Årets sista dag..

Blir en lugn kväll. Känns skönt för jag har dragit på mig en förkylning..IGEN å är inte så pigg. Ena sonen ska på fest o den andre ska lana...Så det blir jag o maken som umgås - men det har jag ingenting emot!!

Lite artiklelarbete har det blivit o lite mer ska det bli...Nästa vecka är det slut på skrivandet, onsdagen ska det skickas till de andra i klassen samt läraren. Sen är det opponering den 12:e för oss...skönt för då kan vi skriva måndag eftermiddag samt tisdag om det skulle behövas, sen åker en av de andra i gruppen till Indien för praktik o vi åker till Sälen =)

Ha en trevlig kväll allihopa & ett GOTT NYTT ÅR!!!
Ha det tills vi ses igen!!

Året som gått..

Har läst flertalet bloggar idag där de skrivit om året som gått. Ja det är inte så tokigt, men det gäller att komma ihåg sakerna som hänt ett helt år tillbaka...jisses det är svårt med min glömska =) Ska försöka komma ihåg mitt år:

Det absolut bästa som hänt under året är våran Ronja. Hittade henne av en slump då maken skulle köpa bil förra nyårsafton. Sen bestod januari o februari mest av en väntan för att få hem henne. Visst har det varit jobbigt många gånger med en valp, men som sagt det bästa som hänt i år.

Det som jag tror kommer därefter är nog att jag fick veta att jag ÄNTLIGEN ska få bli moster till sommaren. Trots att jag har 4 systrar mellan 18 o 25 år så har ingen skaffat barn, men nu för tiden har ingen någon brådska - 30+ är väl ganska normalt.

R o jag har hunnit med vår 10 årsdag under året!!! Inte för att vi firade så stort, men vetskapen om att han har varit bara min i alla dessa år...ja helt otroligt. Hade jag inte trott när vi blev ihop...=)

Sen vet jag inte om det är så mycket stort som hänt under året, utan är mest "mindre" händelser:
Klarat alla kurser hittills känns bra, liksom att jag har ett extrajobb som jag trivs på (som är skaffat under detta år). "Slutit fred" med makens ex, så vi kan ju faktiskt umgås numera.. Haft en mamma o syster som ställt upp i knipiga situationer =) Sonen har utvecklats till en underbar kille...haha ibland är han en jobbig tonåring men oftast det raraste på denna jord...
Sen måste jag säga att jag kommer inte på någe mera...men det kommer säkert vara nån i min närhet som kommer att kommentera detta med att "det här har du glömt" o det är säkert massor av bra, o dåliga, saker som hänt detta år....men kommer inte på nåt mera nu.
Ha det tills vi ses igen!!

Snart nytt år

I morron är årets sista dag...vad fort detta år har gått!! Sista året med pluggande oxå...det har oxå gått fort!!
Har inte varit den snabbaste idag..ganska skönt då jag igår fick ge mig ut före 7 på morron med sopor då sopbilen kom en dag tidigare än vanligt...

Har inte en enda plan för dagen, men ska sitta med vår artikel som jag kom åt igår. Detta med Internet o mail blir jag galen på...mest krångel just nu! Men som sagt igår kom jag åt min mail o därmed vår artikel så jag ska sätta mig med den så kan jag ha lite ledigt under de dagar som maken är hemma. Han kommer ju vara hemma 5 dar nu i rad igen, men ingen jour mer än till torsdag eftermiddag.

Ska prova ge Ronja lite av sin mat idag o Dollar ska få börja med ris o välling IGEN så får vi se vad deras magar säger om det...är sååå trött på detta med deras magar - men det blir väl bra snart hoppas jag (nu har det varit i ca två veckor).

Ha det tills vi ses igen!!

Julen avklarad

Nu har det gått flera dagar sen jag skrev, men det har varit massor av andra saker att göra.
Själva julaftonen var en mysig dag, trots att det både städades o Dollar fick sig en dusch. Vi var själva ända till kvällen då svägerskan kom en stund...alltid trevligt! Ja vi delade en flaska vin o pratade, inte så ofta vi ses då hon bor i Tyskland.

Juldan blev det desto mer fart på....Förmiddan tillbringades med att fixa mat för att sen få hit barnen med respektive på lunch...ja bara att konstatera att bordet inte räcker till om vi ska bli flera =). Kanske dax för det nya köket?? På eftermiddan kom min familj, mamma, systrar, svåger o en busunge =)...min systers unge säger jag till vardags men det är faktiskt hennes makes barn...Trevligt var det iallafall - dåliga jag har ju inte varit till Norge å träffat min syster så det var roligt att se henne - trevlig att träffa allihopa trots att min andra syster inte hade sin bästa dag (tungt att vara gravid med dessa hormoner!!).

Vovvarna har varit ett problem hela julhelgen...men Ronja är ganska ok nu. Dollar däremot har fått börja om - med svältandet kom tjuverifasonerna fram...igen!! Så han hittade en Alladinask som jag fått av min syster...allt åt han upp (nästan!). Lite av kartongen o plasten som bitarna ligger i var ganska intakta. Fördelen var att spyorna som kom luktade choklad så det var inte så äckligt...

Snart är det nyår o som omväxling har vi ingenting bestämt...MEN å andra sidan så har maken jour så vi har inte varit så sugna på att bestämma nått... han kanske inte ens är hemma!

Nu ska jag göra lite annat än att sitta här. Maken har inte semester så han har arbetsdag imorron...ska kolla vad sonen gör,
Ha det tills vi ses igen!!

