Stort grattis!!

Dagen har tillbringats på gokart-banan, med de som var körsugna från R:s jobb (med anhöriga), totalt 9 stycken å då var våran familj 3 av dessa :) De körde bra, mina killar, å resultatet tror jag iallafall en av killarna bidde nöjd av, förstaplacering!! Men jag tycker att de andra två oxå var bra, maken på andraplacering o den andre killen slutade 6:a, han hade oturen att snurra på sista varvet... Tror alla hade trevligt, å vädret var underbart. Hade med videokameran, men det var så svårt att se vem som var vem på banan så det bidde inget filmat.

Nu ska vi fortsätta ta tillvara på det fina vädret, gräset ska klippas o det ska målas lite ute. Skulle egentligen behöva hållas i tvättstugan, men kläderna är åtminstone rena så det får duga...vill inte hållas inne när vädret är så här :)

Gårdagens inlägg skapade många läsare. Det var en lånad text, skrev inte det men utgick från att alla förstod det. Det är tråkigt o sorgligt, inte bara det som skrevs utan för många - både människor o djur - som faktiskt har en vardag som de flesta inte ens kan drömma om att utsätta en levande varelse för. Det är bra att bli varse om det bra-iga liv man faktiskt har, att uppskatta sina nära o kära, med både två- å flera ben osv...

Nu ska jag njuta av min make, min son o hans flickvän. Trots motgångar så kan jag inte klaga över livet...det finns alltid de som har det värre...

Jag ville bara vara din bästa vän...

Jag dog idag...

Du tröttnade på mig, jag drog ett olyckligt nummer. Jag är i en svart plastpåse i en deponi nu.  Nån annan valp kommer att få mitt knappt använda koppel. Mitt halsband var smutsigt och för litet, men du tog det innan du skickade mig till Regnbågsbron.

Skulle jag fortfarande ha varit hemma om jag inte tuggat på din sko? Jag visste inte vad det var, men det var skinn och det luktade ju så gott! Jag visste inte... Jag ville bara leka och det kliade i min mun, du glömde köpa valpleksaker.

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag hade varit rumsren? Du gnuggade min nos i mina misslyckanden, det gjorde bara att jag skämdes och blev förvirrad. Jag förstod inte vad jag gjort för fel. Varför läste du inte böcker eller frågade en lärare i lydnad som kunde ha lärt dig hur du skulle lära mig att gå till dörren?

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag inte fört in loppor i huset? Utan loppmedicin kunde jag inte få bort dem från mig. Du lämnade mig ensam på gården i flera dagar, det var så jag fick dem.

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag inte hade skällt? Jag ville bara säga "jag är rädd, jag är ensam, jag är här, jag är här". Jag ville vara din bäste vän.

Skulle jag fortfarande vara hemma om jag hade gjort dig lycklig? Du slog mig, varför lärde du dig inte att få mig lydig? Skulle jag fortfarande vara hemma om du hade tagit dig tid att ta hand om mig och uppfostrat mig?

Du har inte brytt dig om mig sen efter första veckan eller så, men jag tillbringade all min tid väntandes på att du skulle älska mig. Jag dog idag! Jag var din valp, jag älskar dig av hela mitt hjärta och med hela min lilla kropp...

Jag ville bara vara din bästa vän...


Tänk att detta är någons verklighet, att det finns sånna människor som inte tycker att våra fyrbenta vänner är några vänner. Varför skaffar en sån människa en hund?!?!

Regn å rusk

Vädret de senaste dagarna har varit dåligt, att det kan komma så mycke regn är ganska otroligt. På grund av det dåliga vädret var vi inte o tittade på speedway igår som tänkt o vi kommer inte att ha den planerade friidrottsdagen imorgon på jobbet. Jaja vädret kan man inte styra över...jag hoppas dock att det är uppehåll för kvällens agility...

Idag har jag varit inne på dagis en stund på eftermiddan. Tur att det inte är så där vidare värst många barn att hålla ordning på, å framför allt lära sig namnen på :) Det var första gången jag var där, men inte sista...roligt men jobbigt med, det mesta beror på ovanan...att ha hand om lilla L är ju bara en o kräver inte så mycke som det gör att hålla koll på vad ett gäng småbarn gör, haha!!

Vi har slagit på värmen, det har ju blitt riktig höstkyla numera :( Åh vad jag längtar tillbaka till sommaren...

Inte som planerat

Hade sååå ont i mina ögon igår o inte var det nåe bättre idag. Fick vara hemma från båda jobben, något jag verkligen inte ville :( Menmen, utan ögon funkar inte mycke... Hur som så var jag iväg till vårdcentralen...å ja...inte ögonfluss iallafall, alltid nåe. Däremot tyckte hon att jag skulle prova ett annat smink(?!), för jag har nyss köpt en annan sort (eftersom den vanliga inte fanns) å efter det har ju besvären kommit smygande. Var torr i ögonen å det ihop med linser är ju inte särskilt underbart...var även torr runt ögonen så egentligen skulle jag köpa en salva som hon rekommenderade, men jag håller tillgodo med den jag har men köpte ögonsalva iallafall!!

