Ryggskott

Ja inte är det jag som fått det, men maken däremot - han ligger i sängen o förflyttar sig inte om han inte absolut måste. Tråkigt för nu har det varit bra så länge, ända sen december förra året. Inget att göra åt, men det är tråkigt!!

Full fart har det varit här en stund på eftermiddan då syrrans hund var här. Vi var till skogen - jag o alla tre hundarna! Ja det gick bra o de hoppade, skuttade o lekte, men syrrans hund blev halt sen o jag fick INTE titta. Gisses vad han morrade...inget att göra åt. Hoppas bara det inte är något allvarligt!

Har försökt vara aktiv idag, men har mest plockat..inget som kräver nån större koncentration. Det orkar jag inte med - känner att jag somnar gott sen. Skulle behövt fixa den rena tvätten, men det finns ju en morgondag =) Dammsög o torka golvet förut - innan vi gick till skogen....ogjort arbete för det var bara att göra om det när vovvarna torkat upp. Syntes inte ens att jag försökt städa!

Nu har vi bägge killarna hemma o tror de så kommer vara hela helgen. Kan vara skönt att hinna umgås lite, även om vi just nu befinner oss i tre olika rum (fyra personer).....men nångång är vi tillsammans =)

Jaha nu tjoar maken, snäll som man är så ilar jag kvickt... Nedå men ska hjälpa honom då han blivit serverad mat i sängen, han har lite svårt att komma ur den (sängen alltså) så jag o barnen hjälptes åt med maten o sen att serva honom i sängen.... Lite snäll får man vara - är inte avundsjuk på den smärtan han har - blir alldeles likblek när han väl kommer på fötter, å sen smärtar det till så benen viker sig på honom. Å hur gärna vi vill hjälpa honom så får vi INTE röra honom!!

Ha det tills vi ses igen!!

Snö!!

Ja när vi vaknade idag var det alldeles vitt ute. Maken (med snöjour) flög upp när telefonen ringde före nio o sa att det var dags att åka iväg o ploga.....men det var min syster som ville prata lite. Fick roligt åt makens reaktion iallafall..

Trött är jag - kunde inte sova inatt. Kunde inte varva ner efter den kaotiska dag som var igår o sen hade jag ont i min armbåge (som strålar ut i handen)....å inte hjälpte det med värktabletter =(. Dagen idag blir en latardag. Orkade inte följa med till morfar, i o försig så kunde jag sovit i bilen - men orkar inte vara social heller. Är glad att det inte var ikväll vi bjudit hem folk.

Bilen startar fortfarande inte...maken bytt batteri men tror ändå det är något med batteriet. Vi får vänta o se helt enkelt. På sätt o vis är det skönt att inte ha nån bil för det är nog glashalt ute o vi har sommardäck. Räcker med att en i familjen drabbats av halkan.

Soffan, en bra film o godis är det som gäller idag...fast har uträttat lite vettigt oxå - tex vinterstädat altanen o spacklat.
Ha det tills vi ses igen!!

Helt slut!!

Vilken dag!! Känslan av att ha en bil som inte startar o vara i behov av den...ja förmiddagen bestod av massor av stress. Min mamma sa mer än en gång "Andas", men med en hög stressfaktor av bilstrejkande o tentaskrivande var det svårt att göra det...Efter många turer var jag iallafall på universitetet o skrev min tenta!

Vilken tenta sen då...jo vissa frågor kändes okej - men andra... Ja jag är glad om jag får G på denna, vilket jag har svårt att tro. Efter allt stressande blev jag sittandes med tentan i nästan sex timmar - det hade jag aldrig trott. Bara att invänta resultatet som kommer om tre veckor.

Imorgon är det budgivning på huset som gäller, även om vi kommer att lägga lågt - vilket vi anser kanske blir svårt att få accepterat - men det beror ju på om det finns fler intressenter o vad de i såfall ger för bud. Intressant fortsättning =)

Just nu sitter vi o njuter av att vara barnlediga o lediga imorgon. Dock har maken jour så han kanske får åka iväg på nåt...vem vet! Det kommer ju faktiskt snö i luften nu (den första för året). Men vi utgår från den lediga stunden, känner att jag behöver bara ta det lugnt. Har jag hittat lite ork så åker jag till min morfar imorgon med min mamma..men får se hur det känns imorgonbitti.

Lugnt o skönt ska jag ha nu iallafall tillsammans med min make...
såååå mysigt efter en kaotisk o jobbig dag.
Tack mina änglar, lillasyster o mamma o min åkkompis som jag fick åka med hem!!
Ha det tills vi ses gen!!

Hmmm

Har inget annat att säga!! Ville ta sovmorgon - men det ville inte kroppen. Pigg före 8 imorse... Kallt o grått är det ute med en tjock dimma. Tenta har jag i eftermiddag å bilen startar inte!! Har två timmar på mig att få igång den - eller få en lånebil...

Denna bil har varit bra, men några gånger har den varit svårstartad när det är kallt. Batteriet har maken sagt... Sagt o gjort nytt batteri inhandlades. Igårkväll betedde sig bilen precis som den gjort tidigare varav jag får till svar av maken att det inte alls är batteriet...kanske bränslepumpen. Så nu har han sin lediga dag i morgon räddad - av bilskruvande!!

Fast jag har änglar i min familj. Under tiden jag skrivit här har jag talat med min syster, så jag får skjuts av henne in till stan o av mamma hem. Så det har löst sig iallafall....så skönt =)

Ne nu måste jag göra mig iordnig.
Ha det tills vi ses igen - å håll tummarna att det går bra på tentan!!