Uppesittarkväll

Ja det blir det ikväll...fast kanske inte som det brukar. Städar o är fortfarande inte klar. Har för avsikt att få nästan helt klart iallafall - vi har ju inga barn imorron så vi firar inte så mycket då...mest bara mys. Däremot ska Dollar duscha då...

Har hämtat medicin åt dem, lite krångel att få tag på dem - men går nånting nånsin enkelt för mig? Var inte dyrt alls, drygt 200 kr...Fast om man tänker att det är för ett dygn så är det dyrt. Ja nu hoppas jag innerligt att de blir friska. På Ronja har det inte kommit i nån ände sen i morse å då vet jag inte om det var på grund av det de har nu eller ändå - hon kräks nämnligen ganska ofta om magen är tom på henne. Innan dess var det inget sen igår morse. Dollar däremot, ja det är ett problem...han är riktigt dålig. MEN sist vi var ut så hade det växlat till lite fastare form så jag håller tummarna... Han här även fått behålla det vatten han fått under eftermiddagen =) Ja mycket blir det nu om dessa hundar - men det är de som tar min tid.

Vi har klätt granen, jag o A, o den är jättefin. Märks dock att det är äldre ålder som klätt granen...när barnen var små skulle de ha i ALLT vi hade i granen - den blev fin då oxå fast i mitt tycke lite för mycket i den....Alla åldrar har sin tjusning =)

Längtar efter mys med maken....lite vin (lr nåt annat gott) o bara lite slappande :-D
Ha det tills vi ses igen & GOD JUL ALLIHOPA!!!!!

Dan före dopparedan

När jag var liten förstod jag inte vad dopparedan var för nåt...det var bara farmor (vad jag minns) som hade dopp i grytan - å minns att jag tyckte det var äckligt. Har inte smakat det sen dess heller så har egentligen ingen aaaning om hur det smakar =)

Sovmorgonen jag hoppats på kunde jag glömma - Dollar skiter fortfarande för fullt så han ville ut i morse. Jaja jag hoppas de är lugna imorron bitti iallafall så vi får ta det lugnt då. Slapp iallafall att vara ute o ränna inatt med nån vovve. Ska åka till apoteket alldeles strax o köpa den medicin som veterinären rekommenderade...å jag hoppas verkligen det hjälper. Antar oxå att den är skitdyr....men just nu kvittar det - vill ha friska hundar!!

Städning gäller idag, dagarna har bara rusat förbi så nu är det ju julafton imorron. Hade hoppats jag varit färdig med vissa saker, menmen det är ju jag i ett nötskal. Å varför har man egentligen sån hysteri innan jul? Ingen blir lyckligare för att man stressar runt o flänger o far...julen kommer o säkert släkten oxå trots damm i hörnen o en smutsig spis =)

Nu ska jag vara lite aktiv iallafall, ska försöka få tag på en praktikplats (som fortfarande inte löst sig).
Ha det tills nästa gång vi ses - å STRESSA INTE IHJÄL ER FÖR JULEN!!!

Veterinären

Har gett upp o ringt veterinären idag. Dollar har varit bra nu efter sitt "svältdygn" o fick lite ris o vatten...bara det att det började om. Så jag ringde veterinären för att få råd då det står olika på nätet om tips som man ska göra....så nu är det bara att börja om. INGEN mat o dryck på ett dygn, sen var det en hel massa att komma ihåg så det var tur att jag laddade med penna o papper innan jag började prata med henne. Ronja har ju precis haft ett fastande dygn så henne kan jag börja prova på efter veterinärens ordination. Hoppas verkligen att det ger sig för i natt var jag ute med Ronja IGEN!!!

För övrigt har jag fått jullov nu. Vi var på handledning idag o fått en del att fixa med men det var en av de andra tjejerna som sa att hon kunde sitta nu först o gå igenom så får jag det om cirka en vecka....så just nu kan jag inget göra med artikelskrivandet. Det innebär att i morron tar jag sovmorron =)

Ronja duschande jag det sista jag gjorde igår o sköljde bara av henne imorse så just nu är hon helt ok...Luktar gott till o med =) Dollar är det värre med men han har å andra sidan inte duschat nån gång nu så vi tar honom....på julafton kanske - vi har ju inga barn så vet inte hur vi firar den dagen!

Nu är det bara julefriden som ska infinna sig i vårt hem oxå. Ska ta o städa idag o imorron...sen ska jag få fram granen oxå. A har jag inte märkt av så mycket, de är där nere o lanar....men imorron är det slut för denna vända - om nu inte alla de andra försvinner idag, många av föräldrarna har tjatat om att få hem barnen så nu är de bara två (eller tre) där nere.

Menmen...trots att jag inte förstår nöjet o kan tycka att det blir för mycket så är det bättre att de sitter i gäng med sina datorer än springer på bygden i gäng o förstör.

Nu var det julefriden som skulle hittas =)
Ha det tills nästa gång vi ses!!

Maken städar

Sitter här o läser bloggar medan maken städar...hahaha. Det är inte så ofta han använder dammsugaren även om det händer. Han diskar mest =) Men det är bra med en lång karl när taket ska dammsugas från damm o spindelnät...

Helt död känner jag mig, men är glad för att vi sett solen idag. Var en väldigt fin dag..iallafall där vi var. Har släpat med oss Ronja till våra vänner som har en colliehanne...bland annat. De har två hundar, kanske 20-30 hästar (vad vet jag - de var ca 40 förr men är färre nu) o ett oräkneligt antal katter. Ronja ville busa...massor. "Gamle" colliehannen, i o för sig inte sååå gammal 2½år, orkade inte med henne när hon sprang.

Innan maken började dammsuga så var han ute med hundarna som nu när de kom in inte luktar särskilt gott. Fattar inte att de kan lukta så äckligt. Å jag som duschade Ronja för att ha henne färdig till jul...blir bara att börja om.

