Bad

Så var årets första bad gjord!! Fast inte för min del utan för ungar o hundar =) Stackars Ira har nog aldrig varit vid vattnet förut så hon var väldigt fundersam, men Ronja hoppade i själv efter en stund. Men det kanske var lite svårt för henne oxå att förstå då hon de andra åren följt Dollar som älskade vatten o nu skulle hon komma i vattnet av sig själv...Men nu är de badade o luktar ljuvligt...ÄCKLIGT!!!

Haft en trevlig eftermiddag med alla barn o de flesta respektive, sen har jag jobbat ett pass oxå. Nu är det morrondagen som gäller med jobb, sen är det lite semester =)

Tiden

Känner mig som en skiva som hakat upp sig, men vart sjutton tar tiden vägen?!?! Den bara springer i väg o jag hinner knappt med...

Det har varit en väldigt trevlig helg, välbehövligt med familjetid o mys. Vi har till o med hunnit vara sociala....Igår fyllde maken år =) Han fick en dag utifrån egna önskningar, vilket gjorde att vi började dagen med att vara på crossbanan. Där gick två av tre crossar sönder....så nu äre mer lagande som gäller. Sen på eftermiddan bidde det lite ändringar då maken fick ont i nacken av crossåkandet, men vi umgicks med ett par bekanta som vi inte träffat på många år, sååå trevligt!! Å underbart när hundarna, våra o deras kunde springa runt o leka o busa ute i det gröna.

Så helgen har bara sprungit iväg o vi har haft fullt upp hela tiden. Trots att dagen började före 8 igårmorse så blev det inte lugnt förrän efter 10 på kvällen....Nu väntar vi på barnen som ska infinna sig för att gratta R, sen jobbar jag ikväll...hmm undras vem jag ska jobba med??

Midsommar

Ja vi har en bättre midsommar än förra året för vi är inte på sjukhus...men för övrigt bidde det en annorlunda midsommar. Vi har bara varit hemma o till kvällsmat bidde det ingen festmåltid inte....Hmmm, dålig stil!! Men missförstånd mellan mig o maken innebar att han utgick från att jag jobbade till 21 ikväll o jag trodde inte han ville göra nåe när han inge sa...undras hur det kommer sig att man inte pratar med varandra??? Så nu har vi iallafall haft en oootroligt lugn kväll....

Jobbade på dagen o vi passade på att äta sill o färsk potatis till lunch...jordgubbarna glömde vi i kylskåpet - demensvarning!! Dagen bjöd på en del skratt, inte mitt fel utan skyller på min gamla handledare.

A tycker mest det är en skitkväll då han sitter här hemma med oss. Ja det måste vara pest att tillbringa kvällen hemma med föräldrar när det är midsommarafton o man är 15 år....jaja han får hitta på nåe roligt imorron istället.

Ledighet

Måste ju börja med att gratta en av familjens söner som klarade sitt körkort i dag. Det har tagit sin tid o bitvis har det inte kämpats så bra som det krävts, men han har nått sitt mål o det är huvudsaken...inte utan orsak jag gav honom en snigel i studentpresent, hihi <3 Nu är det iallafall klart å vi säger GRATTIS!!

Är underbart när man är ledig ihop med maken o vädret är härligt <3 Vi har haft en lugn morron o sen gått en ordentlig morronsväng med vovvarna. Kände att det var skönt att rensa hjärnan efter gårdagens arbete...

Ska mest greja på dan, tror det kommer vara fullt upp de närmaste timmarna o sen avslutar vi dagen med grillning med la familia...hmmm undras vad vi ska kalla oss när det skiftar så i efternamn på oss, haha =) Men mor, systrar, svåger o systerdotter kommer hit...å A han får snällt hålla sig hemma o umgås med oss (en stund iallafall).

Solen lyser o det var ganska varmt redan vid 10-halv 11 tiden så eftermiddan kommer bli glödhet...en dag vid stranden vore fint, men det får bli en annan dag. Jobbar imorron men kanske bra väder i helgen så det kan bli nåe badande...

