mycke när jag kom hem, men känner fortfarande att det inte är helt bra...

Gjorde inte mycke vettigt på förmiddan, utan vilade lite o sen åkte jag o lämnade släpkärran med massor av sopor på R:s jobb. Tog faktiskt en sväng till Lindex för att köpa byxor, men det blev tre toppar...jaja får göra nytt försök med byxor en annan dag....Åkte o mötte min (gamla) handledare o tog en lunch med henne o fick mitt intyg. Får kalla henne gamla nu när jag inte har henne längre...för det har inget med åldern att göra =) Kändes bra att läsa igenom intyget där det står "lugn o stabil, inger förtroende, är lyhörd o empatisk".....ja se vad hur man är...=D

Har två ganska lugna hundar här. Dollarkraken blir lite halt när vi går långt...men han verkar samtidigt tycka att det är skönt att få röra på sig. Ja han är gammal o jag tror han levt ett hårt liv...Lillsnörpan var med mig på äventyr o varför hon är trött har jag ingen aaaning om, Dollar är ju ändå ursäktad med sin ålder =)

Ska se om jag kommer iväg på ett besök snart. Hade tänkt hinna med måååånga av mina vänner denna vecka, då jag ändå bara hade semester....håhåjaja vad jag varit lat o bara varit på kaffekalas....Snarare helt osocial o bara fixat hemma...menmen är ju ledig måndag o tisdag nästa vecka oxå så jag hinner vara social (hoppas jag).

Får se om jag kan få upp fönstret själv så kan jag ju börja tvätta det...mellan regnskurarna =) Annars får jag ta det senare...när det nu blir....
Ha det tills vi ses igen!!

Tjat

Ja jag vet att jag tjatar om denna tvättstuga, men det är verkligen ett evighetsgöra. Ibland undrar jag om vi skulle ta bort tvättstugan för det har sina för- o nackdelar. Det är skönt att ha det i eget rum, att slippa ha tvätt ligga överallt....men det är heller ingen brådska att ta reda på tvätten, just för att det inte stör..den kan med andra ord ligga tills man känner att man har tid/lust. Å ja som alla vet så växer ständigt tvättberget så den dan man känner sig motiverad att ta reda på tvätten så är det i stort sätt alla kläder vi har....å inte orkar jag göra färdigt allt på en gång o sen är man inne i en ond cirkel av att alltid ha massa kläder liggandes, rena i o för sig men ändå..Jaja får väl se hur vi gör...

Regnet kommer från en väldans mörk himmel. Tråkigt för det är alltid lättare att hållas när vädret är bättre. Skulle behövt putsa ett fönster till då jag bara hann det ena igår i tvättstugan...det var så smutsigt så usch!!!! Nackdel att bo nära väg....

Har tänkt gå en långsväng, men får se vad vädret tillåter. Vovvarna är nog lika glada vilket som....eller jo de blir nog gladast om vi går långt, men oftast verkar det kvitta vad det är för väder för dem. Kan vara Dollar som tycker det är besvärligt att bli blöt mellan varven....en fin Stockholmshund ju =)

Dax att ta tag i dagen. Vill försöka få lite uträttat idag oxå, känns skönt när jag känner att alla måsten minskar =)
Ha en bra dag i regnet!!!

Putsa fönster...

...tillhör inte mina favoritsysslor, men det känns skönt när det är gjort. Har jobbat hårt i tvättstugan o den ser ganska tom ut nu mot hur det sett ut. Ibland undrar jag hur det kan rymmas så mycket grejer på sån liten yta. Har fixat o grejat o tänkte att när jag ändå håller på så tar jag fönstren oxå....

Insåg under eftermiddan att min semstervecka snart är över....å jag som knappt hunnit få nån ro....Imorron ska jag fixa på förmiddan, träffa min handledare på lunchen o sen har jag en stund på eftermiddan som jag får göra nåe (inge planerat) för att på kvällen följa med A på en klasskväll. Torsdan är han ledig o då ska vi till tandläkaren o så ska han klippas inför skolavslutning å efter det borde vi åka o shoppa lite...På fredan är det studentfirande o det lär inte bli mycke gjort på förmiddan o sen tar det sin stund på eftermiddan. Fördelen med den moderna familjen är att jag slipper allt arbete då vi ska vara hos våra ex....värre var det för två år sen då det var en hel massa att fixa med inför P:s student. Ja sen är min lediga vecka slut....herrejösses vart tog den vägen??? Fast vi har iiinga planer för lördan o söndan...städa det sista tror jag i uthuset.