Ha det tills vi ses igen!!

Trött på det här..

Nu har vi först haft en sjuk hund, sen den andra....å nu börjar den första igen!!! Blir det inte bättre måste jag ringa veterinär - de kan ju inte spy o skita hela tiden. Får se vad tiden utvisar...

Annars har vi haft en myshelg..sååå skönt. Vi har umgåtts med trevliga vänner o fram för allt ägnat massa tid till varandra. Inte stressat över julstök...trots att jag skulle behöva få städat o artikeln skriven. Vi har fixat o grejat så det har hänt en del här hemma så vi har inte varit lata, men jag gillar sånna här dagar....ingenting har varit förbestämt o inget uppbokat.

Imorron är det handledning som gäller så får vi se vad som sägs om vår artikel. Den är för lång just nu, men vi har ju ända till den 7 januari på oss så det är ingen brådska.

För övrigt tycker jag inte jag har nåt att berätta....ingenting händer ju förutom att torka efter hundarna o duscha av dem.
Ha det tills vi ses igen!!

Hunden...igen!?

Så kan det bli när man har två...nu är det nämnligen den andre som håller på o spyr o skiter. Har inte hört om att hundar kan få maginfluensa men det borde vara nåt sånt. Dollar är inte sån bajsätare som Ronja så jag har svårt att tro att de ätit på samma sak ute nånstans. Men han mår iallafall inte så bra nu...

Jag försöker få till ett hem, med städat o julpyntat. Inte för att det blir så mycket pynt...men lite är trevligt att ha. Ronja är allmänt galen idag...antar hon tar igen de lugna dagarna o sen finns inte Dollar att busa med. Honom har vi stängt in så det inte är så stort område att städa sen.

Gårkvällen tillbringades med trevligt sällskap på julbord. Å bara att konstatera att man äter för mycket när det blir så där....Fast jag skippade efterrätten - annars hade jag säkert mått sämre. Sen hade vi karaoke....hahahaha har aldrig hört R sjunga så mycket!!! Det var en trevlig kväll, trots att jag var chaufför - som vanligt. Magen hade nog ändå inte tyckt om nåt med alkohol när det var så mycket mat.

Vet inte om vi ska göra nåt särskilt i kväll..inget planerat o det känns JÄTTESKÖNT!!!!
Killarna där nere ser man knappt...å hör bara när det är knäpptyst här uppe. Annars märks det inte att det är mellan 4-6 killar på rummet.

Ha det tills vi ses igen!!

Snart jul =)

Ja den rubriken kan jag ha ändå fram till jul...haha. Nepp blir lite enformigt, men jag tycker fortfarande inte om det här med rubriker.

Har varit aktiv idag, å även igår på sitt sätt. Gick ner i tvättstugan när jag kissat vovvarna i morse så nu har jag varit där i över två timmar o grejat o fixat. Gjort om så jag tror jag blir nöjd när det är färdigt - just nu ser det mest ut som ett bombnedslag!

Ronja äter fisk o ris...ingen favorit men har lyckats få i henne en del. Magen skrek på henne i morse, inte hört det förr...nånsin på henne!! Hon fick sig en dusch igår...hon stank så det gick ju inte att ha henne nånstans utan att må illa själv. Nu är hon julfin...Pälsen blir så fluffig när hon är nyduschad men nu har hon knappt nån underull så täckhåret flyger inget  o hon ser inte riktigt klok ut =) Bara Dollar kvar att fixa innan jul, men tror det går snabbt då jag klippte ner honom så mycket sist så nu tycker jag att det ser ok ut - innan var det för kort (i mitt tycke)...men smidigt för honom när det varit snö.

Å på tal om det..tror ni vi får en vit jul? Ser inte så ut här iallafall. Den har ju precis försvunnit....MEN det är många dagar kvar så allt kan hända!

Till sist har jag då en ordmärkare till lillasyster...Antar att Ronjas "hög" var en "pöl", men hur som helst så satt nog det mesta i hennes päls. Nån gång när du minst anar det så får du igen - ordmärkare!!! ;)

Ha det tills nästa gång vi ses!!

Kaos råder...julstök? NEJ!!

Nu är vårt hem värre än vanligt. Det luktar skit o spyor överallt, utom i sovrummet för där lukar det bara rengöringsmedel...undrar hur mycket vi använde inatt?? A håller på att tömma sitt rum - kravet för att få lana imorgon. Ja det måste till lite hot ibland för att saker ska hända. Han har haft nästan tre veckor på sig att få ordning...men en 13-åring är allt annat än snabb =P

En Ronja behöver duscha...hon STINKER!!! Inte lätt att vara en långhårig collie med diarré.....Men ingenting har hänt med  diarré och spyor på hela dan....fast läste på nätet att de skulle "svältas" (så det har hon fått göra hela dan) o sen få fisk o ris...ja sånt vi äter vid magproblem. Jag hoppas hon blir bättre nu, just nu ser hon mest skamsen ut men ute har hon varit pigg o glad - till o med jagat fåglar =)

Lite längre dagar skulle behövas....hinner på långa vägar inte det jag tänker. Men börjar likna nåt med alla småsaker som ska göras...å blir vi bara "färdiga" med artikeln så har jag ungefär två veckor att ta igen mig på...Me like!! Men som tidigare sagt så blir det själv här hemma med vovvarna, får hoppas på bra väder så vi kan gå långpromenader o bara ha det skönt.

Roger jobbar över, som vanligt. Var på julshopping igår så jag tror att alla julklappar är klara...o idag har vi handlat massa mat! Det blir kaos de sista dagarna före jul iallafall, trots att det känns som jag för en gångs skull nästan är ikapp.