Nu kommer strax maken o jagar mig för att han tycker det är slöseri med tid att sitta vid datorn då det är ledigt o solen skiner....HA EN UNDERBAR DAG ALLIHOPA, DET SKA JAG =)

Att ta sig i kragen

Hmmm, var energisk i morse o var på bilprovningen för ombesiktning klockan 7 å när jag kom hem fixade jag blommorna ute med vattning o rensning...Sen åt jag o A frukost innan han begav sig till tjejen, men sen...ja sen bidde jag sittandes med att läsa mina mail, läsa lite bloggar, skriva in en del räkningar o så bidde det inget mera vettigt uträttat. Men det är bara att ta sig i kragen o fixa lite innan det är dax för jobb ikväll...å efter jobbet har jag lovat veckohandla - undras hur jag tänkte när jag sa en sån sak????

Men nu är det lite städning som gäller, fast jag önskar jag var en Ronja eller en Ira idag för de sussar så gott mest hela tiden. Tänk att få lata sig så som de gör...fast då skulle jag nog bli bra rastlös... Har inte varit på agilitybanan ännu den här veckan - skäms på mig!! Hade jag tänkt lite längre så hade jag ju kunnat åka dit efter besiktningen, menmen när man inte tänker längre än näsan räcker, ja då får hundarna inte jobba =( Fast å andra sidan är ju R ledig imorron så vi kan ju åka till klubben en sväng...trots hans motstånd så har han lovat hjälpa till med träningen. Han kan ju försöka muta en envis Ira genom däcket, haha =)

Ne vet ni vad - nu har jag suttit här i 1½timme så nu är det dax att sätta fart...
Ha en underbar dag i solen!!!

Elda

Har varit fullt upp mest hela dan, men kan inte säga att nåe konkret blitt uträttat...förutom att vi börjat fylla upp carporten med fyllning, så kan vi använda den sen (kanske) =)

Skulle grilla, men ja vad säger man...en ny grill behöver inhandlas. Den är svårflörtad våran grill =( Medan R skulle grilla skulle jag fixa salladen o medan jag håller på kommer syster på besök o medan vi pratar håller jag på att slå ut salladssskålen, men bidde glad att jag fångade den i luften. Vi går iväg o pratar i rummet bredvid köket o medan vi står det i godan ro kommer R in o vrålar "va f*n håller ni på med??"....två förvånade tjejer går ut i ett rökfyllt kök, där plattan står på 6:an o vovvarnas matskålar i plast står där på. Hmm, i efterhand hade det nog varit bättre om jag slagit ut salladen...För nu är vovvarnas skålar smälta o spisen full i plast. Men som R sa så är det lättare att köpa ny spis o skålar än nytt hus. Å vikken rök det var...alldeles tjockt o sved i ögon o luftvägar =( Det konstiga var att det inte märktes ett dugg där vi stod - i rummet precis bredvid. Jag förstår de som inte upptäcker bränder i tid...för det hade inte vi gjort om inte R kommit in. Så nu är vi en erfarenhet rikare, även om jag kunnat klara mig utan just denna...

Nu är det snart dax att krypa till sängs för att orka ännu en dag =)

Promenad

Nyss hemkommen efter att gått en promenad med lillasyster å lilla L. Varmt, varmt, varmt...tror jag skulle få värmeslag, men undras hur lillasyster tänkte som slet med vagnen (men hon ville inte ha hjälp trots att jag erbjöd)....Lilla L somnade efter ett tag, vovvarna krånglade....men sällskapet för övrigt var trevligt =) Nu ska vi fixa lite, sen kommer pappsen "förbi". Har inte sett honom sen påsk ungefär.......

Men först vatten, STORT behov av vatten nu känner jag. Hur kunde jag vara så korkad så jag inte tänkte på att ta med vattenflaska på promenaden?!

Glömde

Hur kunde jag glömma?!?! I helgen fyllde ju goaste L ett år, men då jag jobbade kunde jag inte vara med på kalaset. Dock ligger presenterna här hemma...Samma dag hade jag å R varit ihop i 12 år, vart tog tiden vägen?? Å samma dag förra året var en mitt livs värsta - A hamnade på sjukhus med halvsides förlamning....

Så det är ett händelserikt datum, den 19 juni =) Att jag ens kunde glömma det.....

Vikka dagar det varit

Sen jag gick på arbetspasset i fredags har det mest gått på högvarv. Även om det varit lugnt på jobbet så är det lite att fixa med o man är där..det går inte att göra vad som helst då. När jag kommit hem om kvällarna har jag bara varvat ner en stund, sen har det varit sängen som gällt så fredag, lördag å söndag gick ganska fort....

