Misat nåe??

Jag skrev ganska nyligen ett inlägg å då jag tidigare nämnt att jag inte ska skriva så mycke så blir jag ganska förvånad över antalet unika besökare...å sidvisningar. Jag har inget att berätta, eller har jag glömt nåe??

Att jag fastnade här idag är mest en slump, nyss hemkommen från jobbet å skulle läsa mina mail...å givetvis vad alla gör på fejjan, haha!!  Tycker inte jag har så där vidare värst mycke att delge...

Har sökt om kursen specialpedagogik. Slutförde den inte då jag gick på den...sååå trött efter allt krångel med uppsatsen så just den kursen bidde lidande. Hade egentligen inga planer på att läsa till hösten o därför sökte jag aldrig nåt...men med den kommande arbetsuppgiften kände jag att det kan vara en matnyttig kurs att ha slutfört :) De trodde inte det var några problem att hoppa med, men det visar sig...å inte blir jag besviken om det inte skulle bli nåe heller.

Värmen vi har nu är otrolig. Trots att det inte alltid lyser sol så är hettan här, å det kvava. Inte ens åskovädret som vi hade förra veckan rensade ur luften. Men snart är hösten här å då de spår en liknande vinter som den förra så är det lika bra att njuta av vädret, trots att man jobbar å inte kan åka till stranden :(

A sliter med sin moppe. Ett otroligt bra jobb gör han...vare sig moppen blir fin eller ej. Han jobbar på vareviga dag å jag kan tänka mig hur frustrerad han är av att egentligen vilja vara kvar å njuta av de sista lovdagarna. På måndag börjar han jobba i tre veckor å sen är sommarlovet slut. Då är det dax för gymnasiet...

Ne lite matlagning, pysslande o sen dax för sängen innan nytt arbete imorron!!

En stund själv

Blev en extradag hemma idag, det var inte meningen! Fast vi är på språng ändå...
De senaste nyheterna är händelserna i  Norge å jag skänker en tanke till alla drabbade, men måste säga att jag känner mitt ego då jag är glad över att mina nära (i Oslo) är oskadda!!

Trippen till Öland var skön, dock var vädret inte det bästa å dagarna gick på tok för fort men annars var det väldigt trevligt!! Vår sekt har minskat, från att varit runt 15 pers så var det bara ca 10 nu...hmmm det går åt fel håll, haha!! Vi fick njuta av stranden, grillning, en nonstop-strand full av folk (har aldrig varit med om maken), trevligt sällskap (även om B saknades) å mååånga skratt :)

På hemvägen stannade vi på Ullared så nu har jag bunkrat upp en hel del, men lite planering på det hela hade varit bra så jag hade fått med sånt jag behövde o inte som nu när jag mest fick chansa, men en till tripp kan jag alltid ha utrymme för :) Det är det där med tiden då...

Innan avfärd fyllde sonen år. Vi tog oss en vända med övningskörning den dan o det är ingen idé att skönmåla det hela utan det vinglade o for å jag är glad för det lugn jag ändå kan hålla i dessa situationer för en burk lugnande hade inte varit fel. Men som sagt, det var övningskörning o dessutom först gången i trafik. Vi var ute igår o körde o det var en sån skillnad så det här kommer gå galant!! Första tillfället var han nog alldeles för nervös, men igår tycker jag det gick bra...bättre än väntat för att vara andra körtillfället.

Hans födelsedag firades mest hela dan. R o jag gick upp halv fem o sjöng å serverade tårta :) Han är född 4.32 så det var oxå tidpunkten vi sjöng!! Inte alltför uppskattat, men R o jag fick oss ett gott skratt av A:s reaktion så dax på dygnet. Under dagen fick han besök av både morfar med respektive, mormor, (bonus?)storebror samt moster (gudmor) med hela sin svans av familj, haha!! Lite drama bjöd de på dessutom...

Hade en storstädning innan kalaset, mest för att slippa städa när vi kom hem...men nu när allt är uppackat är det bara att ta fram dammsugaren o hållas. Jag avskyr allt detta grus som både kommer från hundarna å vår Ölandsresa.

Just nu känns livet helt okej!! Ingen idé att säga att det är som en klarblå himmel, men en blå himmel med varierande moln som blåser förbi kan jag nog säga...man ska njuta av stunden så det är det jag gör nu. Hur morrondagen ser ut vet jag inte, men det är inte dagens bekymmer!! Nu är det dax att ta tag i städningen igen, för snart är det dax att ut å fara...

Ha en underbar helg!!!

Nytt jobb

Många som varit inne idag trots att jag inge skrivit....antar ni räknade med att det skulle komma en inlägg??