Nu känns det mycke bättre, jag kan se :D Skulle tycka det var otroligt jobbigt om jag förlorade synen permanent... Fick med andra ord en kväll hemma, hoppsan!! Å inte är R hemma heller då han planerat extrajobb utifrån att jag oxå skulle jobba. Fast jag har nog inga svårigheter att fylla tiden :)

Om det hade känts bättre lite tidigare så hade jag åkt till agilityplan o tränat, men nu känner jag att jag har massor att göra. Får hitta på några vettiga övningar här hemma så de där latmaskarna får jobba lite, haha... Sotarn kom alldeles för sent igår så det bidde ingen träning som tänkt.

Har passat på att ringa massa samtal som aldrig blir av, det var ju ögonen som krånglade inte rösten... Nu ska vi se vad vi fyller resten av dan med...
Ta vara på stunden, den kommer aldrig åter - TREVLIG HELG!!!

Redan torsdag

Hade planerat att åka o träna agility direkt när jag kom hem idag, men insåg att sotarn skulle komma så nu hoppas jag att han kommer snart så jag kan åka iväg en sväng efter. Med en kropp som känns trött, ett huvud som värker å ögon som krånglar vill jag inte åka för sent...då är orken slut!! Igår var det grundkurs i agility, där jag lovat vara med som assistent (tillsammans med andra). Hur bra hjälp jag var kan diskuteras, men det var betydligt mycke roligare än vad jag trott det skulle vara så det kah jag nog hjälpa till mera med...ja förutom de tillfällen som är kvar på denna omgång förstås :) Får fundera mera på det där med att utbilda sig inom området...

Dagarna de bara susar förbi, måndag-onsdag har en väldans förmåga att gå fort. Det är "långa" dagar på jobbet samt att det oftast är fullbokat efter arbetstid. Torsdag o fredag är lugnare, men då börjar helgkänslan infinna sig o jag blir lite lat :) Allra bäst vore om jag kunde fördela både arbetstiden o det utöver jämt på veckan, men det är bara att gilla läget.

Glad är jag iallafall över att bara ha ett jobb nu...eller ja jag har ju de andra oxå, men bara när jag själv känner för det, eller som det oftast är då jag inte kan säga nej. Men nu har jag faktiskt varit duktig o sagt nej till många pass, får bara så fasligt dåligt samvete när jag vet att det är vikariebrist. Idag kom frågan om jag kunde jobba lite extra på fritids där jag är, det var ju nåe jag o rektorn gjorde upp redan vid anställningen att jag skulle få chans till utfyllnad men hittills har jag inte saknat det...å gör egentligen inte nu heller, men det är alltid bra att få in foten på många ställen :)

Imorron har vi utedag, skoljoggen. Jag hoppas innerligt på bra väder för annars lär jag bli sjuk. Har dock inhandlat stövlar så jag är rustad för regn :) Sen ska jag jobba ett extrapass på kvällen...för att komma hem till ett flipperspelsgäng, om de inte gett upp redan!! R är nog den som spelar mest så han hade sparat nytt rekord igår så jag skulle se, själv skulle jag behöva träna massor om vi ska hålla på att spela o särskilt mot R som är otrolig...

Ännu ingen sotare kommen så jag får väl hitta på nåe att göra medan jag väntar...

Hmmm...

Har inte skrivit på flera dar, men kan inte säga att nåe speciellt har hänt!!

Hade en efterlängtad, välbehövlig ledig helg. Kändes på alla sätt att jag behövde koppla av, men fortfarande är kroppen seg, kommer ta sin tid att komma ifas igen...av den orsaken har jag tagit semester alla kommande dubbelpass o helg, med andra ord är det bara ett jobb att koncentra sig på :) Inte som planerat, menmen kroppen måste orka oxå...

Helgen bidde inte riktigt som planerat, men det är ju inge förvånande. På lördan var vi till ett par bekanta, åt god mat o hade trevligt...dock mycke kortare tid än från början planerat då R bytte flipperspel med dem, vilket innebar att han ville ha bärhjälp i vettig tid o därmed fick vi åka hem tidigare än vad som var sagt från början. Ja inte spelade det någon roll för resterande kväll...å halva natta med för den delen...bestod av flipperspelande med sällskap :) Med sex olika personer som spelade bidde det olika uppsättningar i spelandet, ack vad roligt vi hade!!

Efter det har tiden bara susat iväg o det är redan dax för helg igen. Denna helg är jag nu ledig, eftersom jag tagit semester, så det känns skönt!! Kanske kan få lite ordning på mitt liv, för nu känns mycke som om det är kaos efter alla arbetade timmar.

Tjejerna o jag har varit o tränat agility en stund. De var sååå glada över att få springa o ingen av dem ville åka hem, men med en otroligt trött matte så hade de inget val. Ronja är piggare, det känns bra. Provresultatet från förra veckans test var lite si o så...borelian bättre, men det där andra som jag skulle komma ihåg vad det hette var sämre, men det var ju som veterinären sa att om allmäntillståndet är bättre så får vi gå på det. Ja nu hoppas jag bara att det fortsätter så här, ingen smärtstillande o ett sakta tillfrisknande (även om det gärna får gå fort)...