Igår åkte vi till morfar, allihopa. Å jag menar verkligen allihopa...mamma o alla hennes barn å barnbarn. Å trots att jag hade med kameran för att få till ett kort på oss alla, så glömde jag det o tog bara fram videokameran o filmade lite....hmmm, en stor miss av mig  =( Men det var trevligt att återse morfar, har inte sett honom sen förra året. Å när jag är  där uppe i Dalarna så undrar jag hur det kommer sig att jag inte är där oftare för trots att det är sååå många år sen jag flyttade därifrån så känns det som hemma, mina trakter.

Solen lyser från en lika blå himmel som igår. Har inte varit ute än med vovvarna trots att jag varit vaken i två timmar...sovmorron önskar jag mig. A är hos mormor o även om han hade varit hemma så hade jag kunnat sova hur länge jag ville, men som vanligt när jag kan så går det inte. Får besök lite senare å har tusen saker att fixa under dagen nu när inget uträttats på alla dessa dagar...Vill hinna ut i solen en stund oxå, vore skönt!!

Men nu har vovvarna ätit o väntar på mig =)

Ger sig??

Bara att konstatera att assistenten håller på att ge sig =( Vill inte, vill inte, vill inte....Den har varit med ett tag, varit bra o tjänat sitt syfte, men just nu vill jag inte att den ska gå sönder. Eller det gör den ju inte, men den låter konstigt. Är lite av en ekonomisk fråga att inhandla en ny, blää!!

Får se hur brödet blir i slutänden för nu har det mest bara krånglat, men en deg har jag iallafall fått till =) Men jag minns tiden då jag ingen assistent hade...å det är ju inte så där jättelänge sen...

Undras när min tonåring ska vakna?? Han är inte den snabbaste att gå upp o jag tror han varit uppe länge inatt...Men det är svårt att styra ungdomen, även om det finns en del tillfällen då jag motar upp honom - å då står man högt i kurs, or not, haha =)

Solen började visa sig förut så jag trodde det skulle bli fint, men icke då! För min del kvittar det då jag lär hållas här inne under eftermiddan o sen är det jobb...

Regn å grått

Inge roligt väder, riktig kontrast till gårdagens väder =( Men en innedag är inga fel...Ska baka bröd, även om bullar är godast o mest uppskattat. Det är hård åtgång på brödet nu när det är lov....

Efter en dag med pysslande här hemma igår, grillade jag o maken o efter det åkte vi till brukshundsklubben. Min avsikt var inte att träna så mycke agility, utan bara att få till lite social träning för tjejerna. Ira tyckte det var väldigt jobbigt att ge sig på hinder när det var andra som tjoade o hundar som sprang omkring, men skam den som ger sig så kunde hon slappna av efter ett tag. Däremot skulle jag o R träna henne på däcket o jag sa att han skulle göra som de gjort på kursen...men av I:s reaktion (som då varit hans instruktör) så var det nog inte som han visade mig - fast han fick ju henne igenom däcket =)

Helgen består av jobb å jobb. Kommer inte hinna eller orka nåe annat. Usch för dessa pass, men är glad att jag bara har tre helger på hela sommaren för under våren är det blitt nästan nåe varenda helg =( Undras hur R tänkt lösa morrondan då han ska bort hela dan...men det kommer han väl på sent ikväll att det är hundar som behöver kissas osv, brukar vara så =)

Dammsugaren står redo, liksom assistenten så det är bara att sätta fart, sen äre jobb vid 4.

Vad gör man =)

Att hundarna sitter å väntar på att få komma in, ja det är helt normalt. Men vad sjutton gör man när den tredje kryper ut, sätter sig bredvid hundarna o vägrar komma in förrän hundarna gått in????

Att hundarna sitter å väntar på att få komma in, ja det är helt  normalt. Men vad sjutton gör man när den tredje kryper ut, sätter sig  bredvid hundarna o vägrar komma in förrän hundarna gått????

När vovvarna gått in, ja då tyckte den tvåbenta att det var helt ok att följa med in, charmtrollet!!