Pysseldag

Eller vad man nu ska kalla det... Inte pyssel med pyssel, utan jag menar att vi grejar här hemma. Sonen är hemma o vi har hållt på flera timmar på hans rum, slipat, spacklat o målat. Väntar på att spacklet ska torka så ska jag slipa lite sen, för det behövs säkert spackla mera. Lite målning på det så är rummet nästan färdigt.

Nu har vi varit sociala med varandra en stund, jag o sonen. Vi spelade "Den försvuna diamanten" o jag förlorade bägge omgångarna =(
Det var trevligt att göra nåt tillsammans, blir mesta att man gör olika saker annars. Som tillexempel så tog vi tog varsin hund o gick med, jag tog gammelvovven o gick en sväng i samhället medan sonen tog den lilla o lekte bakom bussgaraget i dungen.

Vädret är jätteskönt ute, skulle kunna tänka mig en långpromenad, men har inte den lusten o orken idag. Hoppas det är sånt här väder på fredag för då släpar jag med maken på en sväng, vi är bägge lediga då....ska bli så skönt! Fast på tal om fredag så kanske jag åker med min mamma upp till morfar, han har inte varit så pigg på sistone o det passar aldrig att komma iväg - men ska se om det kan bli av fredag. Annars skulle mamma dit om två veckor så får ta mig i kragen då om inte annat!

Pratade med min mamma i telefon på förmiddagen då hon samtidigt fick ett sms. Det var min syster i Norge som krockat/kört i diket (lite osäker på vad som hänt), men hur som helst blev bilen skrot, men hon klarade sig. Hon hade änglavakt på sin födelsedag - för det är det oxå idag. Måste vara höjden av otur att krocka på sin födelsedag! Jag är jätteglad att det gått som det gått iallafall. Kunde blivit väldigt olyckligt...även om hon nu är chockad - o säkert lite blåslagen.
Krya på dig lilla-lillasyster =)

Ha det tills vi ses igen!!

Det här med rubrik....

det är bara inte min grej. Att skriva här gör mig inget, men att komma på en rubrik....ja det är svårt!

Har fått hem min son, kompisens mamma tyckte de behövde två dagar utan lan - känns skönt! Det måste finnas annat att göra än sitta framför datorn nästan hela dyngnet, flera i rad dessutom. Vill att vi grejar i hans rum imorgon, så det blir nedflyttningsdags snart. Kanske till o med till helgen....

Ja o på tal om helgen.... är det bra väder så antar jag maken vill att jag ger mig ut på motorcykeln. Nu har jag förhalat det i flera veckor, men som han säger så kan det vara bra att veta om jag tycker om den eller om det ska göras något med den under vintern. För den servicen får jag iallafall....han gör iordningen den efter mina önskemål o jag får välja färg om jag vill ha den omlackad. Just nu har jag två motorcyklar att välja mellan, men kan bara provköra den ena då den andre redan är isärskruvad. Han har även köpt delar som jag inte fått välja själv, så helt fritt är det då inte =)

Nu drar det ihop sig för tentan o det känns i min mage. Hoppas bara jag inte blir alltför nervös, o att jag slipper huvudvärken den dagen....

Väntar på att maken ska komma hem, sen är det snart läggdags. Tycker inte det finns någon orsak att jag sitter uppe när han lägger sig, för trött är jag i vanliga fall o inte blir det bättre av att ha nåt skit i kroppen.... När man är frisk önskar man sig mycket, när man är sjuk vill man bara bli frisk =)
Ha det tills vi ses igen!!

Dagen bara försvinner

Har hunnit tala med banken, som återkommer under veckan om hur det ser ut för våran del att få lån... Så nu är det bara en väntan - fast vilket som så har vi vårt hus som vi trivs i så på så sätt är det ingen fara.

Grejat i tvättstugan en stund..å läst - som vanligt. Blir skönt efter torsdag för då lugnar det sig, fast å andra sidan är det dax att ta tag i nästa kurslitteratur då =(...... Bara läsande hela tiden!

Men tiden bara försvinner, o jag hinner inte med tycker jag. Både dagarna o veckorna bara springer iväg....nu är det snart dax för julförberedelser...första advent! Å jag som tycker att det nyss var sommar...jisses - snart är det ju år 2009

Att sitta vid datorn måste våran lilla hund uppleva som det värsta ställe att ha matte o husse på. Hon vill ha uppmärksamhet, o idag har hon knappt fått nån så jag får vara lite social med våra vovvar nu...lek o kel - tror det är det bästa som finns!

Ha det tills vi ses igen!!

Ny dag

En väldigt gråkulen dag o det ser jättekallt ut ute, vill inte gå upp idag.... Vaknade med täppt näsa o ett sprängande huvud - hade hoppats på att det skulle ge sig. Nu, liksom de andra dagarna, har det redan släppt i näsan, men huvudet...blir värktabletter idag oxå!

Tror maken tyckte jag var för lat igår, så det är väl bara att försöka vara mer aktiv under dag i dag då.... Imorgon ska jag försöka tänka på mig själv, för på torsdag måste jag vara pigg så jag får till tentan...inte roligt att få omtenta.

Det är bara läsning o renovering som är på tapeten idag, så det är väl bara att växla mellan dem alltefter vad orken säger.... Måste ta en sväng till tvättstugan, vika o stryka =(  
Får se vad som hinns med....

Banken ska jag tala med oxå, se vad de säger om ett banklän, även om både jag o maken är ganska säkra på att de säger nej. Men men, vi ska försöka....

Ha det tills vi ses igen!!