Matlagning, dammsugning o en dusch på vovven ska jag hinna med ikväll - samt att gå igenom artikeln. Ja undra när denna dag tar slut?
Ha det tills nästa gång vi ses!!

Hundar!?

Eller rättare sagt hunden! Den var billig inatt...Ne hon har väl ätit nåt mums på gatan antar jag - kräkningar o diarré har vi drabbats av hela natten. Började igår när A kom hem o frågade vad det var som luktade...Inget svarade vi, men sen kände vi att det kom från Ronja. Duschen nästa för henne...fast tog bara bakänden o tänkte vara smart att då slipper jag ta hela henne till jul...haha. Ren o fin blev hon...iallafall just då. Vi gick o la oss o hann knappt somna förrän hon kräktes, sen släckte vi...ja då var det nåt konstigt som lät så det var bara att tända igen - en liten hög med diarré som hon dessutom satt sig i. Å den lukten som var tror jag aldrig jag känt...jisses amalia!!! Efter lite krångel, en sväng ute, städning/vädring o en VÄLDIGT skamsen vovve gick vi till sängs igen. För att bli väckta ca halv fyra igen av samma procedur. Men nu luktade det inte så illa...men inte var det drömmen att stå ute mitt i natten med en hund som både bajsade o spydde för fullt.

Detta resulterade i att vi försov oss imorse...eller rättare sagt R försov sig. Jag vaknade till när det egentligen är dax för honom att gå ut till bussen. Så jag har redan varit ute en sväng med vovvarna o hunnit skjutsa R till jobbet. Hoppas på regn eller snö så vi får en städad gräsmatta, den är full i skit o spyor o luktar inte så mumsigt...

Får se vad jag gör idag...förutom skolarbete. Vi ser slutet nu =)
Ha det tills nästa gång vi ses!!

Skolarbete..

Ja vi träffas två av tre tjejer o fixar skolarbete idag, jullovet närmar sig - så underbart!!!! Blir väl dock att slita hår idag o imorron med vårt grupparbete - artikelskrivandet. Fast nu har vi 10 sidor, så det blir väl kanske mer o då får vi ändra...jaja det ska ju inte vara helt klart förrän den 7 januari, men ska vi vara lediga över jul o nyår så blir det inte många dar kvar. Tror dock att det löser sig bra det här =)

Igår hände inte mycket, alldeles för lat! Eller lat är fel ord, jag mådde inte bra helt enkelt. Städade sovrummet, fixade julkorten (som vanligt sista dagen!), fast jag o A hade pyssel i måndags, vi gjorde egna julkort så lite planering var det ändå. Däremot har jag fixat idag med tvätt o grejat....vilken skillnad på hur jag mår =)

Maken jobbat över både måndag o tisdag...blir långa dagar då han åker vid 6 på morron o inte kommit hem förrän efter 20. Jour får han från juldan till nyårsdan så så mycket ledigt blir det inte här. Ingen idé att ta semester då han har jour så han jobbar på.. Bara jag som är hemma...å så A men han ska lana mest hela lovet verkar det som. Fredag till tisdag är de här iallafall men tror inte jag kommer att se honom så särskilt mycket ändå...

Ha det tills vi ses igen!!

Det här är inte klokt

Ja jag vet inte vad jag ska säga...Börjar dagen med att vara ganska död när klockan ringer för makens del, somnar om o vaknar sen inte förrän A står i dörren o undrar vad jag gör... Frukosten blev sådär - snabbt skulle det gå för han kommer ju när det är dax att äta, inte för att göra iordning den. Åt, kissade hundar o gick o la mig igen. NU först har jag vaknat...gick en till sväng med vovvarna då jag gick en väldigt kort i morse när jag var så trött. Vet inte när jag sov så här länge, å inte somnade jag sent igår heller. Men känner mig överkörd av tåget - ont i huvudet o kroppen, mår illa o feber...så det är väl nåt mysigt ikroppen som har svårt att komma fram...eller så ligger det där tills dagarna för jul o då blir jag tvärsjuk =(

Blev ingen morfar...IGEN!! Nu har jag skjutit upp det i många månader..å orsaken till att jag skulle dit var att han är skruttig. Men kanske kan göra mig en egen resa dit upp under "jullovet". Nu har jag planerat in det när min mamma åker dit, men kan ju faktiskt åka dit själv =)

Nu får jag vara aktiv så gott det går under dagen, hela förmiddagen är ju nästan redan slut.
Ha det tills nästa gång vi ses!!

Denna trötthet

Varje morgon är det svårt att gå upp o jag tänker att i morron då tar jag mig lite sovmorron....men när man väl vaknar till så är det helt ok. Brukar ändå inte kunna sova när Andreas håller på - inte för att han väsnas utan för att det mest känns dumt att ligga kvar. Men i morse var det segt....tittade på en bra film igår, men jag somnade inom en halvtimme så jag somnade tidigt igår.

Har skrivit på vårt grupparbete o väntar nu på att höra vad de andra säger. Skulle vilja veta snart då jag tänkte försöka planera dagen. Tankar går på att åka till morfar i eftermiddag men då han inte har Internet så behöver jag få lite mail först, annars hade jag ju kunnat ta det hos honom. Jaja det visar sig...

Har av den anledningen inte planerat något för dagen...ingen idé när jag inte vet hur dagen kommer att se ut. Men blir jag hemma så ska jag fixa inför julen som kommer med rasande fart....

Nu ska jag iallafall börja med att kissa vovvarna sen får jag se vad dagen bjuder på.
Ha det tills vi ses igen!!