Ny dag

Solen lyser å det ser ut att bli ett underbart väder idag. Får se vad jag hinner o orkar med att uträtta här hemma. Har ju kommit in i en period av trötthet, usch vad jag avskyr det!! Nu när det är sommar o varmt ska man ju vara pigg o alert =)

Hundarna får frukost nu o sen bär det iväg på morronsvängen, eller ja morron kan ju diskuteras... Är ledig idag o det känns skönt. A ska till tjejen lite senare så jag blir själv hemma, men det är ju så med tonåringar =)

Ska se om jag kan masa mig iväg på lite agilityträning ikväll, eler åtminstone social träning för mina fegråttor till tjejer =) De andra ska ju träna så det vore roligt att hänga på, så jag kan bjuda på min okunskap å ge de andra ett gott skratt kanske, haha =)

En oskriven dag, med egentligen inget planerat...men den kommer ta slut å nåe kommer säkert ha uträttats på vägen (hoppas jag iallafall)....
HA EN BRA DAG!!!

Vart tar tiden vägen??

Ja det kan man verkligen undra!! För nu är det redan mitten på juni, snart midsommar...å nu vänder det å går mot höst. Bara så där, undras vad jag gjorde under tiden?!

Har ganska fint väder idag o jag tänkte sätta mig en stund i solen, tills lillfisen vaknar =) Jag åt lunch ihop med A...fast han åt frukost =) Ja det där med sommarlov innebär lååånga sovmornar...Men han ska allt få arbeta lite här hemma oxå, kan ju inte bara lata sig...

Hade jag varit lite alert o uppmärksam igår så hade jag åkt o tränat agility en stund på förmiddan idag. Inte lätt för stackars I att jaga mig med träningstider =) Hoppas dock att hon inte ger upp... Nu var jag inte uppmärksam o när jag fick vetskap om det så hade lilla L o jag precis tagit en förmiddagslur =) Jag var helt stendöd imorse å ångrade mig bittert att jag lovat barnvakt, men efter en huvudvärkstablett, lite frukost o en stunds ytterligare sömn så känns det helt ok.

A städar rummet, men är mest sugen på att bege sig till en kompis o BADA!! Så jag får se om rummet blir färdigt eller om han sticker innan....Jobbar ikväll, fredagkväll samt helgen så inte blir det så mycke mys o umgänge, men vi har ju haft två helt lediga dagar jag å maken så jag ska inte gnälla. Å nästa vecka fick vi ju faktiskt torsdan å helgen ihop =) Men det här med ledighet betyder ju sällan att vara just ledig utan mest att fixa med en hel del annat...
Nu är det iallafall solen som står på tur...

Redan tisdag

Vart tog måndan vägen?!?! Vi grejade här hemma hela dan igår å avslutade med att åka till bekanta...eller egentligen avslutades dagen på pizzan så vi fick lite mat i magen =) A fick med sig nåe bra att ha därifrån vi var så han var nog nöjd. R hjälpte till att skruva o hade jag inte tjatat lite fint så hade han blitt kvar där lääänge, hmm ja det är min man det där "ska bara..."

Dagen bjuder på liknande väder som igår, men imorse var det en helt klarblå himmel o inte ett moln så långt ögat nådde. Vi har varit en vända till återvinningsstationen så nu ser gården ytterligare lite bättre ut, men minst ett lass till behöver samlas ihop innan man kan tala om att det börjar bli städat. R sitter på carportstaket o snickrar o jag ska ta o grundmåla grinden...som vi haft en hel eeevighet men inte kommit överens om hur vi ska ha den. Men nu så...snart är hela gården inhängnad o man kan slappna av att ha hundarna själva ute. Fast snart i det här huset...ja det kan betyda framåt hösten eller så....haha =)

Lite lagom sociala har vi hållt oss o imorse kände jag av träningsvärk efter gårdagen då jag släpade vagn med barn o last uppför största backen i byn o sen en bit på elljusspåret. Trodde jag skulle få astmaanfall o dö =D Men nyttig träning, tänk att gå den vändan minst en gång om dan...

Ne målning är väl bäst att sätta fart med innan R efterlyser mig...

Att hinna

Vart tar tiden vägen?!?! Jag har alltid fullt upp, det är svårt att hinna med men ändå känns det oftast som man inge vettigt gjort...pust, pust, pust!!

Fast efter mycke krångel är vi nu hemma istället. Det bidde inge Helsingfors =( Silja Line hade gjort fel, å de erkände å erbjöd en resa till Tallin som kompensation...men det hjälper ju inte oss som skulle till Helsingfors å ingen annanstans. Men nu har maken semester så vi kan hålla på att greja här hemma istället. Inte på långa vägar så trevligt som en resa hade varit, men vi får göra ett nytt försök om några veckor när vi har lite ledighet....