Men det känns skönt att tagit tag i allt o även om det känns mer kaotiskt nu än innan så blir det bra när det är färdigt. Vi har åkte iväg med tre släpkärror med saker som ska kastas o det kommer bli en, kanske två, till...förutom det man kastar i vanliga tunnan.... Egentligen borde jag ta tag i källaren på en gång, men det kanske kan bli ett projekt i sommar. Dit behöver jag kartonger o sen tror jag det inte är så mycke som ska kastas då jag påbörjat röjning där ett flertal gånger....

Ska kolla vad killarna gör o se så de inte glömt Ronja nånstans....de går inte att lita på när de hålls med bilar =)
Ha en trevlig kväll!!

Göra idag??

Ja det är ett lika stort frågetecken som igår. Inget särskilt inplanerat, men dan lär ta slut iallafall....Fick en hel del uträttat igår o hoppas på att jag kan hålla den farten idag oxå. Skulle i o för sig kunna ha högre tempo, men detta är ju ändå min semstervecka så lite lat får jag vara....

Tvättade mycke igår så nu är det ÄNNU mer att ta reda på i tvättstugan. Höll på där igår o fixade, inte med rena kläder men med sånt som var runtikring. Känns som det är en hel massa som behöver göras o vet inte om jag ska skriva en arbetslista på sånt som behöver göras under sommaren. Just till festen kan jag anse att det mest behöver rensas i uthuset o beredas plats, men när vi ändå är igång så kan vi passa på på fler ställen. I ett stort hus med stort uthus blir det mycke bröte, bara att inse....

Kommer kännas skönt när vi känner oss "färdiga"...om vi nu kommer göra det =)
Nu är det dax att sätta fart,
ha en bra dag!!

Ledig vecka

Tänkte ge mig ut på långpromenad direkt på morronen, sen är det dax att ta tag i dagens bekymmer...Har en sak inbokad, annars får jag göra det jag kommer på/känner lust för. Å ja det blir en tolkningsfråga för jag känner för att vara lat o njuta av min lediga tid, men behöver komma ikapp med allt för jag vill ju göra lite extra oxå....till exempel måla listerna färdigt, få ordning på olika papper med tillhörande pärmar, ta reda på skolpapperena från terminen (å tror jag har förra terminens oxå liggandes), plantera om lite blommor o ja en hel massa saker utöver städ, tvätt, disk, vovvar etc etc....

Igår åt vi bara en gång...gick ut till maken för att kolla hur de tänkte o han fräste mest nåe o då struntade jag i det o tänkte att killarna har mål i munnen att uttala sig om de är hungriga...R kan nog säga att det är mitt fel att han fräste, men jag kan tycka att ibland behöver man prata igenom o vara överens om man ska göra vissa saker, men inte han....han bara gjorde som han tyckte å det var aldrig frågan om vad som var bäst/mest praktiskt eller vad jag tyckte....ja se karlar...tur man älskar dem ibland - är det moderskärlek man känner för dem ibland????? Hahahahaha....

Ja jag får ta o sätta fart med promenaden, sen får jag väl se vad jag gör av dagen...
Ha det tills vi ses igen!!

Segardag

Regn, mulet o åter regn..det är vad dagen består av. Det jag allra helst önskar är en latardag framför tvn...nån bra film, trevligt sällskap o godis!! Men istället håller vi högt tempo (eller inte jag just nu då)....jag städar o maken fixar i uthuset. Tänk att det är såå mycket som ska slängas o fixas med....tror vi ska fortsätta traditionen att ha fest var 5:te år för då rensas det ju...riktigt ordentligt =)

Har hållt på med denna trapp...den kan knäcka vem som helst. R har sopat den, men vad gör det??? Det är matta som behöver dammsugas o ytorna behöver torkas...ja nu fick jag byta vatten flera gånger - men det känns skönt när det är färdigt!!

Nu tänkte jag ta tag i tvättstugan lite....tvätthögarna växer. Eller ja egentligen är det den rena tvätten som ligger i högar o ska tas redan på. För sätta på en maskin o tvätta kläderna o sen hänga upp dem är inge problem, värre att ta redan på den rena tvätten så den kommer in i skåp o lådor i slutänden...