Ja jag säger då det...

Fick denna på mailen:

 

Om en man gråter är han en mes,
om mannen inte gråter är han okänslig.

 

Om en man arbetar för mycket har han aldrig tid för sin kvinna,
om mannen arbetar för lite är han oduglig och fattig.

 

Om en man har högre lön än en kvinna är det sexism,
om en kvinna har högre lön än mannen är det jämlikhet mellan könen.

 

Om en man slår en kvinna är det misshandel och han är en skit,                                                                                                       om en kvinna slår en man är det självförsvar och motiverat. 

 

Om en man säger att en kvinna är vacker är det sexuella trakasserier,
om mannen inte säger något är det manlig likgiltighet.

 

Om en man försöker hålla sig själv i form och vårdar sitt yttre är han fåfäng,
om mannen inte försöker göra det är han en ovårdad slusk.

 

Om en man köper blommor till sin kvinna är han ute efter något,
om mannen inte köper blommor till sin kvinna är han vare sig omtänksam eller romantisk.

 

Om en man är stolt över vad han har åstadkommit är han självcentrerad,
om mannen inte är stolt är han oambitiös.

 

Om en kvinna har huvudvärk är hon trött,
om en man har huvudvärk älskar han inte sin kvinna längre.

 

Om en man fattar ett beslut utan att höra med sin kvinna blir hon kränkt,
om en kvinna fattar ett beslut utan att höra med sin man är hon frigjord.

 

Om en man tycker att en kvinna ska raka sina ben och hålla sig i form är han sexistisk,
om mannen inte har dessa önskemål är han oromantisk. 


Om en man ber sin kvinna göra något som hon inte tycker om styr han henne,
om en kvinna ber en man är det en tjänst.


Å när jag läser slutet "å med det vill sägas att män är alltid är förlorare" så säger maken - "ja just det!!"
Vad menar han med det?!

Ha en trevlig kväll!!

Tiden


...som aldrig räcker till! Inte blir det som man planerar o inte räcker den tilltänkta tiden till för det man planerat... De säger att tiden går snabbare ju äldre man blir - då lär jag ju aldrig hinna med nåt på äldre dar.

Gick upp tidigt i morse å tänkte att uj vad jag ska hinna saker...men nu är klockan redan efter tio o jag äter frukost först nu - sen ska vovvarna kissas. Skjutsat Robin på match o Roger för att jobba med en traktor. De fick privatchaufför - inte för att jag behöver bilen, utan min make ska nog ingen bil köra nu på morgonen. Är kanske ingen fara, men inte värt att testa....

Har en del skolarbete att sätta mig med. Jag har ju tagit åt mig att sätta ihop de olika delarna, å jag är inte särskilt haj på detta med datorer....men fixar väl detta (hoppas jag iallafall) =)

Julsakerna skulle behöva komma fram oxå....Har lovat Andreas att de skulle komma fram i helgen o gårdagen mest bara försvann så jag lär väl ta tag i saker idag istället - det jag nu hinner.

Ha det tills vi ses igen!!

Att vara lat

Ja vissa dar passar det att var lat, men jag kan INTE planera att vara lat... Tyckte igår att jag gjort mitt för dagen när jag kom hem...gjorde lite jag behövde (som att bla kissa vovvarna) sen skulle det vara tvn som gällde...eller annat att lata mig med. Men se så rastlös som jag var igår var det längesen jag var....Inte för att det blev så mycket uträttat, men hade heller ingen ro att bara sitta still..

Jaja nu är det ny dag, å lite mer grejande. Behöver inte skotta idag - gjorde det två gånger igår! Men måla o tvättstugan tänkte jag ge mig på...mer? Ja det vet jag inte...maken ska på swap (tror jag det stavas) men känner inte riktigt för det...

Annars har vi inte så mycket på G för helgen. Städning där nere utanför Andreas ska ske iallafall...nån gång under helgen. Sen ska vi på fest ikväll...eller hur man nu ska säga. Jag åker dit eftersom en av dem som är där firar sin 40-årsdag samtidigt....gamla tanten?! Ne ska nog passa mig, rätt vad det är så är jag oxå där....fast lika gammal som henne blir jag ju aldrig - hon kommer alltid att vara många år äldre än mig =).

Ha det tills vi ses igen!!

Äntligen fredag

Först nu kan jag sitta o ta det lugnt...fast jag har varit o solat så det har inte bara varit stress o full fart hela dag. Gjorde färdigt tentan, åkte o solade o hade skönt för att sen åka o lämna in tentan...Sen var det ingen lugn stund - vädret är snökaos här (även om det skulle kunna vara värre), vägarna är fulla av snömodd så trafiken går långsamt. Handlat har jag gjort, både mat o nåt till bilen (grundfärg?). Ja det är tur att det inte är jag som hålls med bilar...jag får bara äran att handla o betala en massa saker som jag inte har en aaaaaning om hur eller till vad de ska användas =)

Livet känns som det har vänt angående praktik...fast egentligen har inget löst sig. Det fanns en räddande ängel i min närhet - min mor!! Genom kontakter o tips så kör vi igen... TACK KÄRA MOR!!! Har dock inte pratat med någon ännu, men igår hade jag ju inte ens några idéer om vart jag skulle ringa ens. Ja vi får se vad det leder till....Blir det nåt så får jag träna teckenspråk oxå...hahahaha!! Hur nu det ska gå?! Det sitter i ryggmärgen säger min kära mor...kanske det men då måse jag hitta den först =) Jo jag vet att det är med det som med alla språk, använder man det inte så tappar man - å används det så utvecklas det....MEN just nu känns det stort - OM det blir nåt!!