För övrigt har vi avklarat en student. En fin å glad kille som klarat skolan - bra gjort!! Nu är det bara A kvar, känns konstigt att barna börjar bli stora för själv känner jag mig inte äldre än 25, hmm hur gick det till?!?! Menmen A slutar 9:an nästa år. Lite besviken bidde han över sina betyg å jag förstår honom. Om vi är på samtal i skolan o allt ser bra ut förutom 2 saker som han kompletterar så utgår man från att allt är bra...MEN det ska man inte tro!! Han fick IG på tre helt andra ämnen, utan förvarning. Vet sen tidigare att så får det inte gå till utan läraren har skyldighet att meddela att IG-varning finns. Nu är det som det är å jag ska ifrågasätta, inte för att det hjälper i slutänden men jag sitter minsann inte på min röv å bara accepterar. Han har slitit hårt för sina betyg å hur ska man kuna peppa när det blir så här??

Nu ska jag ta å fixa lite, sen är det shopping på plåt som gäller. R har sålt lite så givetvis ska han få köpa nåe han vill....särskilt när det gäller carporten så den blir färdig =)

Ha ne bra dag i solen =)

Tänk om

"Härmed säger jag upp mig som vuxen. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring.

Jag vill gå på McDonalds och tro att det är en trestjärnig Michelin-restaurant.

Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem.

Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag.

Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna.

Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad.

Jag vill tillbaka till den tid då livet var enkelt. När allt jag kunde något om var färger, multiplikationstabellen och barnsånger. Och ingenting bekymrade mig, för allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om. Allt jag kunde var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för.

Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla.

Jag vill tro att allt är möjligt.

Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen.

Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag ska bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter.

Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa räkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om.

Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar, och jag vill göra änglar i snön igen. Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen!"


Ja ibland vore det inga fel....

Fullt upp

Var en liten stund hos lilla L å sen kom mamma o löste av så jag kunde åka till AF...Hmmm, ja hur det gick där är ju en tolkningsfråga =) Var ju inte jag som skämde ut mig utan min handläggare, så allt började ju oootroligt bra!! Fast stämningen var bra o han var trevlig. Fanns inte så mycke han kunde göra då jag börjar schema nästa vecka o sen månadslön...så egentligen gick det ut på att vi skulle träffas i september. Men nu är det avklarat o jag behöver inte ha med dem nåe mer att göra under sommaren =D

Hann med en stund på agilitybanan oxå =) Fast efter en trevlig promenad i skogen med Inger (där två virrhönor höll på att hamna vilse) så var hon tvungen att åka å jag fick träna själv...så äre när man kommer sent!! Menmen, kan ju hoppas på att jag kan komma iväg imorronkväll då de skulle träna.... Ronja o jag tragglade slalom, inte det bästa men hon jobbar tappert. De andra hindrena funkade ganska ok, men visst - jag har lååång väg innan vi är särskilt bra, men vi har oftast roligt på banan o vovvarna får springa o använda hjärnan (till att reda ut vad det är matte egentligen vill på banan)....

Ikväll skulle R hjälpa till o lufta bromsar på sonens bil...å jag skulle ta en promenad med, hmmm ja vet inte om makens ex eller exets fru låter bäst...Men jag hoppas på uppehåll så vi kommer iväg, har ju slarvat med elljusspåret denna vecka o inte gått en endaste gång...

Plantering

Har inskaffat några fler krukor så nu blir det till att fixa med blommorna. Lika så bra att få det gjort =) Känns som om dagen redan är slut då det inte är länge kvar tills det är dax att åka till jobbet...Men jag har ju ytterligare en ledig helg att se fram emot - å en Helsingforskryssning med familjen =D

Men då

Fått ett brev från Arbetsförmedlingen, vet inte vad jag ska säga...ord å inga visor!! Hade jag möjlighet så hade jag valt allt inte ha nåe med dem att göra....har varit skönt under våren att varit inskriven på kurs o sluppit AF. Men regler är regler å för att få chans till ersättning var jag tvungen att återgå till AF....åhh vad jag önskar mig ett jobb som jag klarar mig på!!! Nu SKA jag infinna mig hos AF en tid de bestämt, annars blir jag avskriven o måste börja om hela proceduren =( Inte frågan om det passar med jobb etc....