Veckohandling

Har VI gjort idag, just vi är stort för det är lätträknat hur många gånger maken varit med o handlat på alla år ihop. Brukar försöka åka iväg o handla ordentligt en gång i veckan, för springa o småhandla blir fasligt dyrt...för oss iallafall. Det blir så mycket småsaker handlat då, om man går ofta. Nu blev det inte så fasligt dyrt, men det växlar beroende på vad som behöver handlas.

Nu är den lilla orken jag hade slut, så det blir soffan ikväll, eller sängen. Maken har åkt bort en stund o jag väntar på at sonen ska komma hem o duscha o äta mat....för övrigt är det bara datorspelande som gäller. De är några killar som sitter så jag förstår att det är roligt, även om jag personligen inte skulle tycka det var så roligt.

Matlagning är det som står härnäst på tur. Allra helst skulle jag vilja ha färdigmat, men här finns bara pizzeria o den sortens mat är inte riktigt min favorit, även om vi ofta (enligt mitt tycke) äter därifrån.

Ha det tills vi ses igen!!

Vovvar

Ibland är de jobbiga, men mesta tiden älskar jag dem. Har haft en stunds ompyssling om dem, fast inte så som de själva önskar. De har blivit borstade, lite klippta o den lilla har fårr klorna klippta. Gammelvovven måste vi vara två på när klorna klipps, han blir helt galen. Vi har pratat om att låta nån annan göra det, men ändå blir det vi som gör det. För trots att de tycker om borstningen så blir iallafall den lilla ganska ofta arg på borsten, när det fastnar i en knut. Men vem skulle inte bli arg av att bli dragen i håret?!?! Brukar försöka att borsta dem två gånger i veckan, vet att det är ofta men å andra sidan blir det inte så noga varje gång o sen blir det mindre hår i hörnen. Ja för så är det!! Med pudel o collie så får man inte hår överallt, "bara" i hörnen....bara att det ser ut som dammråttor, så om jag inte dammsuger varje dag så ser det ut som det inte är dammsuget på över en vecka hos andra. Kommer nån hem till oss o jag inte har dammsugit, kan det kännas lagom förargligt med dammråttorna dansande överallt - men å andra sidan så handlar livet om mer än ett rent golv!! =)

Nu har de lagt sig till ro, så det är mitt jobb kvar...att dammsuga upp allt efter borstningen. Har ingen lust, men tyckte jag borde göra nåt vettigt idag o att pyssla om vovvarna på detta vis är inte så jobbigt för kroppen - bara väldigt tråkigt!!

Har hunnit läsa lite, men inte så mycket som jag borde. Har varit i kontakt med banken idag, men skulle återkomma imorgon - blir intressant o se om de beviljar ett lån... Ska hämta maken sen, så jag hoppas jag fått lite ork då för vi måste handla....det mesta är slut. Hoppas även att sonen kommer hem en stund, ringde o väckte honom för mindre än en timme sen, de hade spelat till halv sex i morse....hur f*n klarar man av att sitta framför datorn så länge??

Ne dammsuga var det...
Ha det tills vi ses igen!!

Ingen lust

Detta läsande knäcker mig....jag har en sån fruktansvärd huvudvärk idag så ingenting är roligt. Bara att veta att jag håller på md en engelsk bok nu gör att det tar emot att läsa, menmen...om tre dar gäller det!!

Solen skiner idag, varit ute lite med vovvarna, men kommer inte att gå nån långpromenad även om vädret bjuder in till det. Är själv hemma då maken jobbar o sonen har lanat inatt. Tänkte ringa o kolla om han ska hem nåt oxå....lite mat borde han vilja ha. Har sagt att han inte får sitta hela veckan, men han sitter givetvis så mycket han får =)

Behöver spackla o måla lite, men vet inte om jag vare sig vill det eller känner för det...har dåligt tålamod idag o det luktar så...men något vettigt behöver jag uträtta iallafall. Fick ju höra att jag inte gjorde så mycket igår....då låg jag i soffan hela dan - såååå skönt!! Har tv i sovrummet, men alla andra var i vardagsrummet o tittade så det är tråkigt att ligga själv o titta.

Ne får väl se vad jag hittar på att göra, något blir det....
Äta lite ska jag göra snart - mat är gott!!
Ha det tills vi hörs igen!!

Husköpet

Glömde ju skriva hur det var med huset vi var o kollade på. Eller hus är väl fel att säga, det är en byggnad iallafall. Uthuset var jättestort så jag förstår att maken föll för stället. Förhållandevis fint, men påbörjat i många ändar o konstigt utbyggt på sina ställen. Övervåningen var inredd med bar, nån form av samlingssal o en scen - i fint skick, även om det var för plåttrigt för min smak. Huset, eller det som ska bli hus, var ett "skal" - alltså bara ytterväggar o den gamla stommen kvar. Det var ett litet hus som byggts ut så det syntes hur det gamla stått, samt var yttertrappen kvar (nu i det "nya" huset).
Hänger ni med?

Han som bott där har dött, så det är ett dödsbo, o så vitt mäklaren visste fanns det inga ritningar. Huset tror jag skulle kunna gå o få häftigt, även om det är en otroligt massa arbete innan man kommit dit. Precis så vi pratat om, ett litet hus med stort uthus. Det tråkiga är att han som hållt på har haft massa energi o vilja, men kanske ingen kunskap o framförallt inget vattenpass. Finns inget rakt någonstans. Det syns med blotta ögat hur snett saker o ting är.

