Allt klart!

Nu tror jag inte att jag kan förbereda mer inför studenten utan allt är klart! Till å med inbjudningarna försvann idag, aningens sent men alla vet ju redan datum så det spelar inte så stor roll :)
 
Energin är totalt i bott, vet inte vad det är! Men jag hittar den nog snart igen :) Har varit mycket småfixande med saker å ting samt en katt som envist ska sova i sängen å spinna så det påminner om en motorsåg! Tacka vet jag de andra två som bara kommer för att kela en stund å sen har sina givna platser - utanför sängen!! Å det är hussen i familjen som skämmer bort sin lilla prins, inte jag som då är officiell ägare till djuren :)
 
A ska byta efternamn, märkligt det där! Från ingenstans (i min värld) kom han en dag å frågade hur man gjorde. Jag vet att han inte varit bekväm med dubbelt efternamn men han har aldrig frågat om att slippa det ena eller andra under hela sin uppväxt. Väluppfostrad kanske haha...
 
Till helgen är det kennelträff! Hoppas få tillfälle att vara med så mycket som möjligt, så jag kan se vilken ouppfostrad vovve jag har :) Hon är sååå charmig i vissa lägen, jobbar bra å allt men oftast får hon enbart hjärnsläpp å hon frestar på tålamodet, tur jag tilldelats en stor dos då....eller nåt! Men slalom börjar sitta, bara hon kopplar att hon ska runt dem å inget annat, för hon är påhittig å jag funderar på att filma för att se alla hennes tokigheter, för skratt det bjuder hon till :)
 
Min man konstaterad härom dagen, vid radiolyssnande, att jag har en ålderskris. De pratade om olika saker man kunde göra när man hade ålderskris, varav en sak var att skaffa motorcykel. Detta var något jag nämnde för honom härom veckan att vi kanske skulle byta ut en bil mot varsin motorcykel, min tanke var att ta tillvara all den egentid vi kommer få....Att min ålder 40 skulle spela roll har i min värld en mindre betydelse, men åren spelar in för annars skulle vi ju inte ha en stor son :) Jaja han insåg dessutom att han alltid led av ålderskris haha... Jag har sagt åt honom i flera år att han gott kan få en ålderskris å byta tant, till en som är yngre å tjatar om barn - verkar vara ett bra sätt att få behålla honom <3
 
 

Studentdax

Japp då är det då dax för familjens yngsta att ta studenten. En trög start men nu kan vi bocka av mer o mer av sakerna som behöver förberedas.... Det allra viktigaste är iallafall inköpt - studentmössan :) Ne men det är många saker som ska fixas i förväg med kläder o mat o fika o gäster o en hel del annat smått o gott!
 
Har gått igenom detta en gång tidigare, för 7 år sen så helt ovan är jag inte - på gott o ont! Tyckte det löpte på lättare förra gången, dock inte sista dan som jag aldrig klarat utan två goda vänners hjälp!! Nu känns det som det är massor att göra nu, när det är drygt tre veckor kvar...menmen hur det än går med förberedelser så kommer dagen bli en toppendag för studenten själv :)
 
Glädjande nyheter i stressen är att Ronja är så mycket bättre, önskade dock bara att vi kunde trappa ner på medicinen som veterinären önskar! Menmen hellre full medicinering ingen smärta o kortare liv, än mindre medicinering mer smärta o längre liv!
 
Nu ska vi som omväxling åka o fixa med huset :) Vovvarna vill ut o springa o katterna börjar bli rastlösa... Själv skulle jag vilja sitta i soffan med en bra film på tvn, men då lär vi aldrig komma ut på landet om vi ska göra så...

Blogg, träning, livet....

Hade tänkt att åtminstone uppdatera en gång i veckan, men det går sådär :)
 
Idag har jag varit flitig! Var på klubben halv 8 å tränade i cirka två timmar med lyckliga hundar! Det är svårt med Ronja som så gärna vill köra agility när jag samtidigt ska ta hänsyn till hennes höfter. Idag var hopphindren på låg höjd vilket gjorde att hon egentligen bara sprang över dem...åh vad lycklig hon var! Det är ingen fart i henne på det sättet, speciellt inte om man jämför med Trassel...men Ronja-fort, för att inte tala om den lycka hon utstrålade :) Trassel ville helt plötsligt köra A-hindret, vilket jag inte provat särskilt många gånger...men nu gick det galant! Dock var det läskigt uppe på toppen å hon hade lite svårt om hon skulle vända eller fortsätta de första gångerna. Så när hon kört den så det såg bra ut så provade jag balansen. Detta är ett hinder som är svårt å hon brukar hoppa av, fast sist jag körde det så hade jag hjälp å vi fick lite leverpastej för att muta över o nu gick hon som hon aldrig gjort annat. Ja det finns hopp om henne med, bara matten tar sig i kragen med träningen :)
 
Med renoveringen går det framåt! Matta är inlagd i A:s bostad o igår började vi sätta upp köket. Lite målning vid dörr o fönster, sen är det golvlist, taklist å foder kvar...SEN hela toan som varit ett bekymmer om vad vi ska ha på väggarna. Där är med andra ord bara golvet lagt! Men om inte andra saker drar iväg kostnadsmässigt så har vi löst det problemet oxå :) Det är ju så otroligt dyrt att renovera o nu har vi förvisso haft en stor extrakostand till följd av att vi byggt A:s bostad, men å andra sidan så har han nu en plats att vara på tills han vill flytta o vi har sen ett fint gästrum till familj o vänner :) Min tidsplan spräckte jag dock då jag räknade med 6 månaders intensivt snickrande, som nu är uppe i 9 månader fast dock inte så intensivt som jag räknat med.
 
Jag å familjens dotter åkte o köpte mattan som skulle vara i A:s bostad. Ett projekt för sig o säkert många som idiotförklarade mig, men har de inget annat att göra så får de göra det. Trodde inte att en matta kunde vara så tung, men hem kom den ju iallafall :) Det är skönt att ha med sig nån som kan ta i istället för att få höra "det går inte", för det ska man ha klart för sig att vi fick använda precis alla muskler å hjärnan för att klura ut hur vi skulle reda ut det :) Hela bygget o renoveringen har vi fått många kommentarer, märkligt att folk kan engagera sig så i andra...jag tycker jag har fullt upp med mitt eget!
 
Jaja för att fortsätta med min flitiga dag så har jag hunnit hämta prover på olika lister/foder så vi kan bestämma vad vi ska ha, bakat bröd o städat! Snart är det dax att fortsätta sätta kök sen får vi nog kväller i det här huset oxå!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0