För övrigt ska jag greja på förmiddan för ikväll äre jobb igen...eller igen är ju fel för jag jobbade inte nånting förra veckan o detta är det enda jag gör den här veckan. Från nästa vecka har jag ett schema att gå på så då vet jag lite mer, men då det är lite tid de första veckorna så blir det säkert fler oplanerade tillfällen till jobb. För- o nackdelen med att vara timanställd...

Maken kom hem igår å sa " Eftersom jag älskar dig...." å så öppnade han bakluckan på bilen o gav mig två lådor med (ute)blommor. Så nu är det bara att fortsätta plantera, jag som var glad att jag precis fått ordning på alla blommorna. Å så är ju nästan allt jag har i krukform fullt snart...men han älskade mig inte så mycke så han ville köpa fler krukor, haha =) Men får lösa det de närmaste dagarna för annars dör blommorna....

Solen skiner å det ser ut att bli kanonväder idag, lite solande kanske hinns med på eftermiddan....

Påhittig

Ja kan inte kalla lilla L för nåe annat =) Hon kom inte upp i soffan med egen kraft så hon använder Ira som pall...å den knasiga vovven ligger kvar =D Så nu har L lärt sig klättra upp i soffan, dock med Iras hjälp...För övrigt har det flytit på bra under dagen, men moster måste vara tråkig för nästan hela förmiddan sov hon o gosade...inge bus här inte, det kom inte förrän senare. Men nu sover hon igen, inte lätt att leka med vovvarna här. Tyckte det var synd att L o Ronja hölls bakom bordet för det gick inte att filma, men de hade dragkamp om den bästa leksaken vi har - Ronjas korv...

Nu ska jag slappa lite tills det är dax för lil-fisen att vakna.....

Slutet

Nu är veckan å helgen slut....Vädret har varit underbart å likaså stämningen i familjen =) Vissa dar är bra andra dåliga, vissa dagar är orkeslösa medan andra är underbara....sånt är livet!! Den här helgen har varit ett underbart tillfälle att fylla på batterierna för kommande sommar som för min del består mest av jobb.

Just nu är maken o hans son till farmor å de övningskör - raggarbil ;) Trodde sonen skulle spricka när han var här o visade upp sig, men visst är första turen i en egen raggarbil nåe särskilt..å ännu bättre kommer det vara när han får köra för egen maskin =D

De har varit flitiga o snickrat tak o städat gården. R o jag kompromissade, vilket innebar att det städades o las på kärran, men R tar med sig det till jobbet imorron o inte idag som bestämt. Det är iallafall borta från marken o jag slipper vara rädd om vovvarnas tassar...

Städar lite, men det är sååå tråkigt!! Väntar på att maken ska komma hem för då ska vi ta kväller har vi sagt. Just idag är livet underbart, tänk om man kunde stanna tiden å livet vid just det här.....fast då får jag ju inte träffa mosters lilla fis imorron =)

Fint väder

Antar att det är det fina vädret som märks i statistiken, för så här lågt antal besökare vet jag inte när jag hade sist...men det är ju klart - varför sitta vid datorn när det är strålande sol o helg?!

Hade full fart igår å kvällen var inte lugnare =) Nästan alla barn, samt en pojkvän, var hemma å åt å kollade på speedway. Stackars Ira hade fullt upp att klura på hur det var ställt då det vanliga kvällslugna var som bortblåst, haha!! Prat, både högt å mycke, bus o stoj bjöd kvällen på å så brukar det inte vara de vanliga kvällarna. Men trevligt var det å vi insåg att det var längesen vi hade fyra ungdomar i huset samtidigt en hel kväll...

Nu har vi en ungdom klättrandes på carportstaket å en annan som har ett gäng kompisar här å väntar på tjejen. Antar dagen kommer innehålla minst lika mycke som gårdagen, fast idag skulle jag behövas hållas inne med städning osv.... Med tanke på att lilla L ska vara här heeela dan imorron så är det ingen idé att jag tror jag ska hinna nåe särskilt, utan det jag hinner, ja det hinner jag!! Resten av veckan ska hon oxå vara här, men inte lika långa pass.