Men det var som vi pratade om här hemma, att kunna köpa det o ha kvar vårt hus. Göra det andra huset som en sommarstuga till en början för trots att det inte finns något riktigt hus, så finns det en sovstuga o toa, antar oxå kök, men kollade inte upp det. Om inte annat går det säkert att fixa nåt.

Fast när läget är som det är, så tror jag det är svårt för oss att få lån. Men vi får kolla upp det så det här blir det säkert en fortsättning på.
Ha det tills vi ses igen!!

Man ska inte planera!!

I allafall inte jag!! Skulle åkt till min syster i Norge nu på morgonen, men vaknar o är SJUK!! Inte vad jag planerat inte... Menmen, inget att göra något åt - det är som det är. Får se om jag kan komma dit om några dagar istället. Har tentan på torsdag att ta hänsyn till men kanske efter det, före kanske blir lite stressigt.

Annars har det inte hunnit hända så mycket, läst en del av den litteratur vi ska ha på tentan - som vanligt. Idag lär det inte bli så mycket gjort....men kan vara skönt det oxå - en dag att vara lat utan att nån gnäller =)

Ne nu ska jag leta reda på huvudvärkstabletter -
NÅN SOM VILL BYTA HUVUD MED MIG??
Ha det tills vi ses igen!!

Plugga?

Känner inte alls för att plugga idag, men det är väl bara att bita ihop. Har läst o läst o läst nu i flera dar så huvudet känns konstigt. Ska börja på en ny bok idag o har ännu inte bestämt vilken av dem jag ska ta, för det är ju tyvärr fler än en kvar att läsa. Var så pigg o alert när jag vakande i morse, så jag gick upp 5.45, men den orken har tagit slut nu tror jag...hahaha!

Annars är det toan o sonens rum ska fixas under dagen, det jag nu hinner. Har ju fastnat här vid datorn o av någon anledning kan det ta flera timmar innan jag kommer härifrån ibland =). Har en busig liten tjej som bara vill leka, så det är bara att inse att hon oxå vill ha lite tid av mig å då är det bäst att gammelvovven får lite han med. Det blir sån svartsjuka mellan dem annars!!

Annars tro jag inte det kommer hända så mycket idag, men det vet man aldrig =)...ja förutom att vi ska kika på huset i eftermiddag då förstås.

Ha det tills vi ses igen!!

Besökt min syster

Jag har iallafall hälsat på min syster idag, varit social o druckit kaffe....inte dåligt för jag kommer inte ihåg när vi träffades sist - förutom på relaxen - som ändå snart är två veckor sen. Lillsnörpan var med...å var rädd för syrrans kattungar - inte lätt att var en stor collie =)

Annars har jag hittills läst en del, känner mig väldigt hurtig idag...hunnit en hel del. Ska ta tag i detta med toan nu - sonens rum får vänta tills imorron!! Har sagt att han ska flytta ner nästa vecka...nu drar det bara ut på tiden!

Ska även hinna åka till min syster i Norge på söndag om inget annat inträffar. Får stanna tills måndag eller tisdag, men beror lite på hur det går att köra, å färjan. Tar båtvägen, kanske inte det billigaste alternativet men ska jag köra själv så blir det många mil ändå....

Ne lite arbete en stund, kan inte sitta här o lata mig när jag känner mig så hurtig =)
Ha det bra tills nästa gång vi ses!!

Husköp??

Jaha, nu sitter jag här o dagen är snart slut. Jobbat hela dan o hade tänkt läsa när jag kom hem, men så blev det inte. Vi åkte o shoppade skor istället, till både mig o maken. Var full fart på jobbet så det är först nu jag kan sätta mig o slappna av.

Har anmält intresse för visning av ett hus o mäklaren ringde alldeles precis så på fredag ska vi o kika.... Ett hus med mycket arbete, men kostar å andra sidan inte så mycket. Får se när vi väl kikar vad vi tycker, sen beror det på om vi får lån med. Vi har ju vårt hus redan o så studerar jag...alltså redan mycket lån o ingen inkomst - som bäddat för avslag!! Menmen...börjar med visningen...=)

Ska vara hemma torsdag-fredag så ska försöka få till en del pluggande o renoverande. Igår hann jag inte med att fika med någon så hoppas jag hinner det imorron istället!! Har bokat med min syster precis att åka dit o fika imorron - får se till att det blir av...ja som tidigare nämnt så är det tur att vi bor i samma byhåla så vi hinner ses nån gång i månaden...=)
Kanske kan vara bra väder så det blir en promenad oxå.

Ja för övrigt är det inget som händer här, väntar på sonen som ska komma hem från ungdomsgården!
Ha det tills vi ses igen!! Go natt!!

Tentaplugg

Ja det är bara att bita ihop för trots att vi får ha med böckerna på tentan, så vill jag läsa igenom dem igen. Tror det blir lättare att ha en uppfattning om vart jag ska söka svaren när jag väl sitter där inne o skriver.

Gårdagen gick snabbt, upp tidigt då redovisningarna började kvart över åtta. När de var färdiga var det bara att åka till jobbet där jag hade fullt upp tills jag slutade klockan åtta på kvällen. Sen var dan slut...å jag likaså när jag kom hem.

Dagen bjuder inte in till nån promenad, regnet bara öser ner här. Däremot ska jag försöka bryta pluggandet för lite målning så det blir färdigt...som jag alltid tänker men som det inte blir - färdigt alltså!! Kan kolla om det är nån som vill ta en fika med mig iallafall...så får jag ett trevligt avbrott under dagen oxå =)

Ne nu ska jag ta tag i läsandet igen,
Ha det tills vi ses igen!!

Här igen

Ja detta med rubriker!!