Hursom så är jag VÄLDIGT glad!! Jag har blitt med jobb, ja ett lääängre än nuvarande o ja inte tänker jag säga bättre för jag vet ju inte hur det är än. Kommer nog hålla mig kvar som vikarie på de ställen jag redan är på dessutom...just nu känner jag inte för att släppa nåe av det!! Det nya jobbet är 80% o jag får jobba fyllnadstid (om jag vill) så då tycker jag att tiden finns till de andra jobben =)

Jobbet jag fått sökte jag som ett bland många då AF kräver detta. Nog för att det lät intressant "resurspedagog", men det stod inte så mycke om exakta arbetsuppgifter...blev kallad på anställningsintervju som jag var på i måndags. Där satt jag mest med två rektorer, den ena trevlig å den andre...inte otrevlig, men stressad o visste inte så mycke om mig utan läste CV:t medan jag satt där. Fick höra att jag hade fel utbildning, de ville ha en pedagog å det är ju inte jag...eller ja i det här fallet menas pedagog som det oftast gör dvs lärare, förskollärare eller specialpedagog. Erfarenheten jag har från skola är nästan 20 år gammalt, så ja det fick jag oxå höra att jag ingen hade. Hela mötet tog inte lång stund o efteråt kände jag mig mest frustrerad då inte mycke blitt sagt. Men...ja jag fick jobbet å det är huvudsaken =)

Jag vet vad jag ska göra å det känns jättespännande, skolan var det längesen jag jobbade i o som utbildad socialpedagog har jag inte varit i kontakt med "snälla" barn än...för barn träffar jag å de är på sitt vis snälla men det finns en orsak att de sitter på behandlingshem. Kruxet ligger i att mitt andra schema sträcker sig till mitten av september så i en månads tid så kommer jag jobba MYCKE!! Måste ringa min nuvarande chef o förklara läget, tror de förstår, å därmed bli av med en hel del turer annars kommer jag knappt ha tid att sova...än mindre nåe annat!! Kommer med andra ord inte ta till mig några extraturer under den månaden =)

Annars är det skönt med semester. Denna glädjande nyheten om jobb gjorde ju bara den där braiga känslan ännu bättre!! Hela den här veckan har vi haft klockan ställd på 7 o gått upp då. Uj vad mycke vi hunnit. Nu är det bara torsdag o fredag kvar, sen på lördag lär det inte bli nåe uträttat här hemma o på söndag åker vi...sen ska jag relaxa!!!

Under min lediga tid har vi, förutom Power Meet med allt vad det innebär, grejat ute mest hela tiden. Kantstenen är färdigsatt runt ena sidan av häcken o carporten. Det som är kvar där är egentligen att fundera över staket, rabatt o stenläggning. Bakom carporten har vi fasat ut gräsmattan o sått gräs, men mer frön måste inhandlas. Fönster har målats, rensning av nedervåningen har påbörjats o idag blev det en ny toastol inhandlat till toan nere. Den gamla toan var sen 1800 kallt så det var nog mest en tidsfråga innan den la av för alltid o en trasig toa är värdelöst. Jag har till o med hunnit baka lite, men med tanke på A:s kommande födelsedag hade jag önskat haft mer tid till bakning.

Även om vi inte gjort så där massa, massa så tar det tid det vi gör så det hinns inte så mycke som man tror. Vi går upp tidigt o går o lägger oss sent, håller på mest hela tiden däremellan...menmen det känns skönt att få undan massa saker som aldrig blir gjort annars...

Nu ska jag fixa med det sista ute för idag, sen är det att göra inne oxå. Innan semestertrippen ska tvättstugan vara i bra skick så där lär det ta sin tid...det oxå...A har besök o R är iväg o fixar bilar, ja det rullar på mest hela tiden!!

SEMESTER!!

Känns skönt att bara tänka tanken på det, hade dock varit trevligt att haft längre än dessa två veckor som nu blir, menmen allt är bättre än inget. I två veckor ska jag njuta av min tid, som kommer att gå alldeles för fort...tyvärr!!

Ikväll är jag själv hemma, eller ja egentligen äre ju bara R som är borta...resten är hemma. Hur som så ska jag njuta av att inte behöva gå upp imorron, se vilket tv-program jag vill...sen sover jag dock inte så bra när jag är själv, men det blir ett senare bekymmer! Det är Västerås som hägrar. R är redan iväg o jag åker imorron...

När jag satte mig här hade jag tusen saker att berätta, men nu är allt som bortblåst...usch vad jag hatar när det blir så! Får med andra ord fundera å återkomma om en stund, vilket innebär att inlägget inte alls blir klart nu på en stund :(

Tänk vikket minne man har...

A gick kurs för att få ge sig ut på vägarna å köra. Handläggningstiden var fyra veckor å då han gick den 29 juni insåg jag att han inte skulle få ge sig ut på sin födelsedag 2½ vecka efter kurstillfället. Gissa min förvåning när alla papper damp ner i brevlådan i måndags...alltså fem dagar efter tillfället (inkusive helg). Så nu är det bara att invänta födelsedagen. R ansåg att jag fick bli först ut...undras om jag kan skaffa honom lite valium eller liknande för han är alltid lika hispig när det gäller övningskörning. Efter att kört med tre ungar tidigare borde han vara härdad, men inte då!!

Ira den surkarten löper, jag hoppas att Ronja börjar strax oxå. Sist började de samma dag så det är dax för dem bägge nu. Ira blir så tjurig så det var faktiskt bättre när de höll på samtidigt, gången innan det var Ronja utsatt för tjurigheten å det är inte roligt som vovve. Men lite framsteg iallafall då damen kan städa efter sig, inte roligt med dessa blodfläckar överallt!!

Var säkert nåe mer jag tänkt få med, men det skiter jag i just nu...
Ha det gott i värmen å ta hand om varann, stunden kommer aldrig åter!!!!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0