Det tråkiga är att R prioriterat om. Eller ja på sitt vis har han gjort bra, men sen...ja nu tror jag inte det blir som tänkt iallafall. Han ville köra cross idag, men jag ansåg att vi behövde en arbetsdag hemma (en till förutom gårdagen), för som det känns nu så är de kommande två helgerna fullbokade å då lär vi inte hinna nåe här hemma. Fick R att inse att det var en vettig lösning o han skulle snickra lite på carporten å sen skulle vi städa gården o fylla kärran med sånt som ska till återvinningen. Nu har han helt plötsligt släppt städningen å ska snickra o åka till sin mamma. Å jo visst behöver svärmor besök, men gården ska städas oxå!! Så vi får se om vi löser det smärtfritt, eller om det skapar bråk... Vi har hela gården full i bråte som behöver rensas bort å visst kommer det fyllas på ända tills vi är klara med carporten, men allt kommer ändå inte att rymmas på en kärra så då kan vi lika gärna få bort lite redan nu. Sen är det farligt med alla spikar i brädorna med tanke på hundarna som springer runt. Ja se karlar!!

Ne själv ska jag ta tag i nåe, har ännu inte bestämt nåe särskilt...men hänga tvätt iallafall...

Vikken dag

Började dagen tidigt, å jag menar tidigt =( Vaknade strax efter 6, helt värdelöst ju!!! Men kunde som tur var somna om efter ett tag....maken däremot han var vaken från 5-tiden tills han tröttnade på mig strax efter 9. Tyckte det var en vettigare tid att vakna på =) Gick elljusspåret som morronpromenad, skönt!!

Sen har hela dagen tillbringats utomhus, vädret är ju kanon =D Jag har fått färdigt altanen o alla blommor....fixat med lite allt möjligt. R har snickrat å A har hjälpt honom mellan varven men mestadels trimmat hela vår gård. Vi har ju inte klippt gräset en enda gång, så det där med gräsklippare - ne det skippade vi för en lie hade varit lagom =) Nu ska jag vänta några dar sen ska jag köra med gräsklipparen....Men vad skönt det har varit att få haft en dag ute, mysig väder o en otroligt bra stämning på hela familjen. A har verkligen slitit, men han är på kanonhumör - det är min kille det!!

Dax för duschen å sen ska dotra med pojkvän komma o vi ska grilla lite, sen vet jag att R inte kommer vika från kvällens GPspeedway, hans passion!! Helt enkelt en underbar dag som får en att ladda batterierna för kommande dagar...

Ha en underbar kväll allihopa!!!

Insåg...

..att det var en evighet sen jag la ut några bilder. Inte för att jag är flitig med att lägga ut bilder, men mellan varven iallafall...Får se om jag kan ta mig i kragen under helgen.

Nu mår jag iallafall lite bättre, tabletter är en bra uppfinning =)

Helg

Vaknar med huvudvärk, så jag tror inte dagen kan bli sämre iallafall...bara att hoppas att det släpper!! Har tagit tablett och går o lägger mig en vända igen, vilket jag egentligen inte anser att jag har tid med. Dagen ser lika fullbokad ut som alla de andra dagarna har gjort.

Ronja o Ira är helt utslagna här hemma. De la sig till o med o sov på crossbanan igår =) Skönt att se att de åtminstone inte är rädda o nervösa där för allt gasande o oljud. De fick leka med Alvar en stund o springa på ett område där ingen parkerat. Sen hittade vi en "liten" hund....han var snart ett år o såååå sugen på att leka med de andra =) Ronja gick fram o hälsade lite, men Ira har svårt för andra hundar, så henne mutade jag fram för att hälsa....för nåe gott kan hon göra nästan vad som helst...

Sovit som en stock inatt - med helt öppet fönster. Det brukar vara lagom att ha så mitt på sommaren, men det har ju varit så varmt nu ett tag...Ne om jag ska återvända till sängen så jag orkar hålla tempot sen o avsluta dagen med lite helgkänsla. Vi har inga bestämda planer för helgen, även om vi har en hel del som  kanske/ska uträttas o fixas med....

Ha en härlig dag i solen!!!