Hundarna vill kissa o sen ska jag sätta på en film o bara ligga o lata mig - Andreas ska lana...Robin kommer väl (nångång) o Roger jobbar över. Han gick iväg idag, efter veckan hemma för han tyckte han behövde bli färdig med en traktor...den ska ploga snö å det är det ju massor av nu...Jaja han är stor o gör som han vill!

Jo ska säga det oxå..jag med min otur (eller brist på tur..eller...). Kommer in i dag o ska lämna tentan där vi då fått en kod som ska skrivas på tentan för att den ska vara anonym. De som tog emot tentorna bockade av alla enligt listan där man fått skriva sina uppgifter där man oxå fick sitt nummer...många lämnade in o bockades av - tills de kom till mig. Jag fanns inte med på listan!!! Hon som satt där var jättetrevlig, men sa att egentligen skulle jag nog inte få lämna in tentan då jag inte fanns med. Vilken tur att jag visste vem som skrivit innan mig, så jag förklarade vem det var o att jag HADE skrivit in mina uppgifter så efter en del prat så fick jag skriva in mig på listan o så gjorde hon en notering av att det var ditskrivet i efterhand...krångel men jag fick in den iallafall!

Nu ska jag ut, sen latande.
Ha det tils nästa gång vi ses!!

Snö

Ja marken är full av den....hundarna glada - å det var massa barn i pulkabacken!! Skulle behöva ut o skotta lite, men har hjärnstillestånd tror jag. Det här sista på tentan blir jag inte klok på...Fast tror säkert det duger nu, men ändrar, flyttar runt o fixar med texten hela tiden. Ångrar mig kanske när det är rättat sen...vem vet!

Jag är trött o skulle bara vilja sova. Hoppas jag kan det nu när det blir helg. Ska städa, pyssla o försöka varva ner o sova...fattas bara att jag blir sjuk - igen!! Speciellt lagom till jul...

Då jag suttit vid datorn mer eller mindre hela dan så har inget hänt, å inget lär hända den stund som är kvar på dygnet!
Ha det bra tills nästa gång vi ses!!

Julkort

Tagit julkort på vovvarna!!

Ja se det snöar....

...ja se det snöar - det var väl roligt HURRA!! Ja här är det fullt med snö...ännu inte så mycket på marken, men det snöar för fullt så innan dagen är slut så är det nog massor av snö =) Bara ut o skotta då...

Kom inte i säng förrän efter 1 i natt då jag väntade in min make som fick ta sista stunden barnvakt själv. Jag åkte hem o fortsatte plugga, vilket jag i o för sig gjorde där oxå - men Andreas var hemma så jag åkte hem iallafall.

Praktik verkar det skita sig med. Handläggaren ringde nu på morgonen, å nu känns det mest som jag "bara ska ta en plats" för att få en praktik. Jag vet inte - studieuppehåll? Känns som ett stort steg att ta, men samtidigt varför ska jag kasta bort 20 v på ett ställe som jag inte vill vara på? Det är låååång tid,o jag får betala för det sen genom mitt lån... Nån som har några idéer? Vill ha barn o familj...nånting - men det kunde jag se mig i månen efter tydligen. Föreslog särskolan, men fick till svar dagvård - ganska långt ifrån varandra tycker jag! Vill, vill, vill ha det löst... Nu är det snart jul å sen blir det svårt. Ja jag vet inte - gav precis upp tror jag!!!!

Lite kvar på tentan o tappade sugen helt nu!! Inte för att jag var i form som det var, men denna praktik knäcker mig...Fått sova i natt, vad jag vet iallafall...men är så fruktansvärt eftertrött o kommer säkert vara trött i flera dar till. Se om jag tar sovmorgon imorgon - fick en idag då Andreas inte skulle åka förrän 8.32, mot 6.55 (tror jag det är) i vanliga fall. Behöver egentligen inte gå upp, men varför ska vi äta frukosten var för sig? Jag behöver ändå komma upp o vovvarna vill gå ut o på morgonpromenad.

Nu ska jag se om maken är vaken, han är hemma idag oxå..
Ha det tills vi ses igen!!

Barnvakt

Jag har lovat att vara barnvakt ikväll, men hittills har det inte varit mitt jobb =). Roger är favoriten nu så de sitter o tittar på barnprogram just nu...å jag pluggar. Hon har hållt låda här när vi fikade...var ju många att spexa för då vi var 5 till vid fikabordet (förutom henne). Nu märks det att hon börjar bli trött så vi åker väl up o lägger henne strax...å sen är det inte så mycket mer att göra än att vänta in att föräldrarna kommer hem.

Sitter med det sista på tentan, men kan inte säga att det känns klart...vare sig utifrån att jag gjort färdigt eller att det är klart för mig vad som ska skrivas. Jaja så är det varje tenta!! Svårt att veta vad det är läraren efterfrågar, men lika för alla.

Fick just rea på att jag får sovmorron imorgon...Vad skönt!!
Ha det tills vi ses igen!!

Handledning

Har avklarat vårt andra handledningstillfälle. Å trots att vi var osäkra om vi var på rätt väg, så var vi det. Känns skönt att ha drygt 8 sidor text att arbeta med. Även om det var en del att ändra, fixa o lägga till så är det bättre att ha en text att arbeta med, än ingen alls. Så nu finns det en stor, jättestor möjlighet till jullov - utan massa krav på sig!!!! Såååå skönt.....fast kanske inte värt att tro för mycket - mycket kan ju hända.