Mat kanske skulle behövas fixas oxå....ja inte är ja nåe hungrig o inte verkar killarna där ute vara det heller. Trodde R skulle vara bakis idag, men icke-sa-nicke...fast det var ett trevligt kalas igår som bjöd på måååånga skratt - iallafall i vår ände av bordet. Många undrade vad vi hade fått att äta/dricka när vi hade sån bra stämning, men det vara bara att den ena var tokigare än den andre så jag skrattade så jag tjöt o hade ont i magen flera gånger...ett gott skratt förlänger livet =D

Jajust det tvättstugan var det...
Ha en bra dag i regnet!!

Saftkokning

Det är fördelen med saft-maja att det inte är så mycke jobb att koka saft....men första gången för året känns lite ringrostigt =) Blir bättre sen de andra gångerna.... Rabarber o vinbär bjuder trädgården på så det brukar det iallafall bli saft på...sen kan det hända att det blir på jordgubbar om det finns billiga bär... Saknar dock körsbär för det tycker jag om, menmen svårt att trolla....

Regnet har kommit till byn. Tråkigt, o jag hoppas att det inte regnar ikväll. Eller ja här kan det regna, trots att det blir synd om jippot i Folkets Park, men vill inte ha regn där vi är för jag antar att vi ska vara ute...

Ska se vad jag ska ta mig för medan saften kokar...har egentligen massor att göra, men kommer ändå inte på nåe att göra just för stunden...

Ha det bra tills vi ses igen!!

Lörda...

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAN KÄRA MOR!!!!
Å grattis Sverige på nationaldan!

Inte har vi så mycket bestämt, utom att vi får hjälp med diskmaskinen o ska på 40 års kalas ikväll. Ska ta tag i städningen hade jag tänkt o kors i taket så dammsög maken av lite när vi ätit frukost...ja det händer inte ofta..

Vet inte vad han fått för energi för nu är han ute o kör med trimmern...ja det är väl bra att det är fart, men han brukar mest sega....särskilt på morronen =)

Själv väntar jag på att affären ska öppna. Glömde ju att det är röd dag så det öppnar inte förrän 11.

Ha en bra dag allihop, det ska jag ha =D

Åh yes!!!

SOMMARLOV!!! Bara lyssna på ordet...känns helt underbart. trots att jag ska vara på samma ställe i 10 veckor till så är det inte samma sak. Nu är det arbete o inte skola, inga böcker som behöver läsas o inga prestationskrav....

Fick en kanonavslutning på min praktik. Började med att vara sen...vilket alla i personalstyrkan var, förutom samordnaren. Ja sen var kaoset igång....herrejösses vilken dag. Det bjöds på många skratt, mest en massa tok blev det....Mina handledare fick varsin hink med lite gott i.....å själv fick jag en blomma. Vi gick oxå ut o åt på lunchen...gott gott!!

Nu ska jag bara njuta o pilla navel i drygt en vecka...eller åtminstone drömma om det. Ska försöka komma ikapp med allt det som släpar...å det är det mesta helt enkelt. Tror det mesta behöver fixas, plockas o grejas med...ujujuj!! MEN vi har köpt diskmaskin...ja inte är vi snabba men nu har vi kommit till skott. Å till på köpet så blev det nåe som svågerns kompis J lurat på oss....hahahaha =) Ja det är lilla världen...mitt i all förvirring så stod han bara där o frågade vad vi skulle ha. Jaja är det dålig kvalitet så kvittar det för antingen flyttar vi eller så gör vi om köket på sikt o det innebär nya vitvaror...

Har haft en trevlig kväll med lilla familjen. Vi åt på en kinesisk restaurang o lyxade till det idag =) Ja på nåt vis måste man ju fira sommarlovet på...

Imorron ska vi på 40 årskalas, men annars är det lugnt. Nästa fredag är det dotras student o ja sen rullar det på.... Ne nu ska jag a o umgås med maken....
Ha en trevlig kväll!!

Praktiken...

...går mot sitt slut o imorron är det sista dagen. Tänk att jag skulle trivas så bra o ha den turen att få sånna kanonhandledare...all eloge till dem =D Ja det hade jag aaaldrii trott när jag började.....Håller på att fixa inför morrondan nu, men tog en liiiten paus....