Dagen är slut, liksom veckan o helgen....så tråkigt!! Har absolut inte hunnit det jag tänkt, men så är det väl - som vanligt!
Har under dagen pluggat o läste klart D-uppsatsen jag lovat. Har även gått igenom denna uppsats med den som skrivit den - ett "även" skämt mellan oss två =)

Känns som morgondagen redan är slut - har redovisning hela förmiddagen för att sen jobba hela eftermiddagen. Ska även jobba på onsdag, för övrigt ska veckan bestå av läsande inför tentan den 30 oktober. Jo har ju sagt att jag ska hälsa på min syster (hon som bor i samma byhåla som jag). Det är ju tur att vi bara har 1 km mellan oss - vi ses kanske nån gång i månaden..hahahaha!! Men blir lätt så, man har så mycket att göra o tänker att det är så nära så det kan man göra en annan dag...fast denna andra dag kommer ju inte!

Vi har varit o ställt in vår gammelford idag för vintern. Den ville nog inte bli inställd för vi fick bogsera den dit den skulle...å jag som hatar att bogsera o så var det kort bogserlina = ännu värre!!

Nu ska jag väl förbereda inför morgondagen, som blir tidig uppgång. Ska vara på univeritetet 8.15 på morgonen, vilket innebär avfärd hemifrån för mig halv åtta. Innan det ska jag hinna allt jag behöver göra, plus kissa vovvarna.

Ha det tills vi ses igen!!

Kvällsmys

Ja det här med rubriker är ju inte min starka sida, mest ett skit o komma på nåt bra att skriva....
Dagen har varit väldigt trevlig, startades med en promenad med familj o vovvar. Sen har jag hunnit baka en kaka o hjälpt min "bonusson" baka en tårta. Vidare har vi oxå haft familjen här o ätit tårtan, till o med farmor kunde komma hit en stund. Kvällen var lugn - även denna kväll - o bestod av speedway på tv:n. Våra ex kom en stund o vi hade en trevlig pratstund tillsammans....

Ja det här med den moderna familjen - styvbarn, bonusbarn, låtsasbarn, ex, extraföräldrar...ja allt kan man säga. Jag lever ju i en sån...en modern familj. Jag har en egen, biologisk, son o tre bonusbarn - ja för det är så jag kallar dem. Att säga styvbarn låter så hårt o låtsasbarn,,,ja det låter med fel för de är ju inte på låtsas, de finns ju. För övrigt har jag två ex i mitt liv (mitt ex o makens ex)...som i sin tur är ihop med varandra. Allt för att krångla till det =) Det är ju så att man inte kan styra om hur kärleken ska bli....för då hade jag verkligen inte valt min man - av olika orsaker.

Ja inte blev det riktigt det jag tänkt skriva, men så kan det bli ibland. Älskar min familj - trots de problem o tjafs som dyker upp ibland. Kan ju inte finnas något gott om det inte finns något dåligt.....
Ne nu är det sängen som gäller,
Ha det tills vi ses igen!! Go natt!!

Fredasmys....

Dagen var kall, även fast solen lyste hela dan.
Grejat med allt möjligt idag... Handlat, varit på bibblan o hämtat böcker, tagit en promenad, läst - både inför tentan o en D-uppsats som jag lovat läsa igenom.... dan har gått snabbt - som vanligt!!

Nu har fredagsstämning även infunnit sig i vårt hem...en bra film tillsammans med familjen - eller åtminstone maken o en av barnen (den andre lanar i natt) - ljusen tända o förhållandevis lugna hundar.

Ne nu ska jag oxå ta o mysa, det är en dag imorron med att vara pigg på - för just nu känns det mest som jag vill sova, är inte riktigt i form.
Ha det tills vi ses nästa gång!!

Ytterligare en vecka....

Jaha nu är veckan snart slut o jag har absolut inte hängt med denna vecka. Har massor att göra, men är i o försig ledig i helgen så då kan jag hinna en del - hoppas jag.

Ett tårtkalas blir det väl, nån av dagarna. Å sen vill jag att vi kommer i väg o kör cross om det är fint nån av dagarna för tror det kan bli sista gången i så fall. Annars är det pluggande o målning som gäller, ska spackla oxå...

Kanonväder verkar det vara ute, gick i morse o då var det KALLT i allafall men nu lyser solen från en väldigt blå himmel så det kan nog bli lite värme på eftermiddagen.

Inget har hänt, inget på G så det är inte så mycket att berätta,
så ha det tills vi ses igen!!

Tack mor!!

Kom precis på att jag inte tackat min mor för fredagkvällen! Vi var på relaxen jag, min mor o mina systrar. Det var trevligt att göra något ihop även om det inte blev så lång stund! Även om förslaget var mitt så var det inte jag som betalade....
Nästa gång kanske vi har tid att sitta lite längre - eller forsen kanske är öppen =)

Jag uppskattade stunden, så nu vet ni det! Vad ni andra tyckte vet jag inte....

En strålande dag!

Ja det måste jag säga i många bemärkelser. Solen skiner från en klarblå himmel, det är skönt ute (lite blåsigt - men det är ju höst!), jag har uträttat en del här hemma då motivationen är hög - å jag känner mig på ett lika strålande humör som det är ute....fast jag har lite moln på min himmel (läsandet).

Har sammanfattat en bok, varför jag nu kom på den tokiga idén...är inte klart men tror det underlättar inför tentaläsandet. O i ärlighetens namn tror jag den blivit mer läst så här än annars...

Har även hunnit med en promenad, inte så lång men tror det är ca 2,5 km så det är bättre än inget. o så grejat här hemma....evighetsprojekten!! Men ser ett slut nånstans nu....tänkte fösöka vara klar till jul - hahahaha. Bäst jag säger det själv för annars är det någon annan som gör det.