Full fart

Har varit igång hela dan...känner mig tröttare än tröttast o vovvarna är inte piggare de. Tillbringade närmare tre timmar på agilitybanan....träning o  lite prat, trevligt! Synd bara att jag är otroligt okunnig så jag inte kan koma på någon bra bana själv =( Ronja hann bli påhoppad ev en annan vovve o nu så är ju de svarta hundarna lite läskiga...men matte kommer inte acceptera det så vi får "träna" lite så hon får känna på att de inte är farliga...våran lilla hare =)

Efter att tränat kondisen lite - eller blitt påmind om den dåliga kondisen igen - så åkte jag hem, bytte om lite snabbt å åt ännu snabbare...för att bege mig till syster o barnvaktandet. Jösses att utvecklingen gått snabbt där! För mindre än två veckor sen så var jag där o då var L på benen i en lite vinglig variant...men nu så hade hon tendensen att springa, ujujuj säger jag bara!! Tänk vad fort det går =) Ronja o Ira har fått jobba med sina små hjärnor när L har krypit runt o "klappat" (med varierande hårdhet) å kisseungarna har fräst, haha...

Veckan är snart slut o jag har inte hunnit det jag tänkt, fast vad var det jag hade tänkt då?!?! Visste ju att det var massa måsten som skulle göras, som inte innefattade hus o hem...så jag måste ju gjort det jag tänkt...eller?? Har fortfarande fredag, lördag å söndan ledig så då kanske det kan bli lite hemmafixande....fast jag har ju fixat altanen o blommor därtill så lite här hemma har det blitt.

Tänkte faktiskt lägga mig en stund då jag har huvudvärk på G. Gissar att det är för att jag druckit lite....Behöver ladda inför kvällen då jag ska umgås med familjen på crossbanan. När kvällen kommer, kommer jag sova gott!! Fick precis ett sms, så först ska jag boka resa till Helsingfors, lite familjetid är inte fel <3 Sen blir det vila, eller äre då A kommer hem o vi ska förbereda inför kvällen tro????

Hmmm..

Helt muck!! Har varit en dag med full fart...Började morronen med besiktningen, vilket gick bättre än vad jag kunde tro. Kärran fick blankt papper o bilen fick....inte anmärkning på handbromsen som väntat, utan två bromsslangar var sönder. Jaja känns helt ok!! Bilen är ju nyköpt så det hade ju kunnat vara vikke fel som helst på den...

Efter besiktningen åkte jag till arbetsförmedlingen. Lika bra att få det avklarat med inskrivningen =( Tog inte så lång tid som jag trott, men allt förarbete som jag gjort (som skulle göras innan) fanns inte. Så det var bara att sätta sig vid datorn där o skriva, det var det som tog mesta tiden. Nu är det iallafall klart!!

När jag åkte hem tog jag med mig A, hans tjej o några av hans kompisar då de hade haft friluftsdag, slutat för dagen o bara väntade på bussen. A tyckte att det var konstigt att jag inte hade åkt hem =) Nu under eftermiddan har jag tvättat altanen o utemöblerna. Usch o fy vikke jobb!! Skulle kunna tvätta altanen mer, men den skulle även behövas målas =( Vi har provat ge bort den till folk, men ingen verkar ha nappat...så den får väl stå där tills vi river den när dräneringen görs. Sen ska vi bygga en annan altan - å javisst skulle vi kunna ha den vi har kvar, men vi ska göra om så mycke så det är enklast (tror jag) att börja om från början o inte försöka bygga om. Jag ska ställa lite blommor på altanen oxå, bara jag orkar köpa lite jord o släpa hem....

Just nu känner jag mig som sagt ganska muck o hur jag ska orka med speedwayen ikväll förstår jag inte. Men facket bjuder så klart man går, vi brukar ju ändå gå några gånger på år =)

Besiktning

Usch för besiktningstid!! Är glad att det bara sker en gång om året på bilen å vartannat på kärran =( Nu har jag ingen aning om hur det kommer gå med bil å kärra...har bokat dem på samma tid =) Kärrans besiktningsperiod gick ut igår o bilens började idag så därför tog jag alltihopa nu. Annars hade jag nog väntat ett tag med bilen.... Vet att jag kommer få på bilens parkeringsbroms, för den förstod inte R hur han skulle spänna...för övrigt blir det intressant att se hur det går.

Solen skiner o det ser ut att bli lika fint idag som igår. Ska försöka nyttja det lite mer idag än igår...för då sartt jag mest i bilen =( En altan vill bli ren (som ännu inte fixats) å blommor vill planteras innan de dör...å R blir besviken.

Nu äre dax för frukost...sen bär det av på besiktningen. A har friluftsdag idag så han o en kompis ska åka med mig in...då fick de lite sovmorron iallafall =)

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0