Har skrivit färdigt PMet o fått det inlämnat idag - TACK KÄRA MOR!!! Du ställer upp så gott du kan o hinner =)
Känns skönt att ha den biten avklarad, så nu känns det som sommarlov...

Annars har inte mycke hunnit hända å det bara regnar idag så inte gör vädret att man blir på bra humör...Meningen var att vi skulle åkt iväg o köpt diskmaskin igår (äntligen!!) men då jag kände för att fixa de sista frågetecknen på PMet så tar vi handling imorron istället. Ja mig drabbar det ju inte då det är makens lott att diska...

Ha det tills vi ses igen!!

Läkarbesök?!

Ja nu har jag släpat med mig syster yster på ytterligare ett besök på lassarettet - HELT I ONÖDAN!!! Å så har jag betalat 250 kronor för att få klart att jag ska gå med detta i 2 månader till....herrejösses!!! Kunde jag inte fått det förklarat via telefonen istället??? Menmen, vill inte skära upp det igen så jag hoppas det reder ut sig själv nu o att det slutar göra ont....men känns som jag ska gå med det heeela sommaren =(

Vädret är växlande regn, blåst o sol så inte bli man nåe gladare av det inte...blä!!! Men håller på med det sista på PMet o både handledare o samordnare har läst igenom det nu så det känns bra... Då vet jag att jag inte skrivit nåt "fel"...

Tiden går snabbt o jag skulle vilja hinna lite mer, men nu är det sista veckan med praktik o sen ska jag njuta av att vara ledig, en heeel vecka!! Fast kan inte klaga att jag gjort mycke idag...har varit på den dagliga sysselsättningen o målat...tänkte jag kunde passa på att göra denna toaskylt som vi pratat om...inge ansträngande. Å där ska jag vara imorron oxå o sen ska vi ha avskedsfrukost (?!) på fredag o ja jag vet inte riktigt vad de tänkt =)

Nu ska se till att jag kan få det utskrivet (PMet), sen ska jag ta kväller....
Ha det tills vi ses igen!!

Sista skolveckan

Japp, nu närmar sig sommarlovet...vilket innebär bara en termin kvar sen =)
Trots att jag ska jobba hela sommaren så är det skönt att slippa läsa böcker, inhämta information o bara veta att man har deadlines på olika inlämningsuppgifter...ååhh så skönt det ska bli!!!!

Är lika strålande varmt idag, så det har varit kanon att vara ledig. Ska bli sämre väder under veckan o det gör inget då jag har praktik hela veckan, men till helgen kan det bli fint igen o sen heeela nästa vecka =D Jag är ju ledig, HELT LEDIG!!!!

Har försökt uträtta ärenden o fixat idag, men hann inte på lååånga vägar allt jag tänkt, men är det inte alltid så??? Har åkt med med en körlektion, STORhandlat (å glömde blöjor, ja nu var det inte till mig utan till systers lille korv som snart ska komma), fixat med A:s crosskläder, fikat TVÅ gånger...å så hundarna o en massa annat...MEN vill ju hinna mer...

Ja annars har det inte hänt så mycke att berätta om....Börjar dra ihop sig till fest så snart behöver vi börja planera, ingen idé att börja stressa över det nu. Denna gång får ju R vara med o fixa...till skillnad mot förra gången (för er som vet). För övrigt är det nåe varje helg...vecka 30 o 33 ser tomma ut just nu, sen börjar skolan igen o det kan vara bra att inte ha nåt varje helg. Ujujuj, vad tiden går....ska försöka få lite mer än tre dar i följd som ledighet oxå så vi kan göra nåt trevligt ihop, iallafall med R (barnen vet man aldrig om de vill göra nåt med en annan)...

Nu ska jag  fixa lite o ladda inför de sista hårda dagarna på praktiken =D
Ha det tills vi ses igen!!

Armen

Ja bara att konstatera att denna arm kommer bli en låångkörare...Har fått tid till läkaren på onsdag, för att se om det går att få ordning på den. Är såååå trött på denna arm o hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag nog inte gjort operationen nu...fast vet inte när det egentligen hade passat heller. I höst är det kurs o C-uppsats som gäller o det är svårt att ha en krånglande arm när man ska söka jobb, alternativt är nyanställd...

Jaja hoppas på att det blir bra nu iallafall...

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0