Annars har jag inte hunnit med så mycket mer idag - eller jo har ju hunnit bli irirterad på en telefonförsäljare. Har kopplat in detta NIX, men försäljare kringgår detta hela tiden med att de ska ju inte sälja något - bara erbjuda - eller så ringer de på mobilen för den går inte att "spärra"!! Nu har jag skällt på dem de senaste månaderna o tror det står i deras papper att det bor en ilsken kärring på vårt nummer för nu ringer de sällan, ytterst sällan!! Skönt =)

Hade tänkt att vi skulle i väg till crossbanan ikväll, men nu är den vi åkt till stängd under veckorna. Det blir helt enkelt för mörkt för säkerheten. Bra på sitt vis, men tråkigt när det är så bra väder idag som det är...men men får hoppas nån av dagarna i helgen blir bra istället.

Fått helgens, eller fredagens, planer omkullkastade så får väl använda en plan B istället...ska bara komma på den först! Lite tråkigt men så kan det bli, särskilt om man inte kommunicerar med varandra... Jaja det blir säkert bra ändå!

Ne nu ska jag uträtta lite mer vettigt hoppas jag, vare sig sonen eller maken kommer än på ett tag.
Ha det tills vi ses igen!!

Måndag...

Inte den bästa rubriken, men kom inte på nån annan. Dagen har bestått av hela dagen i skolan - även om det "bara" var i 6 timmar så är orken slut efter o det blir inte så mycket vettigt uträttat mer....förutom lite läsning.

Blev ingen motorcykeldebut igår - på gott o ont! Däremot så inhandlades ytterligare en motorcykel, så nu har vi 3. Ja med en man som krånglar, byter o aldrig blir nöjd så får jag hoppas att jag åtminstone får ha min motorcykel ifred - om jag inte själv väljer att sälja den. Nu är det i o försig ganska tomt på vår gård - det var Cheva Vanen som fick bli utbytt mot en motorcykel - men kan inte säga att jag gjort det valet....om jag hade haft nåt att säga till om =)

Tur att jag älskar min make....å tycker om att se honom lycklig. Skulle vara OTROLIGT jobbigt med hans bilkrånglande...eller motor kanske är bättre än bil..för det är allt som handlar om motorer. Han passar i dagens konsumtionssamhälle - å han tycker om när jag säger att han är helt normal med sitt köpande. Han passar även in på att killar inte blir vuxna - bara skillnad i priset på leksakerna!!!

Imorgon är det pluggande som gäller....om inte annat förbereda tentaläsandet. Vill ha lite ledigt innan tentan då jag planerar att åka till min syster i Norge. Fick det trevliga nöjet att träffa henne, o min andra syster o mor, i fredags men när man inte ses så ofta så är alla tillfällen trevliga o uppskattade.

Nu ska jag bara ta det lugnt då jag är jättetrött. Vår resa slutade här hemma efter tio igårkväll så orken har varit borta hela dan...
Ha det tills vi ses igen!!

Veckan slut!!

Bara att konstatera att nu är veckan slut. Idag är det söndag o imorgon börjar en ny vecka!
Har börjat dagen med en lååångpromenad med man o vovvar....så skönt! Det är ett underbart höstväder med sol, inte klarblå himmel, men skönt att vara ute - å att titta ut!

Var o träffade min släkt igår, både "ny" o gammal, den moderna familjen med syskon, halvsyskon, styvsyskon, respektive osv... Det var trevligt o framför allt tror jag min pappa blev glad - det var ju ändå hans 60 årsdag som vi firade. Med resväg var det nästan en heldagsutflykt, bara att åka tog totalt ungefär 5 timmar tur o retur - inte så jättelänge men ändå när det är över dan...

Ska ta itu med lite skolarbete nu - har ett projektarbete som ska vara klart på fredag o vi hoppas på att det är färdigt innan så det är bara att ligga i. Har även lovat att bege mig ut med motorcykel idag oxå....hur nu det ska gå?? Menmen bara att sätta fart - ska ta sonens cross först då den inte går sönder lika lätt som min motorcykel. Så jag hoppas innerligt att jag inte lägger ikull för det är inte bara motorcykeln som kan gå sönder - jag kan ju slå mig väldans mycket om jag har otur.

Ha det tills vi ses igen!!

Fredag....

Jag har tagit en "matrast" o blev sittande här. Är inte till skolan - men har fullt upp här hemma. Förmiddagen har tillbringats i tvättstugan...å jisses vad kläder det var där. Vet inte riktigt när jag tog reda på ALLA kläder där nere...jag menar att visst har jag strykit o vikit - men inte allt som legat. Nu är det lika bra att ta reda på det mesta - så långt jag hinner.

Ska ju tillbringa kvällen ihop med mina systrar å mor...ska bli både skönt o trevligt!!
Ha det tills vi ses igen!!

Veckan snart slut?

Ja så känns det allafall...är i o för sig bara torsdag, men dagen har bestått av grupparbete o seminarie, kvällen är öppet hus på sonens skola. Morgondagens förmiddag ska jag försöka uträtta lite vettigt här hemma, bla måla o ta reda på tvätt, för att på eftermiddagen åka o relaxa med min mamma o mina systrar....såååå underbart! Lördag har min far 60 årskalas o eftersom han bor många mil härifrån så tar det hela dagen. Ja sen är veckan slut - när jag kan varva ner o ta det lite lugnt (hoppas jag) då är det söndag!