Så som det ser ut nu så ska vi inte träffas förrän på onsdag, bara hållas hemma med vissa delar. Så då kanske det passar med att åka upp till min morfar - igen! Har ju hittills inte passat så bra, av olika orsaker. Men allra först är det tentan som gäller att få färdig. Å jag som är såååå trött! Vi tittade på en film nu när jag kom hem, men inte är jag piggare för det. Hade hoppats på att Roger legat i sängen, för då hade jag sovit en stund...menmen.

Ska vara barnvakt i kväll...eller från 4 så det är snart. Men tar med datorn upp så kan jag skriva där på tentan. Skitungen borde inte hålla på hela kvällen =). Ne skämt o sido - hon brukar vara snäll så det hoppas vi på idag med, men man vet aldrig!

Nu ska jag vara hemma torsdag o fredag, bara tentan som ska in på fredag eftermiddag. Känns skönt om jag kommit lite längre, men får väl köpa Red Bull o dricka kaffe så finns ju nätterna tillgängliga. Mindre sömn än hittills kan det inte bli iallafall. Satte in öronpropparna lite tidigare igår, men det har inte varit nån kanonnatt inte - man han blir väl frisk med nån gång.

Ha det tills vi ses igen!!

Redovisning

Eller ja enligt skolans schema så kallas det artikelgranskning (tror jag). Vi har analyserat två olika artiklar som vi skulle berätta för vår lärare om. Inte så organiserat, men vi klarade det...bra! I morron har vi handledning o det mailades en ny upplaga till honom i morse som han skulle försöka gå igenom ikväll....sa han iallafall. Vi hoppas att vi är på rätt spår för då ligger vi bra till...är det fel spår - ja då ligger vi VÄLDIGT risigt till!!

Vovvarna har fått sin julklapp... Ronja förstod väldigt snabbt, fast inte att hon skulle rotera skivorna utan bara att det fanns godis på mååånga ställen i grejen. Dollar tog en hel evighet på sig att börja men sen gick det undan. Ingen av dem blev så stollig så den skulle bita i spelet iallafall. Nu ligger de lagom lata på golvet...igen =)

Själv ska jag måla toakarmen om det ser ok ut sen är det tentan som gäller..bara tre dar kvar o känns inte som jag greppat det riktigt ännu. Sen en vända till apoteket...hostmedicin ska handlas - kanske får sova inatt!!

Ha det tills vi ses igen!!

Denna hosta

Å inte f*n är det min heller...utan makens som hållt mig vaken - hela natten!!!!
Kvart över två i natt fixade han öronproppar åt mig, gulligt men hade önskat att få sova ändå.
En heldag i skolan lär det inte bli...är så trött så jag mår illa redan nu - men får göra så gott jag kan.

Nu ska jag servera en telefon så han ringer doktorn. Vovvarna vill kissa - å jag vill sova =)
Ha det tils vi ses igen!!

Dagen slut....

...å jag likaså!! Ja eftermiddagen o kvällen bara försvann. Jag hann inte med riktigt....

Morgondagen inbjuder inte till något roligt utan skoldagen börjar klockan 8, sen har vi artikelgranskning under dagen (å jag minns inte tiden just nu!). Men vi ska gruppa under dagen o hoppas vi kommer någon vart med artikelskrivandet. Ledigt, ledigt, ledigt är det som hägrar allra mest!!!

MÅSTE hinna fixa toan imorron!!! Nu bara drar det iväg....utan att det är meningen. Kändes inte som det blev något vettigt uträttat denna dag, men resten av veckan finns ju kvar, så  det kan ju bara bli bättre =). Har haft något så grymt ont i min arm sen jag knäskurade trappen - å ja jag vet att jag inte ska göra det!! Men inte blir det bättre av att sätta Roger på att göra det heller, med sin dåliga rygg. Kan ju inte säga att jag är mer motiverad när varje sak man gör smärtar. Bra med mediciner ibland...=)

Brukar inte gnälla, men är så trött på att veta att ingenting kommer att vara som förr. En olycka, liten o knappt märkbar, men som skulle förändra mitt liv. Om jag brytit den andra armen hade det varit bättre. Om det bara inte varit den arm man är mest beroende av... Om inte läkaren hade misslyckats.... Om inte om fanns... Men jag blir inte lyckligare för det - klart jag med måste ha nåt att gnälla över, det har ju alla andra!

Ne nu får det vara slut med självömkan! Livet är toppen - lever med MANNEN med stort M I MITT LIV!!! Tänk att kärlek o lycka fanns så nära...inget jag gissat när jag var nyskild o olycklig =)
Ha det tills nästa gång vi ses!!

Julhandel

En eftermiddag med julhandel av olika slag. Andreas har köpt (färdigt tror jag) sina julklappar som ska inhandlas. Jag köpte bara en aktivitetsgrej till hundar som jag tänkte de skulle få på jul..inte för att de bryr sig om julklappar utan mest för att de ska ha något att göra när alla andra vill umgås med varandra o inte leka med vovvarna.

Förövrigt köpte vi en gran åt Andreas. Han önskade sig det förra året o jag lovade att vi kunde köpa en nu iår. Det blev en som var 150 cm...det gamla var nog på sin höjd 80 cm (fast den var lastgammal - gissningsvis över 20 år). Lite julpynt blev det oxå....Jag inhandlade lite blommor o lite till sovrummet. Förhoppning om att det blir färdigt o hemtrevligt?