För kvällen har jag inga planer. Alla kvällar den här veckan har varit fullproppade med saker att göra, uträtta, fixa, ja allt möjligt. Egentligen har jag massor att göra ikväll oxå, men får prioritera vad jag behöver göra...så får jag vara lat resten...eller så har jag full fart, vem vet?? Lånade en bok om bullar, tänkte försöka mig på nåe annat än de vanliga som jag alltid gör...fast kanske inte just idag :)

Efterlängtad dag!

Denna fredag har jag längtat efter, inte för att det händer nåe särskilt utan just för att det inte gör det...är heeelt ledig!! Känns skönt att få ta det lugnt i två dagar, förvisso med att vara social med goa vänner, men för övrigt - LUGNT!! Tycker jag är värd det när jag nu gjort över 100 timmar på två veckor, orken tryter...

Var på infomöte igår för gymnasiet. Inte mycke nytt, den nya läroplanen vet jag om...förståeligt kanske när jag jobbar i skolan :)...å även om detta var gymnasiets, så är betyg osv likadant... Det jag däremot inte visste, som bidde nytt var de skarpa restriktionerna för att bli beviljad ledighet, särskilt i åk 1. Hmm, A har bokat Dream Hack i slutet av november o vår årliga tripp till Sälen är i farosonen :( Jaja det är som det är...helt klart är att han inte får ledigt för att åka om vi nu genomför våra andra planer... :)

Den lediga tiden idag kändes så lång, slutade klockan 13 å det kändes underbart...men vart sjutton tog tiden vägen?!?! Lämnade några böcker som jag skulle gjort redan förra helgen, sen skulle jag handla lite men då A övningskörde så tog vi lilla vägen...åkte o kikade, handlade lite...ja det tog sin tid, men A fick sig en välbehövlig tur med körning :) Nu är jag hemma, allt jag tänkt göra idag struntar jag i, klockan är alldeles för mycke å jag är alldeles för trött, tror inte jag blir nåe trevligt sällskap ikväll då jag misstänker att jag kommer somna tidigt...

R har stannat kvar på jobbet, när han kommer vet vi inte...å även om han hade sagt en tid så är det ingen garanti att han infinner sig då, den där R haha...

Snart helg!

Jag ser verkligen fram emot helgen, helt muck är jag...jaja det var ju ganska väntat. I måndags när jag slutade var dag 8 i rad å snittarbetstiden 9,5 tim per dag, kanske förklarligt att orken tryter. Nu har jag kommit till dag 11 å både denna å morrondagen är korta dagar, vilket uppskattas skarpt :) Å det blir lönen jag får se fram emot, för jag måste ju erkänna att det kändes väldigt bra att få hem alla lönespecar å jag själv har tjänat lika mycke som jag å R ihop en vanlig månad...men så här skulle jag inte vilja ha det för lång tid framöver, men jag har ju nästa månads lön att se fram emot oxå, jippi!!

Dagarna de rullar på för fullt, redan första september idag :( Vädret påminner inte om höst just idag, men annars gör det verkligen det med kyla å gråkulet. Jag vill verkligen inte ha höst nu!! Har massor kvar som jag vill göra ute, hmmm...får försöka göra ett sista ryck nu under de fina dagarna i september (om det nu blir några?)...

"Historien" runt Ronja kommer att bli nåe segdraget. Nya blodprov togs igår, men hittills ser inget särskilt hoppfullt ut o vi vet inte vad som felar henne :( En infektion på nåe vis å borelia, ja det är det medicinerat mot nu så får vi se om det blir bättre, men det är fortfarande en trött, seg tjej som inte är på särskilt mycke bushumör. Veterinären tyckte att jag nånstans kanske ska ställa in mig på att hon aldrig kommer att bli som tidigare, för trots at vi kommer fortsätta leta fel så står veterinären förbryllad över Ronjas hälsa... Jag vill verkligen inte det här, jag tycker vi drabbats av tillräckligt mycke olycka å besvär i familjen...tror jag hade haft lättare att accepterat hur hon är om hon varit äldre, men hon är ju inte ens 4 år...

Jaja det kommer alltid in nya saker att tacklas med å det som inte dödar härdar säger de ju så det tror jag på! Många gnäller över sitt liv, men det finns alltid de som har det värre...likadant för mig trots att det ibland är svårt att se det så...

Asch nu bidde det djupt, positivt tänkande är viktigt!! Som att städa, haha...ne men jag måste komma ikapp en hel del här hemma, ikväll äre ju nåe infomöte för föräldrar på gymnasiet å jag har gjort mig populär på den ena arbetsplatsen då jag krävt ledigt idag, för om jag ställer upp för dem i tid o otid så vill jag ju givetvis ha samma sak tillbaka :)

Ta vara på stunden, den kommer aldrig åter!!!

Camilla

mitt liv & tankar med en familj som innehåller barn, hundar & en motortokig make!

RSS 2.0