Jaja...så är det med det - full fart! Är glad att vi inte har nåt bokat på söndag, bara ta det lugnt är skönt. Har dock en hel del skolarbete att göra - så vi blir färdiga med vårt projekt....å så lite läsning (eller egentligen mycket) inför tentan... Men det känns som det blir en ledig dag.

Ska gå en lång sväng med vovvarna - den kändes lite kort i morse o de har inte varit ute på hela dan då jag gruppat - klarat seminariet om kommunikation. Problem? - prata med mig: jag kan kommunicera nu....hahahaha =)

Ha det tills vi ses igen!!

En ny strålande dag

Kan ju önska iallafall.... Vädret ute ser kallt o tråkigt ut - mörka moln på himlen o inte tendens till nån sol.
Rubriken kan ju låta positiv, för dagen består av MASSOR av pluggande - grupparbete o inför seminariet. Usch o fy!!

Inte lika trött idag, men somnade före halv tio igårkväll o sov tills klockan ringde 5.10 i morse. Ja inte är det jag som behöver gå upp så tidigt, men min man har lite svårt att vakna så det blir jag som stänger av larmet (annars blir jag tokig om det ska ringa tills han vaknar!)

Glömde säga att det var en upplevelse att ha med våran lilla vovve på marknad.... Så mycket lukter o folk o ljud o ja listan kan göras lång. Hon stretade o drog åt alla möjliga håll, men hon var snäll o lugn. När vi kom hem så sov hon väldigt gott iallafall.

Ne nu väntar vovvarna på sin morgonstund ute o sen bör jag bli färdig för att åka iväg o arbeta i min grupp hela dan.
Ha det tills vi ses igen!!

Dagen går mot sitt slut...

Jaha, ännu en dag tagit slut! Vart tar dagarna vägen?? Eftermiddagen o kvällen har bestått av utevistelse på marken o pluggande.... Seminarie på torsdag så det är bara att förbereda. Nu är det bara nästa vecka som det är fullt, sen veckan därpå har vi redovisningar av våra projekt - SEN efter det kommer tentaplugg!!! Skit skit skit...

Här hemma går allt sin gilla gång - vi har ju en sån lat hyresvärd (å det får jag säga då det är vi själva!). Men vi blir nog klara nångång vi oxå... Maken tog sig i kragen o ringde på huset vi pratat om i flera veckor, nu skulle det hyras ut o det kändes mera rätt då det ligger långt bort i tassemarkerna. Tyvärr fanns det redan hyresgäster sa ägaren = maken besviken! Fast det dyker nog upp ett hus som är ämnat för oss....om vi inte bestämmer oss för att bo kvar.

Nu ska jag snart sova - behöver MASSOR av sömn då jag jämt är så trött.
Ha det till nästa gån vi ses!! Go Natt!!

Sannamarken

Ja då är det årets Sanna marken idag. Tog tid innan jag lärde mig att detta är samhällets stora attraktion - den marknad alla åker till - men har lärt mig det med åren =). Ska åka dit o ta med våran lilla vovve, eller så liten är hon i o försig inte, men hon är inte så gammal ännu -  bara drygt 9 månader. Får se vad hon säger om massor med folk å sånt det är på marknader.....

Annars har jag hunnit med skolarbete, grupparbete, i många timmar - tills orken tog slut på oss alla. Bara att köra på imorgon igen då projektet hoppas vara klart denna vecka, fast vi har nästa på oss oxå om vi behöver.

Solen skiner å jag ska få en stund med min make....såååå skönt.
Ha det tills vi ses igen!!

Ännu en morgon!

Är så fruktansvärt trött jämt o allra värst på mornarna. Skulle kunna sova läääänge - men det är bara att masa sig upp. Nu väntar en ny dag med grupparbete, sen behöver jag läsa till seminariet vi har på torsdag. Motivationen är i bott - men det brukar lösa sig ändå.

Det positiva är ju att jag får träffa min syster i slutet av veckan - hon bor i Norge så tillfällena blir inte så ofta...men nu blir det alltså av iallafall!

Nu väntar vovvarna på sin morgonpromenad o sen bär det i väg till skolan.
Ha det tills vi ses igen!!

Denna berörde mig otroligt - vill att den blir läst av fler!!

HUR KUNDE DU?

När jag var valp underhöll  jag dig med mina egenheter och fick dig att skratta. Du kallade mig ditt barn och trots antalet skor jag tuggade sönder och några totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän. När jag var "dum", pekade du ditt finger mot mig och frågade - "Hur kunde du" - men sedan veknade du och la mig på rygg och gosade med mig.

Det tog lite  längre tid än väntat för mig att bli rumsren, för du hade väldigt mycket att göra, men vi klarade av det tillsammans. Jag  kommer ihåg nätterna när jag låg tätt vid din sida och lyssnade på ditt snarkande, lyssande på dina lugna andetag och hemliga drömmar och jag tänkte att livet kan inte bli mer perfekt än så här.

Vi gick långa promenader i parkerna, åkte långa bilturer och stannade för att äta glass (jag fick bara våfflan för " glass är inte bra för hundar" sa du). Jag tog långa tupplurar i solen då jag väntade på att du skulle komma hem vid slutet av dagen.

Så småningom började du spendera mer tid på arbetet och du satsade på din karriär och la mycket tid på att leta efter en männiksovän. Jag väntade tålmodigt,  tröstade ditt brustna hjärta och förstod dina besvikelser,  klagade aldrig på dåliga beslut.  Jag viftade på svansen och visade glädje då du kom hem och jag blev lycklig för din skull när du blev kär.