Pank o fågelfri blev jag iallafall...å då har jag inte ens börjat inhandla julklapparna jag ska köpa. Ujujuj...Jaja det löser sig väl det oxå=) Inte ska vi handla så mycket julklappar för den delen, men det brukar ändå sticka iväg med allt runt omkring. Inga barn är här på julafton så julmat vet jag inte om det blir nån....får se! Däremot kommer min familj hit på juldan så de kanske vill ha julmat..det märks =)

Andreas läkarbesök gick kanon!! Vi fick det vi ville ha utan problem, som vanligt. Däremot skulle vi prova att inte ta någon astmamedicin i första taget numera. Förr har det varit så noga att börja med Flutide direkt vid förkylning, men nu skulle vi se om han klarar sig utan....med hjälp av PEF-mätaren så vi ser hur lungorna mår. Var det så här vid nästa kontroll skulle han bli avskriven å vi fick återkomma vid behov så det är det vi hoppas på nu. Men ännu skulle vi inte jubla för allt kan hända, enligt läkaren!!

Matlagning försöker jag hållas med samtidigt som jag sitter här. Inte så avancerat - bara fiskbullar. Andreas diskar o har stereon på där nere så det dunkar i hela huset o vovvarna busar. En helt vanlig kväll i vårt hus då....

Ha det tills vi ses igen!!

Lat

Blir man det av att ha Internet? Ja jag har blivit det idag iallafall. Förra veckan fick jag massor uträttat men idag har jag bara suttit här. Meningen var att jag skulle skriva tenta, men har bara läst bloggar o annat roligt....inte uträttat något vettigt. Fast nu ska jag gå härifrån, måla toan är det som gäller, sen ska jag fika hos min syster - med saffranskaka bakad av en 3-åring =)

Tvättstugan ska jag ner till oxå.... Känns som dagen är slut redan å egentligen har den knappt börjat. Fixa lite nu, sen fika, sen doktorn med Andreas då jag även lovat att vi kan åka o shoppa...igen. Lite till hans rum o lite julklappar kanske...det är ju snart jul.

Ja nu måste jag sluta skriva för något har hänt med tangentbordet....har inte alla bokstäver o tecken längre,
men ha det tills vi ses igen!!

Som vanligt

Så kan man säga...Allt är som det brukar, som vanligt! Vi har ju Internet som fungerar å då hamnar jag här - igen....på morgonen =)

Har fixat lite med Andreas jultidningar...Han måste betala in summan för att få sin premie så jag lovade göra det idag. För sen får han ändå vänta ca 3 veckor på att paketet kommer...en bärbar dvd. Han har egentligen redan en, men dosan är borta till den o istället för att leta efter den o ta någon annan premie så valde han en ny dvd. Jaja det är ju hans val....

Sömnen inatt har det blivit lite si o så med. Roger hostar så jag kan inte sova, men antar att kroppen var så trött i natt så jag sov mer än vanligt - trots hans hostningar. Han har hostat hela helgen o jag har knappt fått sova.

Ska fixa med skolarbete idag...främst tentan. Vill ju inte ha någon omtenta så bäst att lägga manken till...Praktik går det värre med. Dit jag ringt vill de inte ta emot någon, eller de har redan en annan som ska vara där. Har fått erbjudande om en plats på ett hem för vuxna kvinnor i behandling - VÄLDIGT långt från det jag ville göra, barn o familj. Jag tror säkert det är nyttigt att vara där o säkert trevligt, men inget jag önskar ändå. Fast som det ser ut nu så är det bara det att välja på...tyvärr!!

Andreas ska till doktorn idag...Hans årliga astmakontroll. Det har varit ett bra år, men vi har ju inte sett att det är permanent eller bara tillfälligt så det är väl bäst att få ut recept på det han brukar använda. Fast skönast är ju för honom om det är på väg bort med alla dessa problem. Han har inte reagerat på Ronja...inte ens under sommaren med pollen. Däremot har han varit lite täppt o snorig när han kommit hem från pappa, å där finns det katter. Så har han otur så är han kattallergisk - men det hoppas jag inte då han älskar katter.

Nu ska jag sätta fart. Träffa min syster o/eller svåger kanske....ska vara barnvakt på onsdag o har inte träffat ungen på evigheter...Kanske bra att göra om man ska vara själv med henne =)
Ha det tills nästa gång vi ses!!

Internet igen!!

Ja det är en hel vecka sen jag skrev här...av helt förklarliga skäl!! Vi har inte haft något Internet sen förra söndan. Jag städade runt den stationära datorn o alla kablar til modem, router, tv osv o efter det fungerade inte Internet. Jag trodde jag gjort nåt fel, men det visade sig att det var något kretskort som gått sönder...å hade alltså inget med min städning att göra - det var bara slumpen som gjorde att det hände samtidigt!!! Skönt är det iallafall...=)

Veckan som varit har det varit en del tentaskrivande. Kluriga frågor det här...men hoppas att jag löser det iallafall! Har fixat här hemma en del o det känns som jag börjar komma ikapp. Har städat vårt trapphus ganska ordentligt....knäskurade hela trappen o håller nu på att sätta fast sånna här mattor som ska sitta på varje trappsteg. Känns mera hemtrevligt att gå då o inte så kallt om fötterna.

I fredags gjordes en resa till Ullared med våra ex. Å ja - alldeles för mycket blev handlat!! Fast inget som var onödigt o inget jag ångrar...men det blir alltid så dyrt att åka dit!! Fast å andra sidan är det ganska skönt att få med sig så mycket hem för den summa det ändå blir. Här hemma skulle det vara alldeles för dyrt att handla alla dessa grejer. Skulle absolut kunna åka dit oftare än vad det blir. Nu var vi ju där i somras sist på semestern, men antar att det inte blir förrän nästa höst som vi åker igen.

Nu är det kvällssysslor som gäller o snart sänggående, men är alldeles förundrad över att så många har läst här när inget har blivit skrivet...fast det är kanske min trogna krets vad vet jag.
Ha det tills nästa gång vi ses!!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0