Hon, numera din fru, är inte en "hundmänniska", men trots det välkommade jag henne till vårt hem, visade henne tillit och lydde henne. Jag var lycklig därför att du var lycklig. Sen kom människobarnen och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur de luktade och jag ville ta hand om dom också. Det  var bara det att hon och du var oroliga att jag skulle skada dom och jag tillbringade mesta tiden förvisad till ett annat rum eller en hundbur. Åh, som jag ville älska dom,  men jag blev "fånge i kärleken" .

När dom blev äldre blev jag deras vän. De  hängde i min päls då de försökte stå på egna ben, petade med fingrarna i mina ögon, undersökte mina öron, kysste mig på nosen. Jag älskade allt som hade med dom att göra och deras berörningar. Ditt kel med mig var numera så sällsynt. Jag skulle försvara dom med mitt liv om det så behövdes. Jag smög ner i deras sängar om natten och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar och tillsammans väntade vi på ljudet av din bil på uppfarten.

Det var  tider det,  då andra frågade om din hund och du visade stolt det foto av mig som du bevarade i din plånbok och berättade historier om mig. De senaste åren svarade du bara "Ja, ja" och bytte sedan samtalsämne. Jag hade gått från att vara din hund till att bara vara  en hund och du undvek alla kostnader som hade med mig att göra.

Nu har du en ny karriärmöjlighet i en annan stad och du och de ska flytta till en lägenhet där husdjur inte är välkomna. Du har tagit det rätta beslutet för din familj, men det fanns en tid då jag var din enda familj.

Jag var jätteglad över bilturen (precis som  i början av vårt förhållande) tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla och hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa - "Jag vet att ni kommer att hitta ett hem till henne"  - De skakade sina huvuden och gav dig en ansträngd blick. De inser att för en medelålders hund, även med papper, så är det nästan omöjligt. Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls medan han skrek - Nej pappa!!! Snälla,  låt dom inte ta min hund!!!

Och du var orolig för honom och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående lojalitet, vänskap och respekt för liv. Du gav mig en avskedsklapp på huvudet, undvek mina ögon och artigt vägrade du att ta mitt halsband och koppel med dig. Du hade  en tid att passa och nu har jag det också.

Efter att du gått sa de snälla flickorna att du säkert visste om att du skulle behöva lämna bort mig för flera månader sen, men att du inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem. De skakade sina huvuden och sa -  HUR KUNDE DU?

De är så snälla mot oss som deras upptagna scheman tillåter. De matar oss naturligtvis men jag tappade aptiten för flera dagar sedan. I början då någon passerade min bur pirrade det i magen och jag tänkte och hoppades att detta bara var en ond dröm och att du kommit tillbaka för att hämta mig, eller så hoppades jag att det var någon som brydde sig, någon som kunde rädda mig. När jag förstod att jag inte kunde konkurrera med den glädje de söta valparna visade så gav jag upp och satte mig i ett hörn och väntade.

Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen och jag följde henne snällt genom korridoren till ett annat rum. Ett obehagligt tyst och tomt rum. Hon satte mig på ett bord och smekte mina öron och sa till mig att jag inte behövde oroa mig.

Mitt hjärta dunkade av förväntan och spänning för vad som skulle hända men det var också en känsla av lättnad. "Kärlekens fånge" hade nu nått slutet. Jag var orolig för henne, sådan är min natur. Bördan vägde tungt för henne och det känner jag till, på samma vis som jag kände till alla dina sinnesstämningar. Försiktigt band hon ett band runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind. Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan.

Vant stack hon in nålen i min åder. När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade - HUR KUNDE DU ? - kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa - "Jag  är ledsen."  - Hon kramade mig och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kom till en bättre plats, - en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda än den här platsen på jorden - och med den sista lilla kraften jag hade försökte jag visa henne genom att vifta på svansen att mitt - "HUR KUNDE DU" - inte var riktat mot henne. Det var dig, min älskade husse,  jag tänkte på.  Jag glömmer dig aldrig och kommer att vänta på dig i all framtid. Måtte alla i ditt liv fortsätta att visa dig så mycket lojalitet.

Någre ord från författaren
Om "HUR KUNDE DU" fått dig att gråta när du läste det, som det fick mig att göra när jag skrev det, därför att det är den sammansatta historien om miljoner av "ägda" husdjur som dör varje år i amerikanska och kanadensiska djurgårdar. Den som vill ha denna text är välkommen att använda den för ickekommersiellt bruk, så länge coprighten respekteras. Hjälp oss att  informera, på hemsidor, i tidningar, på djurgårdar och veterinärklinikernas anslagstavlor. Tala om att det beslut man tar att skaffa en husdjur i familjen är dett viktigt beslut med ansvar för ett liv, att djur förtjänar vår kärlek och omtanke, att finna ett nytt hem för vårt husdjur är vårt ansvar och om vi behöver hjälp om omplacering finns råd och stöd att få hos olika djurskyddsföreningar. Att allt liv är värdefullt. Gör en insats för att stoppa dödandet och uppmuntra steriliserings- och kastreringskampanjer i avikt att förhindra oönskade djur.

Välkommen till nörd världen!!

Det var iallafall vad min yngre syster skrev när jag skaffade mig facebook härom dagen. Undrar vad hon säger om detta då? Mitt liv består av universitetsstudier och familjeliv...så mycket annat hinns inte med. Får se vad tiden säger om att skriva här. Idag är det en strålande höstdag med klarblå himmel - får vara glad för solstunderna som bjuds.

Ne nu ska jag plugga å umgås med sonen som precis kom hem!
Ha det tills vi ses igen!!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0